Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Bir Seminerin Ardından…!

10 Aralık Cuma günü MULTİTEK firmasıyla Elektrik-Elektronik Teknisyenleri ODA"sının birlikte düzenlediği “Telefon santral ve İnterkom sistemleri” seminerine katılım çok güzel oldu. Genel kurul sonrası geniş katılımlı böyle bir toplantıda, üye arkadaşlarımla merhabalaşmak, onlarla bir arada olmak,bana büyük bir mutluluk ve coşku verdi. Katılımcı tüm üye arkadaşlarıma,buradan, köşemden teşekkür ediyorum. Bu seminerlerin arkası gelecek, aynı coşkuyu ve katılımı bekliyorum.

            Seminerin düzenlenmesinde bize katkı sağlayan, birliktelik yapan MULTİTEK firmasının dost canlısı çalışanları, Bilgisayar Mühendisi patron Erman DEMİRKOLU bir kenara bırakırsak, Teknik Servis Müdürü Hasan ÇELEBİ, İstanbul Bölge Satış Direktörü K. Serdar BOZKURT, Karadeniz Bölge Satış Müdürü Serkan ÖZTÜRK ve benim gibi az konuşan (!) Elektronik Haberleşme Mühendisi Ar-Ge Müdürü Şenol GÖKTAŞ kardeşime buradan teşekkür ediyorum. Hepsi işinin erbabı ve işine sahip insanlar.

            Benim asıl üzerinde durmak istediğim, insanın yaptığı işe sahip çıkması ve işini bilmesi. Kişi vardır kendini her konuda yetiştirir ama insanlarla diyaloğu hiç de iyi değildir. Bu tip insanları geri planda, atölyelerde çalıştırabilirsiniz.Bilgi ve deneyimini insanlarla paylaşabilecek, insanlarla iyi diyalog kurabilecek çalışanı çok da fazla bulamazsınız. Bulduğunuz zamanda, onları iyi değerlendirmeniz gerekir çünkü bu ülkede insan zor yetişiyor, yetişeninde kıymetini bilmiyoruz.

“BANA BİR HARF ÖĞRETENİN

KIRK YIL KÖLESİ OLURUM” Hz. ALİ

 

Bazende kişinin yapısı, dış görünüşü,yaptığı işle uyum sağlamalı. Tabii bu da bizim elimizde olan bir şey değildir. Bir işyerine girersiniz, hiç de almaya niyetli olmadığınız bir şeyi, tezgahtarın yumuşak yüz hatları ve sevecenliği, o şeyi almanızı sağlar. Bazende çok istediğiniz bir şeyi, satıcının, tezgahtarın aksi yüz hatları ve tavrından dolayı almadan o işyerinden çıkarsınız.Çalışanın yüz hatları, satışta kendisine avantaj ve dezavantaj sağlar ama bununda farkında olmaz. Bu biraz da ALLAH vergisidir.

            İşte,seminer vermeye gelen MULTİTEK"in  çalışanları, ALLAH vergisi olsa gerek, insanlara pozitif elektrik verdiler, verdikleri içinde onlarla diyalog kurmak kolay oldu. Hele de ilk kez karşılaştığım Karadeniz Bölge Satış Müdürü Serkan ÖZTÜRK kardeşimle, sanki yıllardır tanışıyoruz gibi seminer öncesi çalışmalarda ve seminerde iyi bir uyum sağladık. Ayrıca kendisine bu sıcak ilgisinden dolayı,ODA"mın üyeleri adına teşekkür ediyorum. Yüz hatlarındaki sevecenlik, onu dost canlısı yapıyor. Tam bir satış elemanı.

            Seminerimize bir dost ve Ticaret  Sanayi Odası Temsilcisi olarak katılan ve bizi yalnız bırakmayan ,TSO Yönetim Kurulu Üyesi Samsun Kazan Sanayii sahibi Mustafa TOPAL kardeşimede teşekkür ediyorum.

            Her seminer, insanın yeni bilgi ve yeni dostlar edinmesini sağlıyor. Lütfen; Hangi ve ne konuda yapılırsa yapılsın, birkaç saatimizi ayırarak, tüm seminerlere katılalım. Bilginizi yenilemenin, bilginize bilgi katmanın ve yeni dostlar edinmenin ne zararı olur ki..!

            Yeni seminerlerde buluşmak üzere, tüm emeği geçenlere ve katılımcılara tekrar teşekkür ediyorum.

            Herşey gönlünüzce olsun.

            SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR