TEMELİ OLMAYAN EVLİLİĞİN NEFESİ OLMAZ !!!

                                                                                                                            
Merhaba  kıymetli okuyucularım,                                                                                 
Sizlerden ayrılalı bir hafta oldu, zaman bir akarsu misali  sizlerden dökülerek havuza gelen  yorumlar, hayatın gerçeklerini su yüzüne    çıkarıyor                                                                                                                             Bu nedenle de  .’Temeli Olmayan Evliliğin Nefesi Olmaz’(k.ilhan 2015) Evlenecek çiftlerin evlilik öncesinde neler yapmaları gerektiği, sağlıklı  mutlu bir ailenin nasıl oluşturulması konusunda evlenmek üzere olan eş adaylarının açık ve cesurca birbirlerine sormaları ve de aynı zamanda, yanıtlamaları gereken karşılıklı ilk iki konuyu (Biz neden evleniyoruz? Bütçe nasıl tutulacak? ) işlemiştik.
Bu gün ise; Ne zaman kaç çocuğumuz olacak?  Ev işleri nasıl paylaşılacak?
Bu konu başlıklarını işlemeye çalışacağım ve sizlerden de bu konuda sormak istediğiniz soru ve   düşüncelerinizi bekliyorum.    
Ne zaman, kaç çocuğumuz olacak?

Eğer ikiniz de çocuk seviyorsanız, yine de kaç çocuğunuz olmasını, ilk çocuğu ne zaman istediğinizi, çocuklarınızı yetiştirme konusunda nasıl bir tarz benimseyeceğinizi etraflıca konuşun. Her ikiniz de istemiyorsanız yine sorun yok; ancak biri istiyor, diğeri pek niyetli gibi görünmüyorsa, o noktada durmak ve bir daha düşünmek gerekiyor. Çünkü uzmanlara göre en büyük tehlike partnerin değişeceğini ve zamanla isteyebileceğini ya da bu isteğinden vazgeçebileceğini düşünmek olduğunu.
Ev işleri nasıl paylaşılacak?

Neyse ki, 70’li yıllarda değiliz ve mağazalar tüm ev işlerini kolayca halletmemizi sağlayacak elektronik aletlerle dolu. Çalışan ve de maddi durumu iyi olan insanların  ev işlerine yardım edecek yardımcılar tutması da mümkün. Ancak yine de, market alışverişi, yemek ve temizlik gibi işleri, evlenmeden önce kabaca paylaşmak son derece yerinde bir tutum. Aksi takdirde, kendinizi birden eşinizin kirli çoraplarını vs..toplarken bulmanız işten bile değil.

Hedefteki çıtamız; hayatın ısı ve ışığını bir arada tutan, düşünen, üreten, paylaşmayı bilen geleceğe umutla ve de mutlu bakabilen bir çekirdek aile oluşturmaktır.
Birlikte siz, biz demeden sağlıklı neşeli yarınlar dilerim.  Hoşça kalın.

    

 

.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Kâzım İlhan Arşivi
SON YAZILAR