Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

‘’BAL’’ Kardeşler..!

                            ‘’BAL’’ Kardeşler..!                                                                                             

        Zaman zaman köşeme örnek insanları taşıyorum ve taşımayada devam edeceğim.Çünkü örnek olmak güzel bir şey.Helede o örnekler,ders alınacak ve güzel şeylere katkı sağlayacak ise bir o kadar daha değerli olurlar.

        Bu örneklerim;Bazen namaz kıldıran bir hoca,devlet dairesinden bir müdür veya çalışan,özel bir şirketin genel müdürü,bir yolculukta bizlere hizmet veren kaptanlar ve çalışma arkadaşları…vs.Örnek olmak,başkalarına olması gerekeni göstermek,ne güzel şeydir.Buda eşittir;İşini sevmek ve karşındakine saygı göstermektir.

          Köşemde,bu kezde KARDEŞ birlikteliklerinden bahsedeceğim ve kardeşlerin birbirine bağlılığının getirdiği başarıları siz okurlarla paylaşacağım.

         SAMSUN’da kardeş birlikteliğinde başarıyı yakalamış ve iş hayatında başarılı olmuş kardeşler var.Bir çoğunuzun tanıdığı veya ismini duyduğu birkaç kardeşi sizlere aktarayım.TAŞHAN Elektrik-Yakup ve Ahmet YILDIRIM.AHENK Şekerleme-Haldun ve Feridun BAŞ.BORSAN Elektrik-Ahmet ve Adnan ÖLMEZ kardeşler.Yakinen tanıdığım ve gıpta ile baktığım bu kardeşlerin başarısı ortada.Ne demişti atalarımız’’Bir elin nesi var,iki elin sesi var.’’

          KARDEŞİNLE MÜCADELE ETME,ONUNLA ALAY ETME,ONA

          VERDİĞİN SÖZDEN DÖNME.[ Hadis-i Şerif ]                                     

         Bugün köşemden siz okurlara,yaklaşık kırk beş yıldır tanıdığım Tezer ve Tezcan BAL kardeşleri,örneğe değer olduklarından dolayı tanıtıp anlatacağım.

         70’lı yıllarda Atakum’lu,eski adıyla Matasyon’lu olmak;Devlet Su İşleri-DSİ- ile Karayolları-TCK- arasında yaşamak demekti.Ev sayısı parmakla sayılabilirdi.Biz gençler,her evin oğlu ve her evin kızıydık.Ne güzeldi o günler;Dostluk,samimiyet,içtenlik ve candanlık.Minibüsçüler servis arcı gibiydi.İneceğim demeye gerek kalmazdı.Kaptanlar herkesi tanır ve evinde indirirdi.Minibüs sayısı üç,geri dönüş yani son durakta DSİ’nin köşesiydi.

          BAL Kardeşler;Tezer ve Tezcan,öğretmen bir anne ve karayollarında çalışan bir babanın çocuklarıydı.Lise tahsilinden sonra,gelişmekte olan Atakum’da ticarete atılarak,TEZLER ticaret adı altında inşaat malzemeleri ve hırdavat ürünleri satmaya başlamışlardı.Tabi ki arkalarına anne ve babalarının da desteğini alarak.

         Birlikte iş yapmaya çalışan insanların başarısında,sevgi ve saygının ne kadar önemli olduğu da,verdiğim kardeş örneklerinde bariz görülmektedir.

         Tezer ve Tezcan BAL kardeşlerde;Birbirine saygı duymuş,işlerinde ve iş yerinde disiplini asla bozmayarak birbirine sarılmış,sırt sırta verip çokta başarılı olmuşlardır.Bu birlikteliğin verdiği güce eşleri de;’’Ortak(kuma) gemisi yürümüş,elti gemisi yürümemiş’’ata sözünü çöpe atıp gemileri yürütmüş ve eşlerine katkı verip destek sağlayarak ,1979’da kurdukları iş yeri bugüne kadar gelmiş,dimdik ve başarıylada devam etmektedir.Bu başarı,aile yapısınada yansımış ve iki kardeş çocuklarınada çok iyi eğitimler aldırmış.

         İşte,aile baştan başlayıp sonuna dek sevgi ve saygısını kaybetmezse,çok iyi noktalara geleceği,bu kardeş birlikteliklerinde görülmektedir.İmrenip gıpta ile baktığım aile şirketlerindeki başarının karşılığı,sevgi ve saygıdır.Başarının temel unsuruda;Küçüğün büyüğe itaati,büyüğünde küçüğe sevgisidir.Geriye kalanda  ticaret nasibidir.

       Her şey gönlünüzce olsun.

       SEVGİLERİMLE.           BAŞKAN’dan/Nihat KAHVECİOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR