Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

TERÖR ve SOL

TEFEKKÜR

Dursen Özalemdar

CHP DEDİKLERİ  -5-

TERÖR ve  SOL  

Samsun eski vekillerinden müteveffa Mehmet Çebi, CHP li ‘leri üç sınıfa ayırarak, tarif ederdi. 1-ARINDAN. -2-ZORUNDAN,3-KÂRINDAN. Görünürde ve Siyasi söylemde akla yakın görülmesine rağmen, Tarihsel ve Belgesel olarak CHP’ nin, zorunun çokça farklı görüldüğüdür.

 

Bunun belgesini, en yetkili ağızlardan, dile getirdiğimizde 1960 ve 1980 sonrası, Askeri ve Siyaset tarihimize damga vurmuş olan. ALİ ELVERDİ PAŞANIN hatıratlarıdır.

 

Askeri görevi sırasında , 1971 yılında Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi Başkanlığında bulunan Ali Elverdi Paşa’ya müracaat eden, Samsun CHP Milletvekili MUSTAFA BOYER’in  ifadesinin tarihi önemidir.

 

Mustafa Boyer, 1973 yılına kadar CHP Samsun Milletvekili olarak parlamentoda bulundu. Ecevit’in tütün mitinginde o zamanki anarşistleri kullandığını, Ali Elverdi Paşaya anlattı;

 

CHP nin, FİKİR KÜLÜPLERİ Federasyonu adı altında 1960 yılından sonra, Sosyalist fikirler üzerinde faaliyet göstermiştir. Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’ın faal olarak içinde görev aldığı kuruluştur. CHP nin bulunduğu her yerde teşkilatlanan bu kuruluş, daha sonra DEV-GENÇ e dönüştürüldü. Yani (Devrimci Gençlik Federasyonu)Üniversite olsun olmasın, o zamanki 67 vilayette faaliyete sokuldu. O tarihlerde, bütün olaylarda Dev-Genç’in parmağı vardı. Arka planında,CHP olan ve bunları sevk eden Finanse eden,, götüren,talimat veren Halk Partinin yetkilileri olmuştur.

Şimdi Mahkeme Başkanı Ali Elverdi ’den dinliyoruz;

 

“Bir gün CHP Samsun Milletvekili Mustafa Boyer bana telefon etti. ‘Paşam sizinle görüşmek istiyorum.’ ‘Hayhay buyurun dedim .Gelin görüşelim.

Mustafa Boyer Mahkemeye geldi. Odama aldım. Oturdu, heyecanlıydı.

Paşam dedi. “Uykularım kaçıyor, vicdan azabı çekiyorum. Size bir vak’ayı anlatmak istiyorum.” “Suç unsuru var mı dedim.”Var.””-Öyleyse başsavcıyı çağıracağım. Mahzuru var mı? “Hayır yok.” Deyince Başsavcı İlhan Şener’i çağırdım.

 

Mustafa Boyer hadiseyi anlatmaya başladı;

“Bizim Genel Sekreterimiz Bülent Ecevit ; ’Samsun tütün piyasası açılacak, Bu açılışta mutlaka faaliyet göstermemiz lazım. Bizim gençlik kollarını buraya gönderelim. Bu gençlere miting yaptıracağız. Ekiciye verilen paranın az olduğunu, haklarının yendiğini anlatacağız.’ Dedi. bunun için 20 bin lira para partiden tahsisat ayrıldı. 4 tane otobüs tutuldu. Başlarına Mustafa Ok verildi ve bizim Karadeniz bölgesindeki bütün teşkilatımıza.” bu gençler, bizim gençlerimizdir. Bunlara muzahir olun. Başları derde girerse yardımcı olun” diye yazı yazıldı. Ben size bu yazılardan fotokopi getirebilirim. Hatta bu paranın makbuzunu da getirebilirim.” Dedi. Ve bana, O Samsun tütün piyasası açılırken bu gönderilen gençlerin Alaçam tütün mitinginde çıkan hadiselerden dolayı tevkif edilenlerin listesini verdi. Bu gençler miting sırasında rezalet çıkardılar. Arabaları devirdiler, Yaktılar.Tekel binasını İŞGAL ettiler.Bazı şahısları yaraladılar.

Tevkif edilen 18 kişiydi. Mesela Hüseyin Yavuz- gibi İdam cezası yiyen militan,i Müebbed cezaya çarptırılan Zafer Kutlu’ gibi hepsi birçok suçlardan hüküm giyen insanlardı.

 

Dünü ve bu günü ile CHP nin bu işlerin tarihsel hamisi olması, İdamlık mahkum olan, Mustafa Ok’u sonradan Vekil ve Köy işleri Bakanı yapması,bu gün ise daha uçta kendilerini DEVRİMCİ addeden insanların zirveye oturarak siyaset yapmaları elbetteki bir tesadüf değildir.HDP isteklerinin bir noktada birleşeceği bir oluşumdur.         

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR