SEVSİNLER NUMARALARINI

 Oynamayacak gelin yerim dar dermiş, bu Atasözünü söyleyenler iş yapmak istemeyenlerin kendilerine  ürettikleri  çıkış yollarını anlatmak amacıyla söylenmiş olup, lokman hekimin de bu minval  üzere çok güzel bir sözü var,büyük üstad “Her şeyin bir çaresi vardır ama bahane'nin çaresi yoktur”  şeklindeki ifadesi de bu atasözünü destekler  mahiyettedir. İnsanlar bir işi yapmak istemedikleri zaman o kadar mükemmel  mazeretler üretiyorlar ki duyan da gerçek  zannedip inanıyor. Aynı olayı  çözmek istediklerinde ise taşın altına ellerini koyup  çözüyorlar. Siyaset  yapan insanlar da bu konuda bir hayli becerikli olduklarından  yapmak istemedikleri her icraat için mükemmel mazeretler üretiyorlar.

                Dün yerel bir gazetemiz Vezir Hazretlerini manşet yapmış ve Gülsan Sanayi Sitesinin şehre yakışmadığından  kaldırılması gerektiğini ancak bunu kimseye anlatamadığını söylemiş. Burada iki konunun üzerinde durmak istiyorum birincisi bu gazete  daha düne kadar Vezir hazretlerini yese doymuyordu şimdi adamı manşet yapmış olması bir hayli düşündürücü, zira son dört, beş yıldır böyle bir haber yapmaz iken şimdi neden yaptığına anlam veremedim. Sanırım ilerleyen günlerde bunun nedenini anlatacak birileri çıkar.

                Üzerinde durmak istediğim ikinci husus ise vezir hazretlerinin yaptığı açıklama  adamı dinleyen zanneder ki yaptığı uygulamalarda halkın onayını alıyor, insanları memnun ederek icraat yapıyor. Yaklaşık on üç yıldır Belediye başkanlığı yapan bu zatı muhterem hangi icraatında vatandaşı memnun etmiş çok merak ediyorum, Modern pazarı yıktığında perişan olan bin civarındaki esnafı mı mutlu etmiş? Kamyon pazarını taşırken  Bafra garajında mağdur ettiği esnafı mı mutlu etmiş? Otogar'ı taşırken mağdur ettiği ilçe minibüslerini mi mutlu etmiş?  Çevre yolunu yaparken kamulaştırdığı binalarda mağdur ettiği vatandaşları mı mutlu etmiş?  Hafif raylı belasını bu şehre getirdiğinde mağdur ettiği onca esnafı ve  vatandaşı mı mutlu etmiş? Yoksa Saathane  meydanını boşaltmak için mağdur edeceği ikiyüz civarındaki esnafı mı memnun etti de biz bilmiyoruz.

Bu konuda  memnun ettiklerini de yazmaz isek haksızlık etmiş oluruz  bazı yandaşlarını yasaları tanımaksızın mutlu ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz örneğin yasal olarak Balıkçı Fevzi'ye verilmesi mümkün olmayan  Batıpark'taki  Balıkçı lokantasını  her şeyi göze alarak nasıl verdiğini hep birlikte gördük. Belediyedeki  ihalelerde kimleri kayırdığı açıkça ortada, hafif raylı sisteme alınan personelde kimleri kolladığı belgeleri ile ortada, yurt dışına gidip oralarda karıştırdığı haltları da yazınca  dudaklarınız uçuklayacak.

                Bunca zulme, numaraya, adam kayırmaya rağmen kalkıp,anlatamıyorum ifadesini kullanmasına  ne demeli, bu kadar güzel numarayı komedyen Ata Demirer dahi yapamaz. Gülsan Sanayii  Sitesini kaldırmak isteseydi şimdiye kadar elli defa kaldırmıştı ama işine gelmedi çünkü orada çok sevdiği  dostları vardı, birde en önemlisi Gülsan Sanayii sitesinin altında hazine  yok ama Saathane meydanının altında bulunan hazineler değil Vezir hazretleri ve Şürekasına bir ülkeye yetecek kadar fazla. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Büyükşehir Belediyesinin bu güne kadar  kazdığı bölgeler hep bu işlerin çok yoğun olduğu bölgeler. Amisos  tepesi, Batıpark, Bayraktepe, şimdi de Saathane Bölgesi. İşin enteresan yanı A Takımı davasında ilk iddianame hazırlanırken Tarihi eser kaçakçılığı vardı, daha sonra nasıl oldu ise!.. o bölüm iddianameden çıkartıldı.

                Yıllarca  insanları kandırarak keser gibi kendisine yontmasını beceren vezir Hazretleri artık sonunun geldiğini ve bu numaraları kimsenin yutmayacağını unutmasın. Artistlik yapmak istiyorsa Yeşilçam'a gitsin oraya da gidemiyorsa  Alaçam'a gitsin sevsinler numaralarını neymiş efendim kimseye anlatamıyormuş, işine gelmeyince anlatmaya gerek yok, işine gelince anlatmak gerek öyle mi?  Şayet dürüst idiysen Saathane projesinde de aynı hassasiyeti gösterseydin ya, ne oldu cebine mi dokundu da hiç taviz vermeden derhal planı geçirdin? Şu saltanat bitmeden biraz daha götüreyim diyorsun ama bu yaptıklarının burnundan fitil, fitil geleceğini  unutma, zalimin zulmu varsa mazlumun Allah'ı var. Kalın sağlıcakla

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR