FIRILDAK VEKİLİN SERÜVENLERİ (2)

                                                                                                             Şahsımla  ilgili  tenkit  yapanların  en çok eleştirdikleri  veya üzerinde durdukları konu  insanlarla  kısa bir dönem  birlikte olduktan sonra   ayrılmam  veya  haklarında  yazı  yazmam  olduğunu  çok iyi  biliyorum  ancak  beni  eleştiren arkadaşların bilmediği  şey hayatın kısa olduğu ve  boş insanlarla  uğraşmanın  insana  yarardan çok zarar vermesidir. Bir  insanla  birlikte olabilmek  için ya  ondan öğreneceğiniz bir şey olmalı veya ona öğreteceğiniz  bir şey olmalı boş insanlarla   vakit  geçirmek  bizim işimiz  değil.

Benim  en büyük  sıkıntım  başkalarının yıllrca  keşfedemediği  bir  kişiyi  benim  iki üç  ay  gibi  kısa   bir  sürede çözmemdir. Bu  özelliği  bana veren  Rabbime  binlerce kez  hamdediyorum    neden diye  sual edecek  olur iseniz  yaşım  48  sekiz  yaşından itibaren  arkadaşlık yaptığım dostlarım var, daha sonraki yıllrda  arkadaş olduğum ve yıllar sonra bu arkadaşlığın dostluğa  döndüğü dostlarım var, sizin anlayacağınız  dostlarımın az  ama nitelikli  olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.  Bu dostluklar içerisinde kırk yıllık dostlarım  olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim, ama  bu dostlarım   adam gibi  adamlar  zübük değiller.

Zübük  deyince aklıma  Fırıldak  Vekil  geldi, zaten  bu günkü  konumuz  Fırıldak  vekilin maceralarına  devam etmek  olduğundan  sizleri  yormadan asıl konumuza  girmek  istiyorum.Bizim  fırıldak  vekilin o kadar  çok  vukuatları  var ki  saymakla  bitmez. Belden  aşağı  işlerden tutun  akçeli işlere, adam  kayırmalara, eş dost  akrabaları  işe  yerleştirmelere  varıncaya dek  bir  sürü  vukuataı var. Sizin  anlayacağınız  seçim sonuna  kadar her gün  yazmaya  kalksak  yinede bitiremeyiz  ancak seçim sonrasına da  malzeme  kalması için haftanın belli  günlerinde  yayınlamakla  yetineceğiz.

Kafe  ve  benzeri  mekanlara  takılmak gibi  bir  adetim  yoktur   ama birisi  çağırdığında  mekan  ayırımı  yapmaksızın  sohbet  ederim. Sanırım  bundan   iki  yıl  önceydi  bir  arkadaşım akşam  buluşmamızı  talep  ettiğinde  buluşma  adresi  olarak  Bulvarda  bulunan bir kafeyi  adres olarak  vermişti. Kafeye  gittiğimde bir çok tanıdık simayı gördüm ancak onlar  beni gördüklerinde fevkalade  rahatsız  olmuşlardı, gözüme takılan en önemli manzara ise tanıdık bir simanın direğin arkasına saklanması  oldu. Yanımdaki arkadaşa kafede takılanların  kimler olduğunu ve kafeyi tercih  etmelerinin nedenini sorduğumda  genellikle  zamparalık yapanların buluşma  mekanı olduğunu söyledi.

Bizim  Fırıldak  Vekilin de bu  mekanda bir vukuatı olmuş. Fırıldak  Vekilin karakteri en yakın  arkadaşlarına kazık  atmak olduğundan onların sırlarını aldığında derhal  kendisine  yarayan kısmını  iyi kullanır. Şehrin önde gelen iş adamının oğlu bizim fırıldak vekille  arkadaşlık yaparken fırıldak vekile bir sırrını ifşa etmiş. Peki nedir sırrı derseniz  o  günlerde bir sivil toplum kuruluşunun başında olan bir bayanla arkadaş olduğunu ve ona bir jeep hediye aldığını söyler. Fırıldak Vekil zaman kaybetmeden derhal  danışmanını  devreye koyup ona görev veriyor. Peki  nedir bu görev derseniz  sırrını  veren arkadaşına ihanet   etmek için aracı olmaktır. Danışman  Fırıldak  Vekilin  arkadaşının bayan arkadaşını  Bulvardaki kafeye davet ediyor ve Fırıldak  Vekilin kendisini  evde beklediğini  söyleyip  onu  Fırıldakla birlikte olmaya davet ediyor.

Bayan  bu  teklifi   reddedince  başına  gelenler pişmiş  tavuğun başına gelmiyor, önce başında  bulunduğu sivil toplum kuruluşundan alaşağı  ediliyor, ardından  çalıştığı kamu kurumundan ayrılmak zorunda  bırakılıyor, ardından ise şehri  terk etmek zorunda kalıyor. Bahsettiğim olayın ardından fırıldak Vekil  ile arkadaşının arası da bir müddet  açılsa da daha sonra  yeniden barışıyorlar. Nasıl  olsa muhatap  bayan istediğini yap, yanında  kar kalsın!..

Bizim Fırıldak  Vekilin serüvenleri  saymakla  bitmez  gazetemiz  ilk kurulduğunda  Menderes  Yiğit'in köşesine de bir hayli  konuk olduğunu biliyorum, o  anılarını da önümüzdeki günlerde  sizlere  hatırlatıp, daha sonra  neler yaptığını paylaşma imkanımız olacak. Adam o kadar Fırıldak ki icraatlarına  bozanak  bile yetişemez. Önümüzdeki  günlerde diğer icraatlarını  paylaşmak üzere kalın sağlıcakla     

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR