Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Sonuç...!

Üç haftadır Türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğünün (!) yürümediğini anlatmaya çalışıp, yazdım. Türkiye maalesef yönetilmiyor, yönetilmeye çalışılmıyor. En alt çalışanından alında, en üst düzey yöneticiye kadar sorgulanması gereken bir çalışma sistemimiz var. Üç haftadır yazdığım örnekleri, kat kat katlayacak kadar örnek yaşadım. Kime, hangi makama, ne anlatacağımı bilemedim. Öyle bir sistemsizlik oluşturmuşuz ki kimin çözeceği, kimin nasıl, nereden çözüme başlayacağı belli değil. Veya kim başlatacak. Bir bilen varsa beri gelsin..!
Şimdi kızan arkadaşlarımız olacaktır. Nalınada mıhınada vurduk yaa..! Ama bu ülkede: Sosyal Sigortalar Kurumunda uzun bir dönem çalışan, sonrasında da sekiz yıldır müfettişlik yapan bir şahsa, Meslek Eğitim Merkezi eski adıyla Çıraklık Eğitim Merkezinde okuyan öğrencilerin Sağlık Sigortası Primlerini, okulun yatırdığını bir günde anlatamadım ki, daha ne yazayım? Kim yaptığı işin hakkını vermeye çalışıyor ki. Makamlar doldurulmak için oturuluyorsa, böyle olmasıda kaçınılmazdır.
ÜÇ ŞEY SÜREKLİ KALMAZ; TİCARETSİZ MAL, TEKRARSIZ BİLGİ, CESARETSİZ İKTİDAR.
Şeyh SADİ
En güzel huyumuz (!) başkalarını eleştirmektir de, kendimize yapılan eleştiriye hiç tahammülümüz yoktur.
Maç izlerken hepimiz teknik direktör kesiliriz, siyasetçi devlet adamlarını izlerken, en iyi siyaseti biz biliriz ve ekonomistleri izlerken de bu işi bizden iyi bilen olmaz. Ama aynaya dönüp baktığımızda, belki de bir mahalle takımını çalıştıramayız, küçücük bir beldenin belde başkalığını yapamayız ve ekonomist kesildiğimiz yerde, belkide iş yerlerimizi ayakta tutamayanlardanız da farkında değilizdir.
Yani, mangalda kül bırakmayan bir ulusun çocukları olarakta, başarıyı bir türlü yakalayamayız. Olsun akıl veririz yaa..! Buda bize yeter.
Toplumda yaşayan ve toplumun bir ferdi olarak, şikâyetçi olduğumuz şeyleri ne kadar yapmıyoruzu sorgulamamız lazım. Yani önce kendimizden başlamalıyız. Şikâyetçi olduğumuz konuları düzeltmeye kendimizden başlarsak, sorunları ancak böyle aşarız. Herkes önce kendi çöplüğüne bakmalı, kendi çöplüğüne bakmadan başkasının çöplüğüne bakarsa, sorunlar çözülmez, daha da karmaşık bir durum alır.
Siz, siz olun, bir şeyleri düzeltmeye kendinizden başlayın. Göreceksiniz ki çoğu şey daha çabuk düzelecektir.
Herşey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR