MERHABA DENGE OKURLARI

Ülkemizin en güzel şehirlerinden olan Samsun’umuzda ikamet eden insanlar olarak sevinçlerimizi de üzüntülerimizi de paylaşmak durumundayız. Zaten bir arada yaşamanın doğasında da bu vardır. İnsanların bireyden topluma geçmeleri ve bir topluluk oluşturmaları ilahi iradenin de bir sonucudur.

Bir arada yaşayan insanlar birbirlerine her zaman ihtiyacı olan kimselerdir. Barışık olmak, dayanışma ve yardımlaşma içinde yarınlara daha umutla bakmak mümkün olacaktır. Kültürümüzde var olan değerler bizi bu noktada desteklemektedir.

Bu gün bu manada istenilen seviyede miyiz sanırım herkesin cevabı hayır olacaktır. Peki, bu insanımızın kötülüğünden mi kaynaklanmaktadır tabii ki değil. Batı kültürünün bencil yapısı bize bir mikrop gibi sirayet etmiş ve ahlaki düzenimiz tahrip olmuştur.

Ben bu bağlamda yerel basının önemine de değinmek istiyorum. Ulusal basınımıza Ülkemizin her köşesinden biz haberdar etmesi de zaruridir. Ancak yerel medya bizleri yaşadığımız şehrin her şeyinden HABERDAR ETMESİ DAHA ELZEMDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. Şehir merkezinden al en ücra mahrum köyümüze kadar tanımamız bilmemiz gerekiyor. Olan bitenleri devletimizin yapacağı yatırımları, eksiklikleri ve fazlalıkları görmemiz bir vatandaş olarak hakkımız ve aynı zamanda vatandaşlık görevimizdir. Nemelazımcılık biz Müslümanlara yakışmaz.

Yerel basınımızda bu görevi gerektiği gibi yapmalıdır. Adil ve gerçekçi bir yayın üslubuyla yoluna devam etmelidir. Güçlüden yana değil haktan yana olmalıdır. Birilerine yaranmak için değil kamunun yaranına hareket etmelidir Gazeteniz Denge’nin elinde ki imkânlar nispetinde ilkeli ve halkımızın menfaatleri neyi gerektiriyorsa o doğrultuda yayın yaptığına inandığımızdan gönül rahatlığı içinde buradan köşe yazılarımıza devam edeceğiz.

Burada dertlerimizi, sıkıntılarımızı yazacağız. İnancımız İslam’ın bize yüklediği sorumluklar neyi gerektiriyorsa onlara yazacağız. Milletimizin ve Ümmeti Muhammedlin sıkıntılarını gündemimize alacağız. Samsun’umuzu bu şehirde yaşayan insanlarımızın sorunlarını bu köşede bulacaksınız

Barışa, huzura ve doğrulara ne kadar katkıda bulunabilirsek kendimizi mutlu hissederiz. Yanlışa, kargaşaya, fitne ve fesada engel olma yolunda olacağımız dilek ve temennileriyle Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cemal Özdemir Arşivi
SON YAZILAR