Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

İş Adamı Galip ÖZTÜRK’e Misafir Olduk..!

Geçtiğimiz hafta,bir program doğrultusunda BATUM-GÜRCİSTAN seyahatım oldu.Seyahatın misafirleri;Samsun’daki yerel basının haberci ve köşe yazarları.Gezinin ev sahibi;Metro Holding onursal Başkanı,Samsun’lu iş adamı Galip ÖZTÜRK’tü.

Önce,köşe yazarı olduğum gazetem DENGE’den,daha sonrada Metro Holdingte çalışan ve bu programda asistanlık yapan Onur MELEK tarafından arandım.Her şey en ince detayına kadar hesaplanmıştı.Anlaşılan,gezi dostlarla güzel olacaktı..!

Eski Samsun Milletvekili Fatih ÖZTÜRK,programın seyahat boyunca ev sahibiydi.Gerçektende çok güzel bir ağırlama ile başlayan yolculuğumuz,çokta güzel bir dönüş yolculuğu ile sonlandı.Önceden,siyaseten de tanıdığım Fatih ÖZTÜRK milletvekilim, elimizi sıcak sudan soğuk suya değdirmedi ve hiçbir şeyi esirgemedi.Hoş sohbeti ve güleç yüzü de gezimizin başlangıcından sonuna kadar hiç değişmedi.Her şey için kendisine,şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür eder,devamını bekleriz sayın vekilim..!

Samsun’dan erken saatlerde başlayan kara yolculuğumuz,akşam Batum’a ulaşınca bitti.Ev sahibimizin kendi yeri olan HOTEL INTOURIST PALACE’deki odalarımıza çekildik ve yerleştik.Biraz dinlenip,üst başımızı değiştirdik.

Daha sonra,İş adamı ve Metro Holding Onursal Başkanı Galip ÖZTÜRK’ün adımıza verdiği yemekte buluşmak üzere,otelin yemek salonunda toplanmaya başladık ve masada yerimizi aldık.Her şey kusursuz hazırlanmıştı.Tanışmamıza ve birkaç kez görüşmemize rağmen yinede heyecanla bekliyordum ve heyecanlanmıştım.Çünkü,ülkesine ve şehrine düşkün,böyle yatırım sevdalısı genç bir işadamını koruyamamış ve yaban ellerine itmiştik.Yazık..!

BÜLBÜLÜ ALTIN KAFESE KOYMUŞLAR’’AH VATANIM’’DEMİŞ.

ATASÖZÜ

Heyecanım birazda;Acaba bu genç işadamı yatırımları konusunda,yaşadıkları ve sıkıntıları hakkında neler söyleyecekti ve anlatacaktı.Morali ne durumdaydı?

Masadaki yerlerimizde ufak ufak ve sessizce sohbet ederken,beklenen an gelmiş,iş adamımız salonun girişinde gözükmüştü.Tüm gözler o tarafa döndü.Masaya doğru gelişini pür dikkat takip ediyor ve izliyorduk.Tek tek hal hatırımızı sorup elimizi sıktı ve kendine ayrılan yerine oturdu.Yemek başladı,ilk lokmalar yutulup yavaş yavaş heyecan azalınca, karşılıklı sohbette böylece başlamış oldu.

Ülkesinden ayrı kalmanın gizli hüznü,gözlerinden ve sözlerinden hissediliyordu.Şahsım adına,kendisini bir iş adamına yakışır olgunlukta ve bilgide buldum.Anlattıkça konulara hakimiyeti,bilgi donanımı çerçevesinde kurduğu cümlelerin herkes tarafından onaylandığı, bakışlardan anlaşılıyordu.Konuşmasındaki üslubu,pür dikkat dinlemenizi sağlıyor ve bir saniye olsun bakışlarınızı kaçıramıyorsunuz.Soru ve cevap konusunda hiçbir çalışma yapılmamasına rağmen,bilgi ve deneyimleri sayesinde,her soruyu çok rahatlıkla cevaplarken, bizimde anlamamızı sağlıyordu.Ayrıca yurtdışında oluşunu;Özenle seçtiği kelimeleri kullanarak,kimseyi üzmeyecek ve başka anlamlar çıkmayacak şekilde çok güzel cümleler kurarak anlatıyordu.Sorulan her soruya,içtenlikle ve açık yüreklilikle cevap veriyordu.Tabii ki konuşmalarının satır aralarında,çok haklı olarak sitemlerde yatıyordu.Mesela bir soruya verdiği cevapta ‘’Her şeyin bir bedeli var’’diyordu.Bu cevaptan,günü gelince bedel ödemesi gerekenler,bu bedeli ödeyecek anlamı çıkıyordu ve çokta haklıydı.Bedel ödemesi gerekenler varsa,bencede günü gelince bu bedeli ödemeliler.Bir gazeteci arkadaşın,Samsunspor’la ilgili sorduğu soruya verdiği cevapta da,çok ince bir nüktedan vardı;‘’Ne diyeyim,beni Samsun’a koymayanlar düşünsün.’’Bu cevap,anlayana ve anlayabileceklere çok anlamlı ve manidardı.

Gezimizin ikinci gününde de,Metro Holdingin BATUM’daki yatırımlarını gezdik.Çok büyük ve güzel projeler.En ince noktasına kadar detaylandırılmış projeler,gezi grubundaki gazeteci arkadaşlara tek tek anlatıldı.Merakla ve öğrenmek amacıyla sorduğumuz her soruyu

cevaplayan,her bilgiyi bıkmadan usanmadan bizlere anlatan ve aktaran,herkese son derece saygılı ve kibar davranarak yardımcı olan Hamdi SAĞLAM’da çok teşekkür ederiz.

Projeleri yerinde gezerken,bir ara şöyle bir düşündüm;Ülkemize,özelliklede Samsun’a bir çok hizmet vermiş,bu çalışmalar sonucunda tecrübe ve deneyim kazanmış bir değeri,marka olmuş bir iş adamını,nasıl olurda ülkemizde tutamayız.Niye gerekeni yapamayız?Yoksa değerlerine sahip çıkamıyan bir ülkemiyiz? Belkide..!

Bu seyahate dahil olmayan veya olamayan köşe yazarı ve haberci arkadaşların,gezi ile ilgili gazetelerinden yaptıkları olumsuz haberleri ve köşelerinden yazdıkları nefret dolu yazıları hiç önemsemiyor ve dikkate de almıyorum.Ne yapayım?Onlarda egolarını öyle tatmin etsinler..!

Bu davette bize ev sahipliği yapan,iş dünyasını ve duygularını açarak samimi davranan iş adamı Galip ÖZTÜRK’e,seyahat boyunca ve Batum’da bizlerle ilgilenen eski Samsun Milletvekili Fatih ÖZTÜRK’e ve yolculuk boyunca bizlere yardımcı olan Onur MELEK’e çok teşekkür ederiz.Sağolun..!

Ayrıca,DENGE GAZETESİ KÖŞE YAZARI olarak geziye katılmamı sağlayan, Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Sayın Adnan BAHADIR’ada çok teşekkür ederim.

Her şey gönlünüzce olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR