Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Samsun TSO’sı Ne İş Yapar..!

                                Samsun TSO’sı Ne İş Yapar..!

         TSO = Ticaret ve Sanayi Odası.

         Bir ilde;Ticaret ve Sanayi faaliyetinde bulunan ve vergi mükellefi olan iş yerlerinin kayıt olduğu,olmak zorunda bulunduğu yasal kuruluşun adıdır;‘’Ticaret ve Sanayi Odası.’’

        Ticaret ve Sanayi Odası ne iş yapar?

        TSO; Odaya kayıtlı üyeleri,mesleki olarak temsil eder.Üyeler arasında dayanışmayı sağlar,sorunlara çözüm arar.Kendi bölgesi dışında ve başka ülkedeki tüccar-sanayicilerle ilişki kurar,ortak paydalarda çıkarları korur…VS.dır görevleri.Yani TSO’sı; Üyelerin sesi ve kulağıdır.

        TSO;İlin en etkin,güçlü ve saygın sivil toplum kuruluşudur.Bunun içinde,Samsun TSO’da kendine yakışanı yapmalı.Neydi yakışık olmayan? Benim,Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine akıl vermek ve çalışmalarını yermek gibi bir düşüncem yok.En azından şimdilik yok.Zamanı gelince..!

         GÖREVİNİ TAM YERİNE GETİREMEMİŞ OLANIN VİCDAN      YARASINA,NE MAZERETİN ÇARESİ,NE İLACIN ŞİFASI ÇARE    GETİRMEZ. Mevlana Celaleddin-i Rumi

        İş yerime giden yol,TSO’sına ait binanın yanından geçmektedir.Her seferinde,TSO’nın binasına baktıkça şaşırıyor ve hayret ediyordum.Yazıp yazmamakta da kararsızdım.Seyahatten yeni döndüm.Gittiğim yerlerde gördüğüm ODA binalarından sonra da TSO’nın önünden geçerken şöyle bir baktım,o pejmürde ve viran binayı görüncede, dayanamadım ve yazmaya karar verdim.

        Yok böyle bir şey.Ticaret ve Sanayi Odası’nın bulunduğu ve kendine ait binanın her tarafı dökülüyor.Binanın güney cephesinin sıvaları dökülmüş,kolon demirleri ortaya çıkmış.Çok kötü bir görüntü var ve yıllardırda böyle.Binanın boyası varmı yokmu belli değil.Pencere üstlerinde,rüzgarlık ve dekor olarak kullanılan panjurların bir kısmı kırılmış,hepsi solmuş ve ne renk olduğu belli olmuyor.Binadan sarkan kablolar örümcek ağı görünümünde,binayı sarmış.Binanın ana caddeye bakan yüzünde, ODAnın ismi yazıyor ama okuyabilene aşk olsun.Bu viraneliği,yöneticilerden biri nasıl olurda fark etmez veya edemez,yoksa umursamaz mı.Hani atalarımızın dediği gibi;’’Aslan yattığı yerden belli olur’’du.TSO yönetiminin aslanları nerede?Anlaşıldı.Saathane meydanına restorasyon yapılırken,TSO binası da aradan çıkarılacak,restore edilecek(!).Bir şey kalmadı.Yakındır..!

        TSO’sında,Sayın Oda başkanı iki dönemdir iş başında.Üstelik üst kuruluşun,TOBB = Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ninde Yönetim Kurulu Üyesi.Ayrıca ilin en prestijli ODAsı olması gerekirken,hiç bu bina SAMSUN’u ve SAMSUN’lu Ticaretçi ve Sanayici iş adamlarımızı temsil ediyor mu? Yakışıyor mu?

        Şehrin girişindeki metruk binalar göze batıp,onarılmaya çalışılırken,şehrin göbeğinde ve insanın gözüne batarken,koskocaman ODA binası,nasıl oluyorda gözden kaçırılıyordu.Haaa..! Paramız yok diyorsanız,İlkadım belediyesine müracaat edebilirsiniz.Sevgili belediye başkanım,seve seve binanın bakım ve onarımını yaptırır.Çünkü İlkadım belediyesi sınırları içinde,sivil toplum kuruluşuna ait böyle kötü ve çirkin başka bir bina bulamazsınız.

        Her şey gönlünüzce olsun.

        SEVGİLERİMLE.                        

                                                   BAŞKAN’dan/Nihat KAHVECİOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR