Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Aday Olabilmek İçin..!

                         Aday Olabilmek İçin..!

                Sevgili okurlar, geldik yine bir seçim arifesine. Bizleri yönetecek insanları seçeceğiz mı, yoksa seçmek zorunda mı kalacağız.

                  Hangi seçim olursa olsun, aday adaylığı süreci başladı mı ‘’yurttan   sesler korosu’’ gibi koro hemen hazır.Koroda yer alıp sahneye çıkanlar hep aynı.Sesim güzelmi diye bakan yok.Hep bir ağızdan koro halinde ‘’Adayım da aday’’ şarkısını söylüyorlar.On Şubat itibarıyla koro sahnede yerini aldı, şarkı başladı.Hadi hayırlısı.

                  Nasıl aday olunur? Biraz irdeleyelim ve maddeler halinde sıralayıp, maddeleri tek tek açalım.1- Para. 2-Kariyer.3-Teşkilat.4-Dayı.

                  1-PARA; Bu işte para lazım.Çünkü bu ülkede,henüz önce para geliyor,sonrası teferruattır.Hani ne deriz, ‘’parayı veren düdüğü çalar’’.Bana göre saçma ve asılsız bir söz amma ne yazık ki uygulamada geçerli sayılan bir söz.Ayrıca bana görede, paralıların her dediğimiz olsun diye para vererek kabul ettirdikleri bir söz.Tabikii şaka yaptım ama gerçek payıda yok değil.Neden mi? Şöyle bir etrafımıza bakalım;Akıl,dürüstlük,tahsil,adamlık..vs. vasfı olmayan, ama parası var diye adam yerine konan ve adam geçinen kaç kişi var? Şaşılacak kadar var değimli?İnşallah bir gün soyları tükenir.Başka ne diyebiliriz ki..!

                 2-KARİYER; Eğitim,her konuda olduğu gibi tabikii şart.Hayatın neresinde olursak olalım ,yaptığımız işte bilgi ve deneyimli olmak,o işte başarımızı daha yukarılara taşır.Yalnız şunuda unutmamak lazım.Alaylı ve mektepliyi de bir çatı altında buluşturmalıyız.Tahsili ve kariyeri var diye, sosyal yaşamın içinde yer alamamış her bürokratı da meclise taşımamak lazım.Sonrasında, vatandaşın dilinden anlayamayan vekil ordusu,verimlide çalışamıyor ve başarılıda olamıyor.Bu nedenle de bu dengeleri iyi tutmak lazım.

                 3-TEŞKİLAT; Buda başka bir iş.Kişi başarılı ise ve onu değerlendirmek gerekiyorsa ,mutlaka teşkilatçımı olması lazım.Teşkilata kayıtlı olmayan insanlar partili olamıyor mu?Çok insan bilirsiniz, teşkilatın önünden geçmemiştir ama partiyi teşkilatın içinde olandan çok daha iyi tanır ve anlatır.Birde  iktidardaki partiyseniz,teşkilatınız dolup dolup taşar.Sorarım size, bunların kaçı gerçek partilidir.Yoksa üç beş kuruş menfaat uğruna mı teşkilatın kapısından ayrılmaz ve kapısını aşındırır.Helede seçim arifelerinde bu çok olur.Diğer zamanlarda teşkilatçı;Partisi için ne kadar zaman harcar,partisine ne kadar hizmet verir, buna bakmak lazım.

                  4-DAYI; İşte bizim ülkemizin müzmin hastalığı.Yakın zamanda da tedavisi gözükmeyen bir hastalıktır’’DAYI’’.Çünkü ülke olarak biz bu hastalığı benimseyip, ölümüne sevmişiz. Aıds’e,Verem’e ve Kanser’e çare bulunurda bu müzmin hastalık‘’DAYI’’ya çare bulunamaz.Öyle bir sarmış ki ülkeyi, nasıl kurtulacağız bilemiyorum.Dayınız varsa hiçbir vasfa ihtiyacınız  yoktur.Dayınız sayesinde;Paranızın olmaması,hiçbir kitap karıştırmamanız ve partinin hiçbir noktasında yer almamanızın bir önemi yoktur.Tüm bu saydıklarımın üzerinde gelir DAYI’nızın varlığı.Öyle değil mi sevgili okur dostlar,yeter ki bir DAYI’nız olsun,gerisi yalaaaannn..!

                 Şimdi ne yapıyoruz ? Aday olacaksak;PARA,KARİYER,TEŞKİLAT ve DAYI biriktirip, ondan sonra ADAY olacağız.Sevgili potansiyel aday adayları, eğer gelecekte bir yerlere ADAY olacaksanız, bu günden başlayın.Çoook işiniz var, çooook..!

                 Her şey gönlünüzce olsun.

                 SEVGİLERİMLE.

                                                   BAŞKAN’dan / Nihat KAHVECİOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR