Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Gezi yolları

GEZİ YOLLARI!
 Bugün -yani dün- Denge Gazetesini elime aldığımda çok üzüleceğim bir haberle karşı karşıya kaldım. Uzun zamandır tanıdığım meslektaşım ve oda üyem Ersin TOKUR"un trafik kazasında öldüğü yazıyordu. Gazeteyi elime almadan, minibüse binerken gördüğüm olay, gezi yollarının gerçekten potansiyel kaza yolu olduğuna karar vererek, bu konuyu kaleme aldım.
 Evet, binlerce insanın ölümüne neden olan trafik canavarı her yerde çalışıyordu; Ana yol, tali yol, köy yolu ve gezi yolu demeden. 
 Bu trafik kazası da bana bir türlü düzene sokulmayan GEZİ YOLLARININ karmaşalığı ve düzensizliğinin gündeme taşınması gerektiğini hatırlattı.
 Neydi gezi yolları? Trafik akışının ana yollarda durmaması, kazalara sebebiyet vermemek ve yolcu taşıma araçlarının dur kalklarını gezi yoluna taşımak içindi.
BİR ANLIK DİKKATSİZLİK,
ÖMÜR BOYU PİŞMANLIK GETİRİR.
 Gel gör ki bu gezi yollarının ismi gezi değil de cinayet yolu oldu. İnsanların ve dur kalkların yoğun olduğu bu gezi yoları ralli gibi hız düşkünlerinin yolu oldu. Vatandaşlar alışkanlık olarak gezi yolunu anayol gibi kabul etmiyor ve bilerek veya bilmeyerek özen de göstermiyor. Tek yöne bakarak karşıya geçmeye çalışıyor. İşte burada tehlike başlıyor. HIZ ve DİKKATSİZLİK birleşince üzücü olaylar da doğuruyor. Nasıl çözülürü aramak lazım. Ararken de trafik araçlarını ve insanları rahatlatacak bir çözüm gerekiyor.
 Büyükşehir Belediyesinde kurulu olan komisyona – UKOME – çok iş düşüyor. Bu tip olaylar komisyonda enine boyuna tartışılmalı ve kesin çözüme ulaştırılmalı. Zaman zaman da bu komisyon üyeleri yerinde incelemeler yapıp olayı yerinde gözlemlemeli. Anacak yerinde görmek ve tespit etmekle daha iyi çözüme ulaşılacağına inanıyorum.
 Kazasız günlere.
 Her şey gönlünüzce olsun.
 SEVGİLERİMLE.


 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR