ALKOL

Mecliste alkol satış ve kullanımına sınır getiren yasanın geçmesinden sonra yeni gündemimiz belli oldu. Mhp' nin yasaya destek verdiğini Bahçeli açıkladı, bunun yanı sıra hükümet aldığına göre bu kararı ya irtica hazırlığıdır yada yasakçı zihniyettir açısından yaklaşamaya çalışan gruplarda mutlaka olacaktır.Bu tür yaklaşımı olanların İstanbul'da Chp'li belediyenin aldığı kararı incelemesi gerektiği kanaatindeyim. Kısaca gece 22.00 dan sabah 06.00 saatleri arasında  perakende alkol satışı yasaklandı. Alkollü araç kullanımda 1 olan promil sınırını 0,5'e indirdi. Sinema filmlerinde  ve kliplerde alkol reklamı ve kadehler buzlanacak,içki reklamı yapılmayacak vs.

Karşı çıkanların düşünmesi gereken bir nokta var,ülkenin yarısı alkolü kullanıyosa bir diğer yarısı kullanmıyor. Sosyal devlet anlayışında kullanan ile kullanmayan arasındaki çizgiyi vatandaş belirlemeyecek,bunu yasa ve kanunlar ile belirleyecek olan unsur devlettir. Efendi efendi içip kimseye zararı olmayan insanlardan ne isteniyor denirken, içipte  zarar verenleri yok sayamazsınız

İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Chp'li belediye  başkanı yasa çıkmadan önce bölgesindeki bir yerleşim yerinde mülk sahiplerinin alkol servisi yapılan mekanlarla ilgili şikayetlerinin  çözümü için uygulamış olduğu alkol satışı ve kullanılan mekanlara getirilen saat kısıtlaması uygulamada başarıya ulaşmış, adı geçen ilçenin emniyet müdürünün  yaptığı  açıklamada, şahsa karşı işlenen suçlarda % 38, mala karşı işlenen suçlarda %33 azalmanın olduğunu belirtmiştir. Alkolün, insan hareket ve davranışlarında olumsuz etkilerinin olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sanal alemde gündemde olan alkol alan farenin '' o kedi buraya gelecek  '' espirisi konuya mizahi bir yaklaşımdır. 

Sosyetik ailelerin çırağan sarayında yapmış  olduğu muhteşem düğünle hayatlarını birleştiren çocuklarının doğan bebekleri zenci olunca, ünlü aileler önlem için düğmeye basmış, kızlarına bekarlığa veda  partisi düzenlemeyi yasaklamışlar. Bekarlığa veda partisinde alkolün dozunu  kaçıran  gelin adayı  zenci danscı ile birlikte olmuş.( Takvim gazetesi 25 mayıs tarihli haberi)  Buradan anlaşılan yada arif olmayı gerektirmeyen durum zenci dansçının da alkolün dozunu kaçırmış olması. Eğer dozu kaçırmadan böylesi bir durumdan yararlanmışsa yanlış yapmıştır. O gelin adayı kızcağızın şişede durduğu gibi durmayan alkolün etkisiyle ne yaptığını bilmesi  mümkün müdür? Devletin çok acil bu tür partilerde görev yapanlar hakkında düzenleme yapması gerekmektedir. Bu örnekte münferit, sanki her yerde bekarlığa veda partileri düzenleniyor.

Devletin  genç nesli korumaya  dönük çalışmaları olumlu bir yaklaşımdır. Sokaklarda alkolün uyuşturucunun etkisindeki gençlerin varlığı sosyal devletin ve toplumun sornudur. Kimsenin kullandığı alkol miktarına kısıtlama getirilmiyor. Özendirici olmasının önüne geçilmeye  çalışılmaktadır. Bu tüm ülkenin ortak sornu olmalıdır, bu konuyu muhalif olmak adına kullanmaya çalışmak oldukça yanlış bir yaklaşımdır.

Uyuşturucu, ilkokul çağındaki çocukların seviyesine inmeye başladığı günümüzde, uyuşturucu ile alkol kullanımının birbirini tetiklediğini unutmamak gerekir. Acının ocağımıza düşmesi yada direk bizi etkilemesi duyarlı olmamız için gerekli olmamalı, önemli  olan hastalık gelmeden onun çaresini bulmaktır. Sigara kullanımının özenti ile başladığı unutulmamalıdır. Kimse doğarken bağımlı doğmamaktadır. Neslin kötü alışkanlıklardan korunması gelecek adına en güzel yatırımdır. Gençliğin alkolden korunması siyasi değil, ülke meselesidir.

Sanal  alemdeki ikinci espiri ise ''Lütfen içkinizin dibinde kalan damlaları yere dökmeyin. Karıncalar onları su sanıp içiyor,eve gittiğinde eşe ve çocuklara şiddet uyguluyor.''

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR