Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

İşte Size Milletvekili Adayları [1]..!

Sevgili okurlar,YENİ YILINIZI en içten dileklerim kutlar, sağlık,sıhhat ve bol kazançlar günler dilerim.

            Yeni bir yıl ve gelecek aylarda yeni bir seçim. Nerdeyse seçimsiz yıl geçirmiyoruz. Esnaf Odaları, Ticaret Odaları, Yerel Yönetimler derken Genel Seçimler olan milletvekili seçimleri.

            Kazanlar kaynamaya başlıyor. Hakkı  olanda  aday, olmayanda. Artık Türkiye hantal vekillerden vazgeçmeli. Tüm partiler; Genç, dinamik, bilgili, ahlaklı ve yıpranmamış pırıl pırıl adaylarla yola çıkmalı, milletvekili adaylarını titizlikle seçmeli. Bende bu basamakların başında, aday adayı olabilecek insanları sizlere, siz okurlara tanıtmaya gayret göstereceğim ve önerilerim olacak. Ne de olsa uzun yıllardır yöneticiyim.Yılların deneyimi ve tecrübesine sahip olmanın, insanları tanımadaki avantajını kullanarak aktaracağım.

           Geçenlerde İlkadım Belediyesi Meclis Üyelerinden  Emine KARAÇUHA YILMAZ"a bir grup içinde rastladım. Zaman zaman söze girişi, aktardığı bilgiler ve hanım hanımcık tavırları, ordan ayrıldıktan sonra düşünmeme neden oldu.

            Tecrübeden bahsetmiştim, uzun yıllar Türkiye Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptım. Komisyon başkanlığı yaptığım dönemlerde, bakan ve milletvekilleriyle çok görüşmelerim oldu. Aman ALLAHım, iki lafı bir araya getiremeyen ne milletvekilleri nede bakanlar gördüm.

 

Temiz suyu bulmadan,kirli suyu atma. Temiz suyu bulunca da

kirli suyu mutlaka at ve her ikisinin karışmamasına özellikle dikkat et.

                                                                                    Bernard SHAW

 

             İş yerime döndüğümde, yerel gazetelere göz atarken, vekil adaylıklarıyla ilgili haberler gözüme ilişti. Hep aynı simalar. Artık yeter, dur demek lazım. Yıllardır teşkilatlarda görev yapmış, siyasi partilerde cirit atıp, ordan oraya gezen gezginlerle, işimiz olmamalı. Bakıyorsunuz, aday olacaklar filan dönem x partisinde, dönem değişmiş y partisinde görev almış. Bu tipleri aday  yapmamak  lazım. Mevcut tüm milletvekillerini de belirli bir kriterden geçirip temizlemek lazım. Yeri dolmaz gibi  safsataları ,  duymamak gerek. Herkesin yeri dolar. Dolmaz diye bir şey yok. Yeter ki siz görev verin, bakın nasıl doluyor,dolmaz denen yerler.

           Bu objektif anlayışla, Emine KARAÇUHA YILMAZ hanımefendiyi mercek altına aldım. Mercekten çokta güzel görüntüler çıktı. Emine hanım, bildiğim kadarıyla peyzaj yüksek mimarı yani üniversite eğitimi tam, fiziği düzgün, diksiyonu iyi ve konusuna vakıf.  Milletvekili adayı olabilecek tüm öğelere sahip. Meclis üyesi olarak da görev yapması, siyasi teşkilatçılığı da var anlamına geliyor. Basından tanınmıyor. Bu da şu demek; yıpranmamış ve düzgün bir alt yapıya sahip. Daha ne arıyorsunuz? İşte  size  yeni dönem Samsun"dan bayan milletvekili adayı.

            Vekillik  kriterleri  artık böyle olmalı. Her gün basında cirit atan, işine gelmediği zaman  teşkilatı  hiçe sayan yapılardan, siyasi partiler kadar, bu ülkede çok zarar gördü, görmeye de devam ediyor.

            Siyasi liderler , önümüzdeki  genel seçimlerde oluşturacakları kadrolarda, kıstasları çok iyi yapmalı ve ince eleyip sık dokumaları lazım. Kadrolarınızın vitrini de güzel olmalı. Pırıl pırıl insanlar saf dışında tutulurken, ne kadar hokkabaz varsa siyasi partilere doldurulmamalı. Vatandaşın bu konuda yapabileceği bir şey yok. Çünkü önüne konan listeye oy vermek zorunda kalıyor. Vatandaş partisini, parti liderini tanıyor, ona inanıyor. Önüne konan listelerden haberi yok ki, olsa da yapabileceği bir şey yok. Tüm vebal siyasi partilerin liderlerinde. Onların yükü ağır ve sorumluluğu çok. Tabi ki başarının mükafatıda onlara kesilirken,başarısızlığın cezası da, yine onlara.

Herşey gönlünüzce olsun

SEVGİLERİMLE                                                      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR