CEMAATLER

Çevremizde gelişen bölgesel olayları ve oynanan oyunları gördükten sonra cemaat türü oluşumlara çok olumlu bakmamak tayım Benim baktığım tek nokta var o da yarın ülkenin üzerindeki bayrak inerse artık   hiçbir şeyin anlamı kalmayacak yönündedir. O zaman herkes istediği kadar bir şeyci olsun, dönüşü olmayan bir yola gireceğimiz için bu tür cemaat grupları, ideolojik yaklaşımlar, mezhepsel farklılıklar ülke için birer tehdit unsuru olacaktır .
Tehdit unsuru nedir?
Ülkede Kaos ortamı başladığında bunun nedeni olan güçler, bu  gruplara el atmaya başlayacak, onları silahlandırıp, donatıp ülkeyi kurtarma adına birbiriyle savaştıracaktır.
Nasıl ki zorunlu olmadıkça aynı camide veya kendinden olmayan imamın arkasında namaz kılınmıyorsa ,nasıl ki hayatı ve İslamı yorumlama şekilleri farklı ise ülke savunmasında birlik olmak konusunda da farklılıklar olacaktır.  Cemaatlere olumsuz bakan gruplar, mezhepler arasındaki olumsuz düşünceler, ideolojiler arasındaki farklılıklar ayrışma nedeni ise  birlikte olmak adına da farklılıklar yaşanacaktır ki bu parçalanmayı hızlandıracaktır.
Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek ''Tankın karşısında dururum diyenler, 15 Temmuz gecesi evinden çıkmadılar'' söylemi durumu açıklama açısından güzel bir örnektir.Bunun anlamı sadece bir grup o gece çıktı değildir. O gece sokakta olanlar ne siyaset ne cemaat nede mezhebi düşünmüştü, tek düşünce Vatandı. Sokakta tanklar gezerken onlara karşı dururum diyerek sokağa çıkmayanlar farklılık örneğidir. Onların beklentileri düşünceleri tankların önünde durmak değil,tankların istemedikleri  bir yapıdan onları kurtaracak olması düşüncesiydi.
Daha büyük çapta gerçekleşecek olan bir olayda uzun süreli mücadele de gruplaşma  ve kollara ayrılma nedeni  olacaktır. örnek Irak'tır Afganistan'dır , Suriye dir.
Ruslara karşı savaşırken Afganistan'da kaç grup vardı,Ruslar gittikten sonra iktidar olma düşüncesiyle kaç gruba ayrıldılar .Irak'ta herkes bir bayrak altında yaşarken Şiiler, Sünniler, Araplar, Kürtler diye halk gruplar ayrılmadı mı ? Ya Suriye, kaç grup ile başladılar  ve şu an kaç gurup Suriye diye savaşmaktadır.Ve en önemlisi Vatan diye savaşan grupların dışında kaç grup oluştu ve bu değişik grupları kaç ülke kendi çıkarları için kullanmaktadır ?
Cemaat nedir sünnete bağlı kalan, İslam'ı yaşamak korumak ve yaymak için siyasi olarak  örgütlenmiş ümmet topluluğudur.
Küçük bir not cemaat mensupları ülkede %  1 bile  değilken bu cemaatlere karşı olanların oranı nedir ? Ülkemizde birbirinden bağımsız yada bir cemaatten türemiş ayrışmış kaç cemaat mevcuttur?
Her cemaatin bir yardım kuruluşu varlığını sürdürür , yapılan yardım için  destek alınabilmesi için her  türlü yayın organıyla bu faaliyetler afişe edilirken ,cemaatin sokak çocukları konusunda herhangi bir faaliyetini duydunuz mu?  Kaç cemaatin sokak çocukları veya uyuşturucu bağımlıları için bir projeleri vardır.
Şimdi asıl konuya gelelim
Sokaklarda yatıp kalkan çocuklar, yaşlılar ,uyuşturucu batağına batmış gençlikten kaç tanesi cemaatlerin ilgisini çekmiştir ya da kaçına yardım edilmiştir. Yada kaç bağımlı bu bataktan veya sokak çocuğu sokaktan kurtarılmıştır. Ve en önemlisi cemaatlerin varlığı, kendi mensupları dışında ülkeye neler kazandırmıştır ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR