Birkaç yüzlü insanlar

Bugün ne yazayım diye düşünürken, değerli dostum tanıdığım ender insan N. Hanımefendi bana konu verdi sohbet arasında. Çok teşekkür ediyorum. Birkaç yüzlü insanlardan bahsetti. Bende çok değerli dostumun bu birkaç yüzlü insanları hakkında yazmak istedim.
 Bilmiyorum, sizde karşılaşmışsınızdır diye düşünüyorum. İnsanlarımız, artık gerçek yüzlerinin arkasında başka yüzlerde saklıyorlar. Eskiden beri süregelen bir tabir vardır: İkiyüzlü insanlar deriz böylelerine. Ama şimdiki insanlar arasında öyleleri var ki, ikiyüzlü insanlar bunların yanında zemzemle yıkanmış gibi kalır. Bunlar ikiyüzlü değil birkaç yüzlüdürler. Hangi yüzle bize baktıklarını mümkün değil tahmin edemezsiniz. Aramızda fesat çıkarmak, insanları birbirlerine düşürmekte üzerlerine yoktur. Öyle ki ne zaman ne yapacaklarını anlayamazsınız. Yüzleri yumuşak görünürler, ama o yumuşaklığın altında gizlenen birkaç yüzlerini görmek imkansızdır. Her yüzleri başka başka hile ve sahtekarlıklar üretirler. Şeytan bile bu insanları görünce ne kadar cahil kaldığını görüp utanmaktadır. Düşünebiliyor musunuz, işte bizler toplumumuzda bu insanların tehlikeli oyunlarından korunmak zorunda olabiliriz. Bu insanlara karşı  nasıl tedbir alacağımızı çok iyi bilmeli ve bunların oyunlarına gelmemeliyiz. Toplulumuzda bu insanlar yüzünden kavgalar ,dargınlıklar olmakta, sudan bahaneler yüzünden insanlarımız birbirlerini öldürmektedirler. Bu birkaç yüzlü insanlar da kenardan köşeden kıs kıs gülmektedir. Bugün yine ne güzel bir gün diye ellerini ovuşturmaktadır. Bizler eğitim görmüş kişiler olarak toplumda dolaşırız. Ancak ne yazık ki bu tip insanların geneli kendini eğitim görmüş üniversiteli olarak tanıtan kişiler arasından çıkmaktadır.
 Sevgili gençler, gelin aldanmayın bu birkaç yüzlü insanlarımızın bu hilelerine. Her konuştuğu zaman doğru şeyler söylediğini sanmayın. Sizler gençsiniz. Hemen kanmayın. Acısı çok ağır olur sonra...Altından kalkamayacağınız durumlarla karşılaşırsınız. Üzülürsünüz. Ama iş işten geçtikten sonra elinize bir şey geçmez.
 Unutma dünyada hiçbir şey senin kadar değerli değildir. Sen teksin. Senin bir aynın yok. Öyleyse kendinin kıymetini çok iyi bil ve çabuk harcanma.
 
 Ey birkaç yüzlü insanlar, gerçek kişiliğinizi, gerçek yüzünüzü meydana çıkarın artık. Yeter yaptığınız bu kötülükler. Unutmayın bir gün sizin de karşınıza birkaç yüzlü insanlardan biri çıkabilir. İşte o zaman aynı akıbete sende uğrarsın. Bu sözlerimizden birkaç yüzlü insanlar ne demek istediğimi anlamışlardır. Ama bizler onları çok iyi tanıyoruz değil mi? Ama yine de onları bağışlamaya hazırız. Ama Allah indinde ne yaparlar bilemem.
 Mevlam bu birkaç yüzlü insanların sayılarını azaltsın ve gerçek samimi dürüst insanlarımıza kolaylıklar ihsan etsin.
 Birkaç yüzlü insanları en az olan bir dünya umuduyla, hoş çakalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR