Biliyor muydunuz?

Biliyor muydunuz?
Söz, bilmiyorsanız bir şey yapmayacağım!
-Safsatanın, üniversitelerin sosyoloji bölümlerinde ders olarak okutulduğunu biliyor muydunuz?
-İmam Hatip okullarında gençlerin milliyetçilik damarlarının alındığını biliyor muydunuz?
-Biliyor musunuz? Pirinç ilginçtir, çeltik tarlasında diz boyu suyun içinde yetişmesine rağmen içinde hiç su yoktur. Karpuz ise tam aksine, kupkuru bir toprakta yetişmesine rağmen içinde litrelerce su bulunmaktadır.
-Amerika ve Avrupa’da yağmur duası diye bir şey yoktur. Çünkü tarımda teknolojiyle birlikte sulama sistemi geliştirmişlerdir. Bizim gibi önce dua edip sonra yağmur yağmasını beklemiyorlar. Önce suluyorlar sonra dua ediyorlar, bunları biliyor muydunuz?
-Karadeniz sahil otoyolu üzerindeki bütün üst geçitlere şehitlerin adlarının verildiğini biliyor muydunuz?
-Kardeşim, dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey yok, diyenin henüz pasaportu olmadığını biliyor muydunuz?
-Hayatımızda hiç ‘çinko’ demesek de ömrümüzü tamamlayacağımızı biliyor muydunuz?
-‘Hayırsever işadamı’ Reza Zarrab’ın aynı zamanda şarkı sözü yazarı olduğunu biliyor muydunuz? İbrahim Tatlıses’e verdiği bir şarkıda şöyle yazmış mesela: “İşte geldi filmin sonu / Anlamadık neydi konu / Boş ver artık onu bunu / Bir yıldız kaydı.”
-Biliyor musunuz? Erkekler duygusuz, hatta odun, aşktan anlamaz dense de kadın şair sayısı yok denecek kadar azdır.
-Suudi Arabistan’da hiç ırmak olmadığını biliyor muydunuz?
- Bu topraklar üzerinde Türkiye’den önce anayasası, meclisi, hükümeti olan; bağımsız, demokratik, laik cumhuriyet olarak kurulan bir devlet vardı: Cenubi Garbi Kafkas Devleti… Ömrü sadece üç buçuk ay süren, 1 milyon 738 bin nüfusa sahip Kars merkezli bu devleti, biliyor muydunuz?
-Amerika’nın efsanevi karayolu Route 66; 1927 yılında açıldı. 8 eyaletten geçen 3.940 km uzunluğunda Amerika’nın en uzun karayoluydu. Ülkenin 1985 yılında otoyol sistemine geçmesiyle birlikte Route 66’da tarihe gömüldüğünü biliyor muydunuz?
-Biliyor musunuz? Eskimolar buzdolaplarını yiyeceklerin donmaması için kullandıklarını.
-Devam etmekte olan bir soruşturma hakkında yorum yapmanın suç sayıldığını
ama ülkemizde bunu siyasiler yapınca kimsenin gıkının çıkmadığını biliyor muydunuz? 
- Fenerbahçe kulübünün ilk adının 'siyah çoraplılar' olduğunu. Galatasaray kulübünden, yıllar önce bir grubun ayrılıp 'güneşspor' u kurduğunu. Beşiktaş kulübünün kuruluşundaki kırmızı-beyaz renklerinin, balkan savaşındaki mağlubiyetten sonra siyah-beyaz olarak değiştirildiğini biliyor muydunuz?
- Hiçbir kâğıdın 7 defadan fazla 2'ye katlanamadığını biliyor muydunuz?
- ABD'de Coca-Cola şoförlerinin kimyasal madde taşıma lisansı olması gerektiğini biliyor muydunuz?
- Oyun kartlarındaki şekiller 4 farklı sınıfı anlatıyor: Maça asilleri, kupa din adamlarını, karo tüccarları, sinek ise köylüleri temsil ediyor. Bu semboller Fransız sınıflandırılmasından esinlenmiş olduğunu biliyor muydunuz?
-Masonluk ve Yahudilik kitabının yazarı müstear ismi Harun Yahya olan, reklamsız yayın yapan A9 Tv’nin de yorumcusu olan Adnan Oktar’ın (Kendi ifadesiyle) 33. dereceden mason olduğunu biliyor muydunuz?
-Dördüncü Murat zamanında tütün ve içkinin yasaklanmasının ardından “kahvehanelerde devlet aleyhine konuşmalar yapıldığı” düşünülerek tüm kahvehanelerin kapatıldığını ve faaliyetlerinin durdurulduğunu biliyor muydunuz?
-Dolma biberin arkasındaki çıkıntı 3 adet ise erkek, 4 adet ise dişidir. Erkek olan pişirmeye, dişi olan ise çiğ yemeye uygun olduğunu biliyor muydunuz?
- İnsanların çok büyük bir çoğunluğunun dirseklerini yalayamadıklarını,  bu yazıyı okuyan insanların yine çok büyük bir çoğunluğunun yalamayı deneyeceklerini biliyor muydunuz?
- Ali İpek, 12 yaşındayken bir matbaa ustasının ona taktığı lakap, yıllar sonra Türk eğitim sisteminin en temel kahramanlarından biri olacaktı: Cin Ali! İpek-Koza’nın patronu Akın İpek babası olduğunu biliyor muydunuz?
-Biliyor musunuz? Hiçbir bilgi gereksiz değildir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Ertürk Arşivi
SON YAZILAR