Avrupa'nın Demokrasi Anlayışı

Belçika mahkemelerince alınan karar gereği, ülkemizde ki terörist örgütün , Belçika’da yargılanan üye ve yöneticilerinin faaliyetlerinin ‘’Silahlı mücadele’’ olduğuna ve bunun terör suçlaması kapsamında  değerlendirilmeyeceğine hükmedildi.
Belçika ,NATO üyesi bir ülke yani müttefikimiz. Sadece Belçika değil, NATO üyesi bir çok Avrupa devleti ülkemize karşı  cephe almış durumdalar.Savunmaları da oldukça etkili, ‘’Demokrasi’’
Nerede demokrasiye karşı hareket ettik, bir siyasi partinin terör örgütünün sözcüsü olmasına, belediyelerine devletin verdiği desteği, ülkeye karşı  silahlı eylem yapanlara aktarıldığı için. Ayrılıkçı terörü destekleyenlerle mücadele edildiği için karşımıza konulan etiket Demokrasi etiketi.
Avrupa demokratik mi ? Ülkelerinin çıkarlarına dokunulmadığı sürece tabii ki demokratik. Bunlar yıllarca bize barbar muamelesi yapan topluluklar değil mi ? Peki tarihte gerçek barbarlar kimlerdir ? Hangi kılıfı kendisini sokarsa soksun, hangi düşünceyi savunursa savunsun, bir başka ülkenin kanını emiyorsa bir ülke, en büyük barbarlığı onlar yapmıştırlar.
 
 Afrikayı sömürenler kimlerdi ? Milyonlarca ölümün sorumlusu kim idi ? Bunların yaptığı barbarlık değil,  insanlık dışı hareket değil, müttefiki olduğu ülkenin geleceğiyle oynayanlarla yapılan mücadeleye dil uzatmak demokrasi adını alıyor. Sizin ülkenizde bunlar yaşansa ve size bunu yaşatan teröristleri  biz muhafaza etsek düşünceniz ne olurdu? Kaldı ki birlikte hareket ettiğimiz dost bir devletten bahsediyoruz
ülkemizdeki gelişmelerden dolayı sürekli açıklama yapan Avrupa devletlerinin hepsi bizim düşmanımız ve en zor anımızı kollayan işbirlikçi hainlerdir .
Kimse Avrupa'nın demokrasisinden dem vurmasın, devletin çıkarlarını ön planda olduğunda bunu engelleyenlerin verdiği   ve  yapılan mücadelenin adına gerçek Demokrasi denir.
Bu demokrasi gerekirse öldürmek de  ,sürmekte, tecrit de vardır. 3-5 vatan haini çıkacak, bir takım haklarından bahsedecek, koruduğunu söylediği halkı onlardan daha çok koruyan devleti dinlemeyecek ve devlet buna sessiz kalacak, ses çıkarınca da tepki göstereceksin.
Siz önce kanını emdiğiniz Afrika'dan aldıklarınızı geri verin ,orada öldürdünüz insanların hesabını verin, ondan sonra bize demokrasiden bahsedin.
 Avrupa ülkeleri Afrika'da insanlık adına ne yaptı ?
 
1876'da Belçika Kralı II. Leopold, bir sivil toplum kuruluşu kurarak Orta Afrikayı keşfetme ve Kongo Nehri civarındaki köle ticaretiyle savaşma amaçlarını duyurdu. Kuruluş aynı zamanda bölgede yaşayanların hayatını iyileştirmek için yollar, okullar ve hastaneler yapmakla görevliydi. 1885'de Avrupalı güçler bu kuruluşa Kongo havzasındaki 2,3 milyon kilometrekarelik toprağı vermek konusunda anlaştılar. Belçika'nın 75 katı büyüklüğündeki bu topraklara o zamanlar Özgür Kongo Devleti deniyordu. Bölgede yaşayan 20-30 milyon insanın fikrini soransa olmamıştı.
Bu insani yardım örgütü, kısa bir süre içinde gerçek amacı büyüme ve kar olan bir şirkete dönüştü. Okullar ve hastaneler bir kenara bırakıldı ve Kongo havzası çoğunlukla yerel halkı acımasız biçimde sömüren Belçikalılar tarafından yönetilen madenlerle ve çiftliklerle dolduruldu. Kauçuk endüstrisi özellikle çok vahşiydi. Kauçuk hızla önemli bir sanayi ürünü haline geliyordu ve kauçuk ihracatı Kongo'nun en önemli gelir kaynağıydı. Kauçuk toplayan Afrikalı köylülere giderek daha yüksek hedefler konmaya başlandı, bu hedeflere ulaşamayanların da "tembellikler inden" dolayı, vahşice cezalandırılıp kolları kesiliyordu, zaman zaman da köylerin tamamı katlediliyordu. En ılımlı tahminlere göre, 1885 ile 1908 yılları arasında büyüme ve kar sevdası yaklaşık 6 milyon insanın yaşamına mal oldu .
Bu sadece bize akıl veren Belçika'nın yaptığı, ya Almanya, Fransa, İtalya,Hollanda,İngiltere'nin yaptıkları. Birde utanmadan bize demokrasi dersi vermeye kalkarlar, bu saçmalığı da içimizde ki bir takım insanlarda seslendirir.
 
Benim demokrasi anlayışım,mesele vatan olunca karşısında duran herkes haindir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR