Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

NASIL ALDANIYORLAR

Köşemizde faydalı olabilecek yazıları alıntı şekinde, Kaynak belirterek  vermenin maksada hizmet yönünden lüzumlu olduğudur. İçtima-i hayatımızda zaman zaman muhatap olduğumuz veya bazılarının zihnine Şeytan’ın İfsadı olarak dile ortaya atılan suallere, İlmi ve Akli cevapları sütunumuzda yayınlamanın faydalı olacağı kanaati ile. . .

NASIL ALDANIYORLAR

Seksen vagonlu bir tren düşününüz. Bu vagonlardan her birisini bir öndeki vagonun çektiği söylenebilir. Fakat iş lokomotife dayandığında, artık “lokomotifi kim çekiyor ?” diye bir sual sorulamaz. Zira, çeken fakat çekilmeyen bir lokomotif olmazsa, trendeki nizam bozulur ve hareket meydana gelmez.

11.jpg

Diğer taraftan bir elma, elma fabrikası olan ağacında yapılmaktadır  Bu ağaç ise, kâinat fabrikasında inşa edilmişir. Eğer elma agacının da,

12-001.jpg13-004.jpg

 kâinatın da, nihayetsiz bir ilim ve kudret sahibin eseri olduğu kabul edilmezse, kâinat fabrikası da bir fabrika, o fabrikaya da başka fabrika icabedecek ve mes’ele bir noktaya dayandırılamadan sürüp gidecektir.

Bir er emri onbaşıdan, o da yüzbaşıdan ve nihayet baş kumandan da, emri padişahdan alır. “Ya Padişah kimden emir alıyor ?”  şeklinde bir soru sorulamaz. Zira Padişah da birinden emir alsa, o da raiyyet derecesine iner ve onun emir aldığı zat Padişah olur. Yani emir veren, fakat emir almayan bir zatın varlığı muhakkaktır ve o da Padişahtır.

Verilen misallerden anlaşılacağı gibi, mahlukâtın birbirini silsileler halinde meydana getirmesi mümkün değildir ve onları yaratan, fakat Kendisi yaratılmamış olan bir kudretin varlığı zaruridir.

Evet, bu hakikatler, bütün açıklığıyla ortada dururken, Cenab-ı Hakkı (haşa) kim yarattı ! diye sual soranlar, sadece cahilliklerini ortaya koymuş olacaklardır.

(Zafer Dergisi Yıl 1984)

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR