Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Adnan KONAŞ ve Ramazan Yardımları..!

Oldum olası şu ramazan yardımlarına kafayı takmışımdır. Nedeni ise insanlar, sadece ramazanda mı yemeye ve içmeye ihtiyaç duyar.Oniki aydan oluşan bir yılın, bir ayında yardıma boğulan ihtiyaç sahibi aileler, geri kalan onbir ayda, Ne yer? Ne içer? Soran var mıdır? Yoksa bir aylık yeme ve içme, onbir ay dayanıyor mudur? Veya bu insanlar buna alışıkmıdır..!

            Ramazan ayı boyunca hanesi yiyecek ve içecek dolan çoğu aile de müsriflik yaparak, gereğinden fazla tüketir, tüketirde fazla gelenide çöpe atar.Tüketirkende, geride daha onbir ay var, bu yılı nasıl geçireceğim diyede düşünmez ki…!

            O zaman şunu yapmak lazım. Bu mübarek ayda yapılacak yardımları bir yerde stoklayıp, yardımları tüm bir yıla yaymak gerekir.

            Başka bir yönden bakarsak, acaba yardımlar eşit anlamda paylaşılıyor mu. Bir aileye beş-altı yerden yardım gelirken, aynı koşulda ki başka bir ailenin kapısını çalan olmuyor. Buda bir haksızlık değilmidir?

            O zaman, bu ülkenin yardım organizasyonlarını bir çatı altında toplamak lazım. Bunun dış ülkelerde örnekleri var.Bizde ise bir türlü rayına oturtulamıyor.Nedendir bilinmez ama bulunduğumuz toplum,birlikte hareket etmede, kişisel hareket ederek birlikteliğe yanaşmıyor, organize olamıyor ve birlikte hareket edemiyor.En basit olarak, bir apartmanda birlikte hareket edemeyip, ortak mahal olan merdiven aydınlatma abonesinin, borcundan dolayı elektriğinin kesilmesiyle, apartman sakinleri merdivenleri mum ışığında çıkıyorsa;Zemin kattakiler biz merdiven çıkmıyoruz, en üst kattakiler asansör kullanıyoruz diyorsa, yandı  orta katta oturanlar.Küçük bir apartmanda birlikte organize olamıyorsak, ülke genelinde birlik ve organize olmayı beklemek hayal mi?

            Hepimizin yaptığı şeylerden biride, evde kullanmadığımız eski veya giymekten bıktığımız eşyalarımızı, kapıya gelen isteyicilere vermek olmuyormu. Oysa bu eşyaların belirli merkezlerde toplanıp, söküğü ve noksanı tamamlansa, yıkanıp ütülenerek, gerçek ihtiyaç sahiplerine verilse, daha iyi olmaz mı? Belkide isteyicilerin çoğu, kendi ihtiyacı için değil, satmak amacıyla toplamaktadır bu malzemeleri.Belediyeler bu tip çalışmaları başlatmış ama takip ve düzende zayıf kalmışlardır.Belediyeler, bu işi daha ciddiye alıp, daha düzenli çalışmaları gerekmektedir.

Hergün gazetelere göz gezdirirseniz; Şu firma, bu belediye yardım yaptı diye, boy boy resimlere ve reklamlara rastlarsınız.Eee…! Bir ay sonra ne olacak? Bu insanlar, yılda bir ay mı yemek yiyor ve içiyor. Bu insanların yılda bir kez mi yardıma ihtiyacı var.Bu insanlar ,yılda bir aymı yardım alması lazım.Yılın kalan onbir ayı ne olacak? Lütfen bunuda düşünelim…!

Yazımın sonunda; Bir dostuma, oda başkanı arkadaşıma; Adnan KONAŞ'a teşekkür ediyorum. Çok güzel bir uygulama yaparak, vereceği yardım paketlerinin bir kısmını, dağıtmak için oda başkanlarına vermiş, onları kendi oda  üyelerine karşı onore etmiştir.Yardım paketlerinden, odamın üyelerine dağıtmak için gönderdiği kuponlara, şahsım ve üyelerim adına çok ama çok teşekkür ediyorum.ALLAH yardımlarını kabul etsin.Sevgili başkanım, Adnan KONAŞ kardeşim;ALLAH'tan ne istiyor ve diliyorsan, her şeyin gönlünün dilediğince olmasını ALLAH nasip etsin .

Nice ramazanlarda buluşmak dileğimle…!

Her şey gönlünüzce olsun.SEVGİLERİMLE. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR