Kedi ve Köpek

Kedi ve köpek çok farklı özelliklere sahip iki hayvandır.

Kedi, kendini hangi evde kalıyorsa o evin sahibi kraliçesi olarak görür ve o ev sahibinin kendisine hizmet etmek mecburiyetinde olduğunu düşünürmüş. Bu yüzden kediye vermiş olduğumuz yemek yahut maması karşılığında bize teşekkür etmek zorunda olduğunu düşünmez ve verdiğimiz yiyecekleri afiyetle yer. Aslında kediler evin en güzel yerlerinde başköşelerde yaşadıkları halde yinede nankörlüklerine devam ederler. Çünkü onlar o evin sahiplerinin çok üstünde, kendilerini çok özel yaratıklar olarak görmeye devam ederler.

Köpek ise kedinin tam tersi, kendisini yaşadığı evin sahibinin hizmetçisi olarak görür. Ve yaşadığı ev sahibine hizmet etmek mecburiyetinde olduğunu kabul eder. Genellikle köpekler ev dışında bahçede beslenirler. Sahipleri nerede ne kadar nasıl yiyeceğini verirse versin kesinlikle hallerinden şikâyet etmezler. Devamlı sahiplerine karşı en mükemmel sadakat ve hizmet etme örneğini verirler. Ölümüne de olsa sonuna kadar sahiplerinin emrindedirler. Asla nankör değillerdir.

Şimdi nereden çıktı bu kedi köpek hikâyesi diye düşünebilirsiniz elbette. Allahın yarattığı insanların bir kısmı da kedi ve köpek ahlakına benzer ahlak içindeler.

Kedi ahlakında olan o kadar çok insan var ki toplumumuzda, bu yazıyı okurken bile hemen gözünüzün önüne birçokları mutlaka gelmiştir. Biraz daha açayım isterseniz; Kedi gibi kendilerini yaratılmış insanların en üstünü, en akıllısı, en değerlisi olarak gören ve kendinin dışındaki bütün insanların O"na hizmet etmesi gerektiğini düşünen insanları bir gözünüzün önüne getirir misiniz? Ne yaparsanız yapın yaranamazsınız onlara… Çünkü yaptığınız iyilik yahut yardım her ne ise onların gözünde bir değer ifade etmez. Çünkü onlar o toplumun kralları yahut kraliçeleridir. Krallar ve kraliçeler her zaman kendilerine hizmet edilmesi gereken insanlardır. Yaptığınız iş ne olursa olsun böyle büyük(!) insanlara hizmet ettiğimiz için bu övünç kaynağı olarak bize yeter. Hani toplumumuzda meşhur olmuş, adı çok büyük(!) ama kendileri ise adıyla tamamen zıt karakterli o insanların yanına varmak ve imza almayı büyük marifet sayanlar yani ismi duyulmayanlar… Onları meşhur edenler ve onlara aşık olanlar ayılıp bayılanlar… Sizler eğilirseniz sırtınıza çıkacak o kadar insan bulunur ki… Şu bir gerçek o insanların gerçek kimliğini karakterini görünce ne kadar yanıldığımızı anlarız. Ama iş işten çoktan geçmiştir.

Toplumuzda kedi karakterli o kadar insan var ki, bunlar sadece meşhur olanlar değil, kendi yaşadığı yere göre üç beş kişinin içinde bile bu insanları kolayca bulabilirsiniz.

Kedi karakterli insanlar hakkında bir sayfa değil bir kitap yazılsa bile azdır. Ancak makale yazılacak yer ne yazık ki kısıtlı. Bir sonraki yazımda köpek karakterli insanları ve kedi karakterli insanlarla köpek karakterli insanların karşılaştırılmasını yapmak istiyorum kısmetse…

Şükürler olsun diyelim kedi karakterli insanlardan olmadığımıza.

En kısa zamanda buluşmak umuduyla hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR