Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Gazetecilerin Suçu

Türkiye hakkındaki 2011 yılı İlerleme Raporunun açıklanmasının ardından, yeniden aynı sözlerle, yeniden aynı değerlendirmelerle ifade özgürlüğü sorunlarımız konuşuluyor.

İlerleme Raporuna göre, ifade özgürlüğünün çok sayıda ihlalini ciddi endişeler yaratmaktadır. Uygulamada medya özgürlüğü kısıtlanmıştır. Gazetecilerin hapsedilmesi ve Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yayımlanmamış bir kitaba el konulması, bu endişeleri artırmıştır. Çok sayıda gazeteci halen tutukludur. Kürt meselesi hakkında yazan birçok yazar ve gazeteci hakkında çok sayıda dava açılmıştır. Kürt meselesi hakkında haber yapan veya Kürtçe yayın yapan gazetelere uygulanan baskı devam etmektedir. Birkaç sol görüşlü ve Kürt gazeteci, terörizm propagandası yapmaktan hüküm giymiştir.

Rapora göre; “Türk ceza mevzuatı, ifade özgürlüğünün sınırlanmasında orantısız olarak kullanılabileceği için, son derece sorunlu olmaya devam etmektedir. Basın Kanunu ve Atatürk Aleyhine işlenen Suçlar Hakkında Kanun da ayrıca ifade özgürlüğünü kısıtlamak için kullanılmaktadır. Türk Ceza Kanunu'nun, hakareti suç kapsamına alan 125. madde, kamu düzeninin korunmasına ilişkin 214, 215, 216 ve 220. maddeler, müstehcen yayınların yasaklanması hakkındaki 226. madde, soruşturmaların gizliliğinin korunmasına yönelik 285. madde, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsü yasaklayan 288. madde, silahlı örgüte üyelik hakkındaki 314. madde ve halkı askerlikten soğutmayı suç haline getiren 318. madde gibi birçok maddesinin gözden geçirilmesi gerekmektedir.
(Fikret İlkiz)


 
SAVAŞ!!

Dün Yüksekova ve Çukurca'daki saldırılarda ilk bilgilere göre 24 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı. Hakkâri'de 24 askerin şehit olduğu bugünkü saldırı PKK'nin en kanlı dördüncü baskını olarak kayıtlara geçti. 24 şehidin verildiği haberinden sonra Twitter'da tweet patlaması yaşanmış. Twittercılar en çok 19 Ekim tarihine dikkat çekiyormuş. Ne olmuştu 19 Ekim'de? 19 Ekim 2009 tarihinde PKK'lı bir grup Habur'dan Türkiye'ye giriş yapmıştı. Veee..Ortaya çıkan görüntüler büyük tepki çekmişti. Dün 19 Ekim 2011'de de Hakkari'de 24 şehit verince Twittercılar bu tarihleri yazarak tepkilerini göstermiş. Canımız yandı canımız. Tüm Türk ulusunun başı sağolsun. Ama artık şehit cenazelerinde saf tutumaktan başka şeyler de yapmak gerekmiyor mu?

OSTEOPOROZ GÜNÜ

Bilinen adıyla kemik erimesi olan Osteoporoz için Anadolu Sağlık Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı bir bildiri göndermiş. Erkeklerin de osteoporoz taraması yaptırması gerektiği uyarısında bulunmuş. Araştırmalar, 50 yaş üzerindeki her üç kadından ve her beş erkekten birinin, hayatının bir döneminde kırık kemik vakasıyla karşılaşılaşabileceğini gösteriyormuş. 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü dolayısıyla biz de sizlere kısa da olsa Sayın Semih Akı'nın uyarılarını hatırlatalım istedik.

PARANTEZ KAPANINCA

Hatırlıyorsunuzdur umarım. Daha bu ayın 13'ünde "Parantez nedir? Parantez bilgi eşitleme aracıdır. Yazar ile okuyucunun yazıya aynı taraftan bakmasını sağlamak için yazar tarafından kullanılan açıklayıcı, bütünleştirici, çözücü, detayları daraltıcı metinleri içeren karakterdir.Valimiz Hüseyin Aksoy, Samsun'a bir parantez açtıklarını söylemiş. 'Samsun'u bütün boyutlarıyla kamuoyunun gündemine taşıyacağız' demiş." diye yazmıştık. Dün de gazeteler aynı konuyu bir daha yazdı. Bizim gazetenin 'Vali'den itiraf' verdiği bu haberi bir başkası da, "Kimseyi zorla getiremezsin' sözleriyle manşete taşıdı. Başkası 'Sitem Var' ifadeleriyle verdi. Konumuz gazeteler değil, parantezin içiyle ilgili. Çalışmalarına 1 yıl önceden başlanan bu parantez olayına ilgisizliğin yaşanacağı bilinmiyor muydu? İyi niyetlerle başlanmış, düşünülmüş sempozyum için harcanan zaman, emek ve de onbinlerce TL'ye günah olmadı mı, yazık olmadı mı? Peki o zaman "Kim etti size bu kârı teklif?" diye sormak gerekmez mi? Atılan taşlar ürkütülen kurbağaya değdi mi dersiniz?

Tanıdınız mı?

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Yeniden başlattığımız Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamız sürüyor. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğraftaki yeri soracağız. Onu bilmeniz olacak tek isteğimiz. Dün bir soru sormuştuk.  Bir Çinli ne zaman Günaydın der? diye. Cevabımız Türkçe öğrendiğinde olacaktı. Sorumuzu doğru bilen arkadaşımız Osman Yanık oldu. Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti için kartı bizde kendisini bekliyor. Fototğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 18.00'e kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28

KALEM SİZDE

ÇIKIN CİĞERİMİZ YANIYOR DEYİN HAYDİ.
CIKIN KANLARI YERDE KALMAYACAK DEYİN HAYDİ.
SICAK TAKİP BAŞLADI HAKETTİKLERİ CEVABI ALACAKLAR DEYİN HAYDİ.
OLAY GERÇEKLEŞELİ 6 SAATİ GEÇTİ ÜLKE DUYALI 2 SAAT OLUYO DAHA BİR TEK YETKİLİDEN TIK YOK.
FİYATLARDA GÜNCELLEME YAPACAĞINIZA ÖNCE KENDİNİZİ GÜNCELLEMEYİ BAŞARIN BE . . . YAZIKLAR OLSUN SİZE . . .(Mustafa Acun)
****

Vatan evlatları şehit oluyor.Bunlar hamas militanlarını kucaklıyor.
1 İsrailli esire karşı bin küsür Arap esiri salıyorlar.
Utanmadan tören yapıyorlar. (Recep Keleş)
****

akp chp mhp herneyse şehitler ölmez vatan bölünmez demeyle olmuyor direkt gideceksin sıkı yönetim koyacaksın başını çıkaranı vuracaksın olay bu
(Cem Sönmez)
****

Sırt ağrısının başlıca sebebi, sırtınızda taşıdığınız GEREKSİZ insanlardır..Dökün hepsini, bir şeyiniz kalmaz..!! :)) (Ahmet Şar)
****
zammın adı güncelleme oldu. şehit askerin adı da "güvenlik görevlisi".
(Özlem Yüce)
****

Türk Milletine, Türk Devletine, Atatürk'e sövmekten, yabancılara uşaklık etmekten, avanta yemekten başka bir şey bilmeyen ne idüğü belirsin bir hain grubu memleketi işgal etmiş...
Yazık şehitlerimize, yazık ana babalarına, yazık miletimizin karanlık geleceğine..
(Erdem Demirdağ)
****

cumhuriyet'in cumhurunun dahil olmadığı bir anayasayı şimdi bu vahim tabloyu gösterip anında onaylatıverirler... asıl iş ondan sonra başlıyor. işsizlik, özelleştirme, dibe vuran eğitim, pahalılık, ne yapacağını bilemeyen bi insan topluluğu, vatan diye içinde gezindiğimiz bi taşeron şirket... canım ülkem... aah ki dünya...(Hakan Dilek)
****

bugün 26 askerim sehit ..........
26 Ana , 26 Baba , 26 Bilader , 26 Bacı , 26 Sevgili , 26 Eş , 26 Evlat.......
Cok öldük Türkiyeem coook......
(Aksoy Münür)
****

SİZ HİÇ ULTRA LÜKS SİTELERDEN, KAPISINDA SAYISIZ KORUMA BEKLEYEN VİLLALARDAN ÇIKAN ŞEHİT GÖRDÜNÜZ MÜ? (Gamze Var Çolak)
****

SAMSUNDAN DİYARBAKIRA DOĞRU BİR YÜRÜYÜŞ YAPALIM.BİRİLERİ DEĞİL BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN HALK KALKAN OLSUN.....(yılmaz Tuluk)
****
Yeter... Yeter... Yeter... Türk Milleti, ihanete karşı bu kadar çaresiz kalmamalı! (Akın Üner)
****

bütün dünyanın adından bahsederken titrediği kahraman türkler savaşlarla adını tarihe yazmıs bir ulus bir avuç köpek sürüsüyle basedecek güçtetir.(Hakan Keskin)
****
HERKES AHKAM KESMENİN DERDİNDE ,TERÖRE TOKATINI KÜRT HALKI BASSIN ARTIK.. (Arzu Sabuncu Kırıcı)
****

Ramazan geçsin diyordu EŞBAŞKAN ne oldu pazarlık kızıştı galiba evdeki hesap çarşıya uymadı.ABD kuzey IRAK a girmeye izin vermedi.ŞEHİTLERİMİZ e rahmet ailelerine başsağlığı dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyor.ÜLKEMİZ in başı sağolsun..... (Fatma Dağlı)

 


GÜZEL SÖZ

Hiçbir zaman gökten gül yağmaz daha çok gül istersek daha çok fidan dikmemiz gerekir.
George Eliot

İŞTE BUU

Gittiğin yer bakısların kadar uzak olmasa
Gelirdim ,
Dön diyebilmek için..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR