Kısa Kısa-Kıza Kıza

 


Cuma namazını genelde Büyük Cami'de kılıyorum. Site Cami ile Büyük Cami cemaati gerçekten çok farklı. Şöyle ki; Site Cami'ne giden cemaat daha genç olduğu için hacı yağı (esans) kullanmıyorlar. Erken gidip hem yer bulma hem de vaaz dinleyelim diyoruz. Hocaların o engin bilgisine hayran olmamak elde değil tabi; her türlü beşeri ilimleri adeta içmişler; fizik, kimya, coğrafya, tıp, matematik, astronomi, hukuk, tarih, sosyoloji... Şimdilik bunda değilim. Hani o, huşu içinde namazı beklerken yanındaki hacı amcanın iç cebinden çıkarttığı kutunun içindeki “hacı yağı”nı parmak batırıp sakalına sürmesi ve yanındakine ikram etmesi, sonra dönüp bana da uzatması, mecburen parmak batırmak zorunda olmam. Allah'ım neydi günahım dedirtecek cinsten. Hele Mevlana kokusu, yok böyle bir koku. O mübarek insanın adını nasıl vermişler böyle bir kokuya? Tahammülü zor. Haksızsam, “haksızsın” deyin.


Spor haberlerini verirken, futbolcuların sakatlıklarını da duyuruyorlar. İşte ben buna bir mana, anlam mı demeliydim, veremiyorum. Bize ne canım; futbolcunun yan bağlarında yırtılma varmış, yok efendim, MR çektirmiş. Diyebilirsiniz ki onlar iyi para kazanıyorlar. İyi de, benim komşumda iyi para kazanıyor, arabasının boyası çizildiğinde ya da lastiği patladığında haber mi oluyor?


Bakın, şimdi önceden söylüyorum! Duymadım demeyin.

Bir işe başlayıp başarısız olunca, en yakın eşe-dosta gidip durumumuzu anlatırız maddi ve manevi bir çare ararız. Genelde aldığımız cevap, “Bana mı sordun?” olur. Şimdi buradan sesleniyorum: Rakiplerimle “sidik yarışı”na giriyorum. Başarısız olursam kapınızı çalacağım.


Atakum ilçesindeki Banda Aceh park ve halı saha spor tesislerinin açılışını Başbakan Erdoğan yapmıştı. Endenozya'lı Müslümanların çoğunlukta yaşadığı Aceh Özerk Bölgesi 2009 yılında tsunami felaketini yaşayınca, bu acının anısına bu isim verilmişti. Geçen gün oradan geçerken tabelanın yerinde yeller esiyordu. Tesislerin adının da Belediye spor tesisleri olarak değiştirilmişti. İcraatı eksi, karakteri artı olan CHP'li Başkan Metin Burma neden böyle bir şey yaptı ki acaba?


Zabıtalar ne iş yapar? Evet ya zabıtalar niye var? Geçen gün aklıma geldi. Çok mu iddialı bir soru oldu? Tamam, zabıta müdürlerini anlarım, onlar zabıtalardan sorumlu. Onların ne yaptığını anlayabilirim! Ya diğerleri? Diyorum ki bir şehirden zabıtaları kaldırsak hangi iş aksar? “Belediye suçlarıyla mücadele” mi? dediniz. Bak, bilmiyordum bunu. Başka? Zabıtalar ne iş yapar?


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Ertürk Arşivi
SON YAZILAR