Gerçek mutluluk!


“İnsanlar, kendileri için değil başkalarının istediği gibi yaşamak zorunda hissettikleri için  mutlu olamazlar.”
Toplumumuzun acımasız kuralları, insanlar üzerinde bazen çok olumsuz baskılar kurar. Bu baskılardan kendilerini kurtaramayan insanlar,içine kapanırlar,gerçek güç ve enerjilerini ortaya çıkaramazlar. Kendilerini ispatlayamazlar. Bu durumda olan binlerce belkide milyonlarca insanımız toplumumuzda yer almaktadırlar. Birileri çıkıp bu durumda olan kişileri tespit edip,ellerinden tutması ve onlara olması gereken yeri gösterip,mutlu olmalarını sağlayabilir. Ancak bu birilerini bulmak çok zordur. Toplumumuzun acımasız kuralları o birilerini de engelleyebilir. Güven duygusu zedelenir ve ne yazık ki toplumumuzda bu tip insanlar heba olup gider. En çok, eğitim gördüğünü sandığımız insanlar bunların başından gelir. “Evladım insanlar ne der?”,“İnsanların yüzüne nasıl bakarız?”, “Aman komşular duymasın bak?” gibi sözler çoğumuzun kulaklarımızda sık sık duyduğumuz sözler değil midir? Bizim mutluluğumuzu komşular mı belirleyecek Allah aşkına? Benim kendi iradem yok mu? Ben 30 yaşına geldim hala kendi işime aklım ermiyor mu? Diyemeyiz. Koparamayız beynimizdeki örümcek ağlarını.
Aslında, kendimiz olmak, kendimize güvenmemiz ve kendimizi sevmemiz gerekir. “Ben buyum”diyebilmeliyiz. Geçmişimizin acılarına son vererek ve yüreğimizin paslarını silerek ruhumuzdaki baskıdan kurtulalım. Ve bize soranlara da hiç çekinmeden “KENDİME GİDİYORUM” diyebilelim.
Şunu da bilmeliyiz ki, olumsuzluklar ve mutsuzluklar olmadan mutluluğu nasıl biliriz? Mutsuz geçen her dakikamıza inat, mutluluğu aramaktan vazgeçmemeliyiz. Mutluluğumuzdan başka en büyük sermayemiz var mıdır? Neden bu sermayemizden vazgeçelim ki...Unutmayalım ki mutsuzluğumuzu alkışlayanlar “En büyük düşmanlarımızdır”.
Mutlu olmak ve başarılı olmak için “Başkalarının yaptığını yapmayacaksın, hiç kimsenin yapamadığını yapacaksın.” Bu güç hepimizde vardır. Önemli olan azıcık cesarettir.
En güzel mutluluk, başkalarının mutsuz yaşantılarından ders almaktan geçer. Kendi yaşantımız da başkasının yaşantısı gibi olabilir. Korkmayın artık, toplumun acı ve katı kurallarından. Sen çok değerlisin. Senden başka,  bir daha sen  var mı? Yok. Yani sen teksin. Öyleyse tek olan kıymetlidir. Neden değerini ortaya çıkarmıyorsun? Üzeri tozlu, paslı, çamurlu olabilir. Toz, pas ve çamur değer kaybettirmez. Hadi beraber silelim tozunu, çamurunu ve pasını. Bak altından ne kadar güzel pırlantalar çıkacak. Saklama içinde gizli pırlantaları. Çıkaralım ortaya. Değerini ispatlayalım. Gösterelim dosta düşmana. Neler başarabileceğini ve başarabileceğimizi dünya alem görsün. Korkmadan, hiç kimseden korkmadan. İnan ki o mutlu insanlar  senden, benden, bizden farklı değil. Hadi  beraberce deneyelim mi? Mutluluğa, büyük başarılara beraberce kanat açalım mı? Var mısın? Hadi var mısın?
    
      

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR