Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

BÜYÜK RİKS

Mustafa Denizli'li şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Rizespor, Dimitrov (3) ve Musa Sinan'ın  attığı gollerle ((4---0 )) Samsunspor karşısında tıpkı bir barda çay içinde eriyen şeker gibi yol oldu gitti. Samsunsporun bu  oyuncuları sezon başında  transfer edilebilselerdi acaba bu takımın puantaş sırası nasıl olurdu diye bir soru takıldı aklıma.!!!!!!!!!
Cemilin cezalı,Canberk ve Lokmanın sakat olmasından dolayı, dörtlü defansın nasıl bir kurgu ile sahada olacağını düşünüp durduk hafta başından itibaren. Yaşının çok genç olmasından ve tecrübesizliğinden dolayı stoper mevkinde hiç düşünmediğimiz Ercan'ı ilk onbirde görünce şaşırdık.Bizi şaşırtan bir başka olayda,  daha doğrusu  önceki haftalarda olması gereken Roberts --  Haluk  değişikliği.. Bence stoperdeki Turgay--Ercan eşleşmesiyle Besim hoca çok büyük bir riski göze aldı sanırım... 4--4--2  sistemi ile oyuna başlayan Samsunspor, bu oyun kurgusunda yapılması gereken tüm varyasyonları hemen hemen 90 dakika boyunca yaptı. Orta dörtlünün sağ ve solunda  oynayan Dimitrov ve Musa Sinan'ın hücumda korner noktalarına kadar inip ceza alanına ortaladıkları her top rakip sahada tehlikeler yarattı. Top rakipte ikende bu iki kanat oyuncusunun savunmadaki yerlerini alıp rakip hücum adamlarına pres yapmaları Rizespor ataklarının sönük kalmasının nedenlerindendir sanırım. Diğer iki orta sahamız olan Fatih ve Mustafa'nın top bizdeyken hücuma çok çabuk çıkmaları, Rize defansına 4-5 topcumuzu marke etme zorunluluğu doğurttu..bu da onların hata yapmalarına sebep oldu.
Sonuçta, bu karşılaşmada Besim hoca ve teknik heyeti----Topçular-----Yönetim-----Taraftar  üstlerine düşen her şeyi yaptılar..Üstlerine düşeni yapmayanlar ise, bu derby karşılaşmasını  saat 19..00  değilde saat  14..00 oynatan T.F.F.  ve  hemen hemen  tüm maçlarımızı WEB TV den veren T.R.T.......

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR