Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Ah Şu Liste Ahh…!

 

 

 

 

 

            11 Nisan'da tavan yaparak, insanları terleten, karabasan gibi üzerine çöken ve strese sokan heyecan, çivi batıp fıslayarak inen top gibi indi.Çünkü saatler onyediyi gösterdiğinde o meşhur liste ortaya çıkmıştı.Çok çalışılmış, emek verilmiş ve masraflar yapılmıştı.Tatlı bir yorgunluk içinde, sonuçlar beklenirken, nasıl heyecan duyulmazdı ki..!

         Malzeme, fiyat, market listesi derken, alın size heyecanla beklenen milletvekili aday listesini..!

         Yooo..!Öyle kızmak yok.        

        

ÖFKE VE KIZGINLIKTAN KORU KENDİNİ.      

ÇÜNKÜ BAŞLANGICI DELİLİK, SONU PİŞMANLIKTIR.          HZ. ALİ

       

        Önce sindire sindire bir okuduk, bir daha okuduk ve sonuç değişmediği gibi mevcut milletvekilleri de değişmemişti. Hemen hemen herkes, listede yer alacak eskilerden birkaç milletvekili adayını belirlemişti ama genel başkan -başbakan- bir değişikliğe giderse merağıda, yüreklerde daima saklı kalmıştı. Ama beklenen olmadı. Mevcut milletvekilleriyle çok fazla oynanmadı. Tek sürpriz vardı, oda listenin gülü olsun denmeliydi.

         Genel Başkan, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, Samsun kadrosunu sevmişti. Değiştirmeyi de düşünmemiş olacak ki alın liste bu, başlayın çalışmaya dedi.

         Pazartesi akşamı başlayıp Salı günü devam eden hararetli tartışmalar, yerini yavaş yavaş sakinliğe bırakmaya başladı. Böylede olmalıydı.”Kol kırılır elbise içinde kalır” misali, koluda kırmayalım, kırık koluda elbisenin içinde aramayalım.

         Bir kez daha ortaya çıktı ki, temayül ve kamuoyu yoklamasının bir anlamı yok. Ben, temayül yoklamasına farklı bir anlam yüklüyor ve farklı değerlendiriyorum. Bana göre temayül yoklaması, yapılan seçimlerden sonra geçen zaman içinde heyecanını yitiren teşkilatların, ikinci bir seçimin başlangıcında, harekete geçirilmesi çalışmasıdır. Nitekim de öyle olmadı mı? Yaklaşık yetmiş aday adayı; köy-köy, ilçe-ilçe dolaşıp, teşkilatları; adrenalin salgılarını yükselterek heyecanlandırıp, ayağa kaldırarak, havalandırılmadı mı?

         Teşkilat olarak masaya oturtulduk.Yemek kartı,Alakart önümüze kondu.Yiyeceğimiz yemeği seçtik ama tercih hakkımız yerine, önümüze konan yemeği yemek zorunda kalacağız.Ah şu liste ahh..! Tabiki şuda var. Liderine inanıyor ve güveniyorsan, tercihlerine de saygı duyup, takım arkadaşlarınada inanacaksın.

         SONUÇ; Liderine saygı duyan, takım arkadaşlarına da saygı duymalı. Liste işi bitmiştir. Beğeniriz veya beğenmeyiz. Artık birlik olma zamanı. Haydi arkadaşlar iş başına.Yoksa başarı hayal olur..!

         Her şey gönlünüzce olsun

         SEVGİLERİMLE

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR