Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Siyaset Kazanı..!

                                                          

Siyaset kazanında bekleyenlerin bir kısmıyla görev yaptım.Bir kısmıyla siyaset öncesi tanışıyorum.Bundan dolayı kazanda bekleyenleri, birde benim gözümle anlatayım.Bu görüşler bana ait, beni bağlar.

Yusuf Ziya YILMAZ;Başkanla beş yıl meclis üyesi, ayrıca bu görev sürecinin üç yılı da belediyenin daha iç işleri olan encümende görev yaptım.Yusuf başkanı severim. Zaman zaman hatalar yapmışmıdır derseniz, yapmıştır..! Ama üretiyorsanız hatada kaçınılmazdır. Hata yapmaktan korkuyorsanız üretemezsiniz.Yusuf başkan görevinde başarılıdır ve Samsun'un ufkunu açmıştır,çehresini değiştirmiştir.

Cemal Yılmaz DEMİR;  Uzun yıllardır tanışırız. Vekil olmadan arkadaştık, vekilliği sonrasında da arkadaş kaldık. Uzun dönem vekil olmasına rağmen kendisinden hiçbir talebim olmamıştır, olmayacaktır da. Benim arkadaşlık anlayışımda, arkadaşlarımı hiçbir şahsi işimde kullanmak yoktur. Büyük Şehir Belediye başkanlığına aday olur mu ?Şehrin insanına sorarsanız zorda ,Genel merkez ne yapar ona bakmak lazım.?

Mustafa DEMİR; Genel seçim çalışmalarında ekip olarak beraber çalıştık ve çok yer dolaştık. Şahsıyla ilgili diyeceklerimi sorarsanız, cevabım; yorum yok..! Olacaktır.
         Erdoğan TOK; Sosyal insan Toplumla barışık ve beşeri ilişkileri çok iyi. Eski bir belediye başkanı ve ikinci dönemde de tercih edilmemiş. Şansı ne derseniz, düşünürüm derim.
         Mustafa TOPAL; Siyasetin içinde, siyasi davranmayan bir iş adamı. Düzgün, çalışkan ve dürüst. Partinin kurucularından.Teşkilatın sevdiği isim.Tercih edilmek için tüm vasıflara sahip.
         Özlem MARAŞ; Çalışmalar yaptığım, beraber toplantılarda bulunduğum Özlem hanım; Çalışkan ve gözü pek.Dostları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmaz, dost canlısı.Bayanların belediye başkan adaylığında şansları az. Özlem hanımın dezavantajı da bu.
         İhsan KURNAZ; Teşkilat adamı, tanışırız.Ama insanların pek sevmediği türden.Ne yapacağı kestirilemeyen, çok siyasi..!

 

İlerlediğiniz yolda hiçbir zorlukla karşılaşmıyorsanız,bilin ki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz..!


         Adem BEKTAŞ; Beş yıl boyunca meclis üyesi olarak göre yaptığım Atakum'da, çevreyi değiştiren işlere imza attı. Görev yaptığım sürece; Ağabey, Nihat bey ve Başkan olarak çeşitli şekillerde hitap ettiği benimle, çokta yıldızı barışmadı. Umarım, belediye meclisinin sevk ve idaresinde kendisine verdiğim desteği, şimdi anlamıştır. Çalışkan, çözüm üreten ve atak bir başkandı. Halende iddia ediyorum, Türkiye'de görev alan çok başkandan daha başarılıdır ve başarılı olur. Azda olsa beşeri ilişkileri başarabilseydi..! Benim ideal başkan adayımdır amma halkla ilişkiler dersi almak koşuluyla.
         Turan ÇAKIR; Severim,dost bilirim.Belediye başkanlığı sonrası meclis üyeliği yapması, şansını azaltmıştır. Meclis üyeliği onu yıprattı.
         İshak TAŞÇI; Tanışırız ama anlatacak kadar bilgim yok.

Hüseyin DERELİ; Severim, sayarım o kadar. Lider yönettiği camiayı toparlayıcı olur. Taraflı olmaz, olamaz .Çünkü   oturduğu makamın temsilcisidir o..! Karşısında olup, hakkında her kötü sözü söyleyenler şimdi yanıbaşında. Demek ki bizler hata etmiş, hakkında tek kötü bir söz söylememişiz. Bunun içindir ki hiçbir toplantıya davet edilmemişiz.

Hüseyin Başkan; Hiçbir toplantıya lütfedip davet etmediğin o eski siyasi ve belediye meclis üyeleri, zannetmeki yanında olup, sana destek verecek ..! Etmezseniz ne olacak diye düşünebilirsin ama sakın unutmaki ''Köprüleri yıkmayın.Aynı nehri kaç kez daha geçmek zorunda kalcağınız belli olmaz.''sözü, sizin içinde geçerlidir.

Osman GENÇ; Başkanıda çok eski tanıyanlardan biriyim. İlk dönem başkan adaylığı sırasında, referans olmamı istediği ve referansı olduğum bir arkadaşıyım.Şahsını severim.Görüşmekten memnun olur, zevk alırım. Canik'e şöyle bir bakarsak,tek ve en güçlü adaylardan biridir.Yakışırda..!

Nihat SOĞUK; Sevecen, güleç yüzlü ve dost canlısı bir başkandır adaşım. Uzun deneyim ve tecrübesi,onun her zaman yarışa bir adım önde başlamasını sağlar.
         Aydın KARMİL; Çok eski bir arkadaşımdır. Aynı zamanda da hısımız. Düzgün konuşan, konuşurkende halkın nabzını iyi tutan bir konuşmacı ve iyi bir teşkilatcıdır. En büyük avantajı, Tekkeköy'lüyü iyi tanır, Tekkeköy'lüde onu. Yarışın baş başa gideceği bir aday adaylığı süreci, Tekkeköy'de kaçınılmazdır.

Analizlerim haftaya devam edecek..!

Her şey gönlünüzce olsun. SEVGİLERİMLE      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR