Hiç Düşündünüz Mü ?

Orta Asya'dan göç eden Türkler kendi ırklarını tam olarak korumuşmudurlar. Yada hepimiz safkan Türk'müyüz. Güney Doğuda görev yaptığımız bir arkadaşımla kökenlerimiz hakkında konuşuyoruz.
Arkadaşım anlatıyor, baba tarafım  İran Horasan Türkmen'lerinden,  aşiretimizin adı Herdi. Aşiret 1730 yıllarında  Horasan'dan Sivas Divriği'ye  gelmiş. Aşiret reisi  Asaf beyin kardeşi öldürülünce Osmanlı'ya  isyan ile baş kaldırılmış, 7 köy yakılmış  sonra Sivas Divriği'den , Malatya  Akçadağ'a sürgün fermanı ile obalar buraya  taşınmış. Annemin tarafı Aydın yörükleri ile, dedem de Karakoyun aşireti konar  göçerlerİ ile  Adana  Pozantıya  gelmiş.  Annemin ninesi Kara  Ayşe denilen kadın, Fransız askerine  kendini teslim etmediği için  süngülenerek öldü diye bırakılır, ninem kundağında,iken, Zeynep ablası 7-8 yaşlarında onu taşıyamaz, kundağı bir kaya altına bırakır. 2 gün sonra  büyüklere yer tarifi yaparak kundaktaki ninem bulunur.
Baba tarafım ise;dedemin annesi, ailesi  ölmüş bir ermeni çocuğunu    evlatlık alarak  çocuğun adını değiştirirler. Mehmet koyarlar adını,sonra sünnet  ettirirler, fakat çocuk akıl baliğ ve dedemdende büyüktür. Pozantı'dan aşiretin Çukurovaya inmesi  yerleşik yaşama   geçilir.Annem Adana çırçır fabrikasında  çalışmaya başlamış, fabrikada o an evli olan babamla tanışarak evlenmişler. Babam Alevidir, annem Sunnidir.
Bu son cümleye özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Halk arasında yaygın olan  Alevi ile Sunni evliliğine bakışın olumsuz olmasına karşın , evlilikler oluştuğunda genelde bunun saklanılması yönüne gidilir. Şimdi toplumların gelişmeleri ile birlikte, Alevilere   veya  Kürtlere ayrı ayrı üniversite açılmadığından burada tanışan gençlerin hayatını birleştirdikleri bir gerçektir. Türk'lerle, Kürtler ve daha değişik guruplar iletişim halindedir, başlangıçta  anlattığımız yazıdanda anlaşıldığı gibi. Birliktelikleri ,kız alıp, vermeleri doğal olarak halkı birbirine kaynaştırmıştır. Siz bakmayın çok katı asla bu iş olmaz denmesine, bu ülkemizin bir gerçeğidir.
bu gerçeklik bilinirken, halkların arasına nifak sokulması, Kürt- Türk, Alevi-Sunni meselelerinin kaşınılmasına alet olmak sadece cahillikten ileri gitmeyen, ülkeyi tanımayanların yapmaya çalıştıkları kaosun sonuç vermeyeceğini görmemeye çalışmak bilgisizliktir.
Peki ülkemizde durumu nedir ?
Malatya zirve yayınevi'nde yapılan katliamın üzerime Milli Güvenlik Kurulu nun hazırladığı Türkiye'deki etnik grupların dağılımı  raporu Profesör Şaban Kuzgun başkanlığında Fırat ve İnönü üniversitesi'ndeki öğretim görevlilerine yaptırarak sonuçları çıkartılmıştır.
 Alevi vatandaşlarımız  Batı Avrupa'dakiler dahil 11 milyon civarında buna göre ülke nüfusunun yüzde 85 i Sunni olarak görülmektedir. Rapora göre Türkiye'deki etnik grupların nufuslarının dagılımı;
 Türk'ler, Türkmen, Yörük, Tatar, Tahtacı, Terekeme, Karaçay ve Azeri grupları tarafından oluşturmaktadır toplam nüfus 55 milyona yakındır.
Kürtler 3 milyon kişidir,gruba Zaza'lar dahil edildiğinde 12 milyon 600 bin aşmakta olup bunun üç buçuk milyonu ciddi bir şekilde Türk'leşme sürecine girmiştir. Gürcü'ler  Artvin Ordu, Samsun, Marmara bölgesinde bir milyon nüfusa yaklaşmıştır, karadeniz'de bir kaç  ilde yaşamanın dışında diğerleri Gürcü dilinide unutmuştur. Boşnaklar, Adapazarı, İzmir, Manisa bölgesinde yaşar 2 milyon civarında nüfusa sahiptir. Çerkezler 2 buçuk milyon civarında olup yüzde 80 'i Çerkezce unutmuştur, Araplar, Siirt, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay Adana' da yaşarlar 870 bin civarında nüfusları vardır. Arnavutlar bir milyon üzeri nüfusa sahiptir, 500 bin kişi Arnavut şunu kaybetmiştir. Laz'lar 80 bin civarındadır Rize, Artvin de birkaç köyde yaşarlar. Pomaklar 600 bin civarındadırlar ve tamamı Türk'leşmiştirler. Roman vatandaşlar 700 bin, altmış bin Ermeni, 21 Yahudi, 15 bin Rum kökenli vatandaşımız mevcuttur.
Bu nedenle ülke içinde kandırılmış beyinler sorun çıkartabilirsiniz ama sonuca varamazsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR