Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Aday Adayı Amcaoğlu..!

 

            Aday adaylarından, bu şehirli olupta dışarıda ekmeğini kazananlara saygı duyup, sahip çıkmalıyız. Belki de bu yazımı okuyan  bir çok okur, iş bulur düşüncesiyle,  kızını veya oğlunu iş aramaya  büyükşehirlere göndermiştir. Çünkü alınan üniversite  eğitimin sonucunda,  kazanılan  bir çok mesleğin, Anadoludaki küçük illerde, karşılığı bile yok.

            Büyük özveri içinde bulunarak, kıt kanaat geçinip, yeter ki çocuğum okusun diye maaşının büyük bir bölümünü çocuğuna gönderen birçok aile var. Okul bitince de iş bulsun diye büyükşehirlere gönderilen çocuklarımızın, kazandıkları bilgi ve deneyimlerini şehre vermeye döndüklerinde, önlerine set çekmeyelim de bağrımıza basıp, yardımcı  olalım.

            Nice iş adamlarıda, işlerini büyütebilmek ve daha iyi noktalara gelmek için büyükşehirlere büro veya ikinci bir işyeri açmadı mı ? Şimdi bunlar Samsun'lu değil mi? Yoksa ,doğduğu şehrin dışına açılanları, nüfustan çıkarmak mı lazım (!).

            İşte, yazdığım şartlarda okuyup, eğitimi sonucu doğduğu şehrin dışında iş edinen, belirli bir olgunluğa ulaşınca da  şehrine dönüp katkıda bulunmaya  çalışanlardan biriside Dr. Eyüp KAHVECİ'dir.

“Büyüklerinizden, akrabalarınızı ve akraba ziyaretini öğrenin. Çünkü akraba ziyareti, ailede sevgiyi arttırır, malı çoğaltır ve ömrü uzatır. TİRMİZİ”

            Adımı referans olarak alıpta, amcaoğlu Dr Eyüp KAHVECİ'ye temayülde destekleyerek  oy veren, tüm dostlarıma ve teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum.Teşkilat mensubu  dostlarımın telefon açıp; “Başkan, amcaoğlunu tanıdık, desteği veriyoruz” sözünün, beni ne kadar gururlandırdığını ve onore ettiğini yazsam, sayfalar almaz.

            Tabiî ki  referans olabilecek iz bırakmak, beni son derece mutlu etmiştir . Ama Dr.Eyüp KAHVECİ'de  katıldığı toplantılarda; Duruşu, konuşması ve konulara hakimiyetiyle kendini anlatabilen, işi dolayısıyla edindiği deneyim ve tecrübelerinden yola çıkarak, bunları  insanlara aktarabilen  kardeşimi de buradan kutluyorum.

            Dr. Eyüp KAHVECİ  kardeşim, ben seni iyi tanıyordum ama sende 'KAHVECİ' kalitesini ortaya koyup, kendini anlatabilmek için yaptığın çalışmalar sonucunda da, bu teşkilatın içinde bulunan insanlar seni iyi anlamış olacak ki  temayülde de senin hakkını  verdi ve sana sahip çıktı.       

            Ayrıca Ankara'dan gelerek bizimle  bilgi ve deneyimini paylaşan  eski dosta ve teşkilat mensubu  tüm  dostlara , şahsım ve şahsın adına  teşekkür ediyorum.

            Her şey gönlünüzce olsun..      

            SEVGİLERİMLE 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR