Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

İşte Size Milletvekili Adayları [3]..!

 

 

            İki haftadır, kendi bakış penceremden ,milletvekili adayları hakkında yazı yazıyorum. Sırasıyla Emine KARAÇUHA YILMAZ ve Fuat KÖKTAŞ"ı yazdım. Köşe yazılarımın altına düşen yorumları okumak çok güzel. Ayrıca telefonla gelen yorumlar, yazılanların bir hayli üstünde.Tüm yapılan yorumlara teşekkür ediyorum. Okunduğumu bilmek güzel.

            Bir arkadaşım aradı -Nihat, Emine hanım elini öpecek kadar gençmi? Güldüm, çünkü arkadaşımla yaştaştık ve yaş takıntısını biliyordum. –Vallahi, Emine hanımın yaşını bilmiyorum ama kendi yaşımı iyi biliyorum.Biz elliyi aşalı birkaç yıl olmadı mı? Yaşdaşlarımız torun sahibi,elimizin öpülmesi normal değil mi.Ben kocunmadım, sana ne oluyor.Sen git birde toplu taşıma araçlarına bin, anlarsın dedim. Yaşınızı test etmek istiyorsanız toplu taşıma araçlarına binin. O zaman anlıyorsunuz yaşınızı. Ben binince işim kolay oluyor. Birkaç ağızdan amca gel şöyle otur, amca gel böyle otur. Yaşlandığımızın en kısa yoldan ispatı. Yaşlandık arkadaşım, yaşlandık..!

             Pencerem hala açık ve siyaset arenasına bakmaya devam ediyorum. Adayları sıralarken ayrım yapmadım ve siparişte almadım. Önce şunu, sonra bunu yazayım diye de düşünmedim. Onun için "öküzün altında buzağı aramaya" gerek yok.

            Artık Türkiye, parası ve adamı olan milletvekili oluyor imajını kırmalı.Eğitimli, dürüst gençlerin önünü açmalıyız.

            İş yerimde sandalyeye yaslanmış otururken çok candan bir dostum geldi. ONUR ne yapıyor ? diye sorunca işte sıra üçüncü adayımda dedim. Şöyle arşivimi bir yokladım. ONUR"un İlginç resimleri ve apayrı bir özelliği var. Onur KAHVECİOĞLU, biraderimin oğlu yani yeğenim. Ama bu köşeye taşınmasının nedeni, yeğenim olduğundan değil, taşıdığı özelliklerdendi.

            Onur KAHVECİOĞLU, 29 Mart yerel seçimlerinde,  Atakum Belediyesinden, AK Parti belediye meclis üyesi olarak seçildi.Bu seçiliş ona Türkiye"nin en genç belediye meclis üyeliği unvanını getirdi.

Biz her şeyi gençliğe bırakacağız…

Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.

                                                                                           ATATÜRK

            12 Haziran 2009 Yerel Yönetimler Konferansı Altınpark/ANKARA"da yapılan  toplantıda, Başbakanın elinden Türkiye"nin en genç belediye meclis üyesi olarak plaketini aldı. Arşivdeki resimlerden biri buydu. Arşivdeki resimlerden ikincisi ise rahmetli Adnan KAHVECİ ile çocukken çektirdiği resimdi, arşivdeki resimlerden üçüncüsü ise rahmetli vali Recep YAZICIOĞLU ile  delikanlıyken çektirdiği resimdi. Resimlere bakarken, ONUR"un  bu resimlerde yer alması  tesadüfmü , yoksa onun gelecekteki bir şansımıydı diye düşündüm.  Adnan KAHVECİ ve Recep YAZICIOĞLU"na niye birde Türkiye"nin en genç belediye meclis üyesi Onur KAHVECİOĞLU eklenmesin.

Başbakan, konuşmalarında  üstüne basa basa bu dönem gençlere  çok önem vereceğini dile getirdi. İşte,Türkiye"nin en genç belediye meclis üyesi olarak bu kategoride yer alan ONUR ,  niye değerlendirilmesin.Ve ONUR bu fırsatı niye dikkate almasın.

            ONUR, yeğenim olduğu için biliyorum. Eğitimli, dürüst ve çalışkan birisi. Böyle nice gençlerimiz var elinden tutulmasını bekleyen, onlara sahip çıkıp topluma kazandırmalıyız. Artık topluma hizmet vermek için  elli yaş ve üstünü beklemeyelim. Deneyimli ve tecrübeli insanlara ,eğitimli gençleri entegre ederek, ülkeye hizmet edecek insanların yaş ortalamasını düşürmeliyiz. Yoksa genç beyinler yok olup gidecek. Onur KAHVECİOĞLU"nun mayasında bu saydıklarım var. Referansı "KAHVECİ" soyadı. Bu ülkede yaptıklarıyla ve dürüstlüğüyle kalplere giren ,öleli onyedi yıl olmasına rağmen hâla unutulmayan rahmetli Adnan KAHVECİ ile aynı kanı taşıyor. Bu soyadın ağırlığı hepimizde var,devam da edecek.

Yaşam ,bir tesadüfler zinciri ve şans değil midir. Siyasi çarkların içinde yıpranmamış,düzgün bir siyasi yapıya sahip gençlere, daima fırsat tanımalı ve onların önünü açmalı, açmalı ki bu nesiller gelecek nesillerin, genç önderleri olsun.

             Genç,eğitimli ve siyası Onur KAHVECİOĞLU; Samsun"a katkı sağlayabilecek, faydalı olabilecek bir adaydır.

Herşey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR