Biliyor musun?

Biliyor musun?
-Genelde az gelişmiş ülkelerde ve az gelişmiş ezik insanlar tarafından kullanılır: ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun?’
-Biliyor musun? Bilmiyorsun. Beni de delirten bu zaten!
-En çok yoksul çocuklar üşür biliyor musun?
-Bir yerde sınav yoksa liyakatsiz ve torpilliler vardır. YÖK, araştırma görevlisi alımlarında Öğretim Üyesi Yerleştirme Programı (ÖYP)'yi kaldırdığını, sınavla alım yapılmayacağını, cari usulle (eski usul-açıktan) alımın ise süreceğini açıkladı, biliyor musun?
-Öldükten sonra bile sosyal medyaya yazdığınız kötü sözler ve yazılar yüzünden dolayı günah işlemeye devam edeceğinizi biliyor musun? (Olabilir de!)
-28 Şubat, sadece mağdur üretmemiştir. Haliyle mağduriyeti fırsata çevirenler de var. Tıpkı, Abdurrahman Dilpak’ın gelini ve oğlu gibi. Şimdi onların Dubai’de Mado’ları var. Ve tüm Uzakdoğu ve Asya’nın Mado koordinatörlüğü…
-ABD’de darbe olmazmış biliyor muydunuz? Çünkü ABD’de Amerikan elçiliği yokmuş!
-Makber, Abdülhâk Hamit’in ilk eşinin ölümünün ardından yazdığı mersiye tarzındaki şiirinin adıdır. Verem olan ilk eşi Fatma Hanım kurtulamaz ve Beyrut’ta ölür, eşini orada toprağa veren şair yasa boğulur. Altı ay boyunca karanlık bir bodrum katında yaşar, altı ay sonra o bodrum katından çıktığında Gülhane Parkına gidip ahaliye Makber şiirini okur? Şiiri dinleyenler lâl olur, gözyaşlarına boğulur. Lakin ilginçtir çok geçmeden yeniden evlenir ve toplamda dört evlilik yapar.
-Biliyor musun? Coca cola'nın gizli formülünü dünyada sadece 2 yönetici biliyormuş. Ve bu yöneticilerin aynı uçakta seyahat etmesi yasakmış. Olası bir kazada Coca Cola'nın formülü yok olabilirmiş. Duy da inanma.
-Kurbanda, her koyun kendi bacağından asılmayı öğrenmiş ama aynı partiye oy vermemeyi öğrenememiş. Biliyor musun? Not: Bu espri cümlesinin AK Partiyle bir alakası yoktur. Yoktur dediysek yoktur.
-İnönü: İlçenin adını İsmet İnönü'den aldığı sananların aksine adını İsmet İnönü’ye Atatürk tarafından vermiş ve kurtuluş savaşı sırasında ilk zafer kazanılan dolayısıyla Türk'ün kötü giden talihini tersine çeviren Eskişehir’in bir ilçesinin adıdır İnönü. Biliyor musunuz?

-Rivayet o dur ki: Veysel Karani hazretleri Yemen’den kalkarak uzun yollar kat etmiş ve Peygamber Efendimizi görmeye gelmişti. Evde bulamayınca ona ait bir şey görmek istedi. Uhud’da kırılan mübarek dişini gösterdiler. Bunun üzerine ‘Onun dişleri şehit olmuşken ben nasıl ağzımda dişle gezerim’ diyerek ağzındaki 32 dişi birden kırmış ve orada bırakmış. Efendimizin dişiyle 33 olmuş ve tespih tanelerini oluşturmuş.
-Ülke olmuş topyekûn kurban kesim yeri. Muhalifler bir bir kurban ediliyor! Biliyor musun?
-Filistin halkının İsrail işgali altındaki zor hayat koşulları ortadayken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Batı Şeria’nın Ramallah kentinde 13 Milyon dolara mal olması beklenen saray yaptırdığını biliyor musun?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Ertürk Arşivi
SON YAZILAR