Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Cesaretli Olmak..!

 

Köşemde, hakettiğinden dolayı ismini sıkça kullandığım DSİ caminin imamı Mehmet ATALAY Hocam, camimizden üniversite camiine tayin oldu. Hocam rakım olarak yükseldi ama o makam olarakta daha yüksek ve iyi yerlere layıktır.Veda konuşmasını yaptığı geçen Cuma namazını, şehirde kıldığımdan vedalaşmada bulunamadım.Buradan, köşemden bu yazıyı hocama ithaf ediyorum.

Vedadan bir önceki Cuma sohbetinde Mehmet Hocam, cesaretli olmak konusunu işlerken, futbol sahalarından bir örnekle konuşmasını renklendirmişti. Zaten Mehmet Hocamın sohbetlerinin can kulağıyla ve zevkle dinlenmesinin en büyük nedeni, örneklerinin güncel ve mantıklı oluşuydu.

Yazıma konu olan 'Cesaretli Olmak' örneğinde Hocam; 'Futbol sahalarında yabancılar kendi inançları doğrultusunda maça başlarken dua ederken bizim yerli futbolcularımız ne yazık ki laf olur, kınanır diye, dua işini belki hiç yapamıyor, yapmak istese bile o cesareti gösteremiyor' diye örnek veriyordu.Dikkat çekici çok güzel bir tespit..!


“MALINI KAYBEDEN BİRŞEY KAYBETMİŞTİR.

ŞEREFİNİ KAYBEDEN BİRÇOK ŞEY KAYBETMİŞTİR.

CESARETİNİ KAYBEDEN İSE HERŞEYİNİ KAYBETMİŞTİR.”

GOETHE


Cesaretli olmak...! Her alanda cesaretli olmak, olması gereken değil midir? Hangimiz, hanginiz bunu yerine getirebiliyor? İnandığımız konuda niye cesaretli davranamıyoruz? Neden korkuyoruz?

Bir süredir siz okurlardan uzak kaldım.Yoğun iş tempom ve sıkıntılarım, bir süredir yazılarımı aksatmama neden oldu.Sizlerden, siz okurlardan özür diliyorum.

Bir dostum aradı.-Başkan, çok zamandır yazmıyorsun. Ne o? Adnan BAHADIR yazdırmıyor mu ? Dedi. Şaka yollu da olsa bu söze alınmıştım. Konuşmanın akabinde, Cuma namazında cesaretli olmak sohbetini de dinleyince, yazacağım konu ortaya çıktı.

Gazetemizin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Sayın Adnan BAHADIR, asla köşe yazarlarının yazılarına müdahale etmez, ısmarlamada(!) yazı yazdırmaz. Çok sık söylediği bir şey vardır; 'YALAN ve UYDURMA' haberde yapmayın, köşenizde yazıda yazmayın. 'ELİNİZDE BELGE YOKSA,SÖYLENENLEREDE İTİBAR ETMEYİN'. İşte DENGE gazetesinin ve Genel Yayın Yönetmeni Sayın Adnan BAHADIR'ın felsefesi budur.DENGE'yi denge unsuru yapan bu felsefeden, hiçbir köşe yazarı ve haber muhabiri taviz veremez, vermezde..! Cesaretli olmak ama yalanla dolanla değil, doğru ve dürüst haberlerle.

Cesaretli olmak; Delicesine tavır almak, gelişigüzel şeyler yapmak ve olmadık yerde laf söylemek değildir. Cesaretli olmak; Doğru şeyi doğru zamanda yapmak ve söylemektir.

Cesaretinizi asla kaybetmeyin.Kaybettiğiniz yerde onu bulan birileri, size karşı silah olarak kullanabilir..!

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR