Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Adaylıktan Aday Olmaya Geçiş Süreci..!

              Adaylıktan Aday Olmaya Geçiş Süreci..!

             Yasa gereği genel seçimlerde,Yüksek Seçim Kurulunun 31.01.2015 Tarih ve 100 Sayılı Kararıyla kabul edilen ve 07 HAZİRAN 2015 PAZAR günü yapılacak olan 25.DÖNEM MİLLETVEKİLİ Genel Seçiminde uygulanacak seçim takvimine göre;’’Siyasi partilerin genel merkezlerinin,seçime katılacakları seçim çevrelerine ait ADAY LİSTELERİNİ elektronik ortamda-DVD olarak-ve ayrıca cetveller halinde,alındı belgesi karşılığında 07 Nisan 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına vermelerinin son günü.Bağımsız Milletvekili  adaylığı içinde İl Seçim Kurullarına başvurunun son günü’’Ayrıca,Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı takvimine göre;15 NİSAN;Milletvekili geçici aday listeleri radyo,televizyon ve resmi gazetede yayınlanacak.Geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK’ya yapılacak itirazlar başlayacak ve incelenecek.16 NİSAN;Geçici aday listelerine karşı,ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü.24 NİSAN;Siyasi partilerin seçim çevreleri itibariyle,Milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar;Radyo,Televizyon,Resmi Gazete ve İllerde ilan edilecek.

             İşte halk deyimiyle’’Dananın kuyruğu kopacak’’tarih bu.Zaman gittikçe daralıyor.Milletvekili aday adaylarının da heyecanı,tavan yapmak üzere yükseliyor.Ayrıca,partili partisiz insanlarında heyecanı bir hayli fazla. 

            Bu dönem SAMSUN’dan üç büyük parti;AK PARTİ, CHP, MHP ve Diğer Partiler dahil,yaklaşık 150 kişi,Milletvekili olabilmek için aday adayı müracaatında bulundu.Samsun’daki milletvekili sayısı DOKUZ.Yani,müracaat eden aday adaylarının onda biri bile değil.Nasıl olacak? Kim;Nereye,nasıl ve neden yerleşecek?Sıralama nasıl olacak? Kıstas ne?Alabildiğine soru işareti..!

            İl Başkanlıkları,istifledikleri milletvekili aday adayı listelerini,partilerinin genel merkezlerine göndermiş ve Genel Merkezle irtibat çalışmaları da arsalıksız devam ediyordur.Partilerin İl Başkanlıklarına ve Genel Merkezlerindekilere ALLAH kolaylık versin.

            Milletvekili aday adayları,hem kendi aralarında çekişecek hem de rakip listelerle.Çünkü iyi bir liste,kendi partileri adına da milletvekili sayısını artıracaktır.

           Artık on beş gün daha,partili partisiz herkes listeleri konuşur. Kahvede,Otobüste ve misafirlikte..vs.her yerde,iki-üç kişi bir araya geldi mi milletvekili aday adayları arasından liste yapma savaşı veriliyor.Listeler yapılıp yapılıp bozuluyor.Zaten biz Türk milleti olarak da her şeyi biliriz(!).Yaaa..!Listelerde bizden sorulur(!).Bilerek veya bilmeyerek,tartışmayı da ne çok severiz.Bu milletvekili aday adaylarını listelemenin hararetli sohbet ve tartışması da mutlaka şu cümle ile biter.’’Biz ne dersek diyelim.Genel merkez bilir.’’O zaman neyi ve niye tartışıyoruz ki..!

           Herkesin bir beklentisi var.Kiminin;Kardeşi,arkadaşı,akrabası,mesai arkadaşı..vs’i milletvekili aday adayı.Beklentisi olanların art niyetlisi de var iyi niyetlisi de.Çünkü beklentiler çok farklı..!

           Tabiî ki Genel Merkezlerinde,aday adaylarına bakışları çok önemli.Mutlaka belirli kriterlere önem verecekler.Veya belirledikleri kriterlere uyan,aday adaylarını sıralayıp listeleyecek ve önümüze koyacaklar.Beğensek ne yazar,beğenmesek ne yazar..! Seçmen olarak elimizden ne gelir ki.Bundan önce gelmediği gibi bundan sonrada gelmeyecektir.İnşallah sonuçlar,Şehrimize ve Ülkemize hayırlı olur..!

           Her şey gönlünüzce olsun.

           SEVGİLERİMLE..!             BAŞKAN’dan/Nihat KAHVECİOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR