Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Adam Gibi Adam Olmak..!

        'Olmak' kelimesine kafayı taktım yaa..!Cesaretli Olmak,samimi Olmak ve mutlu olmak diye başlık atarak yazdığım  'olmak' serisine bu hafta son olarak 'Adam Gibi Adam Olmak..!'diye devam ediyor ve noktalıyorum.Haftaya ya nasip, ne takılır bakalım kalemime.

         Evet, 'Adam Gibi Adam Olmak…!'Adam' kelimesi bir cinsiyet tanımlaması gibi gözüksede, aslında anlatmak istenilen, insan olabilmek ve insanca yaşamaktır. Günümüzde sıkça aradığımız vasıflardan biride;'Adam Olmak' değil mi?Ne hikmetse son zamanlarda yaptığımız sohbetlerde; Hep vefasızlıktan, samimiyetsizlikten, insanlara güvensizlikten bahseder olduk.Toplum bu kadar mı dejenere oldu, şaşırmamak mümkün değil.

         İnsanlar bir araya geldiği zaman sohbetlerinde, hep çok ölçülü, aman yanlış anlaşılır mı diye kılı kırk yararak mı konuşacak.Üç beş kişi bir araya geldi mi sanki başka bir konu yokmuş gibi mutlak bir başka kişi tartışılır, ortamda olmayanlar konuşulur oldu.Böyle oluncada, sohbetler dedikodu yapma şekline dönüşüyor.Toplantı sonrası konuşulanları herkes kendine göre derleyip toparlayarak başka ortamlarda servis yapıyor.Konuşulanların şekli şemali ve anlamları da değişiyor.Duyuncada şok oluyorsunuz.

         Hani adam gibi adam olmak varken, bu yola niye girilir anlamış değilim, anlayamıyorumda..!

         Toplum olarak hep eleştiren, başkaları hakkında yorum yapan fertlere dönüşüyoruz.Hani adam gibi olmak varken, bu niye böyle?Bilen varsa çıkıp anlatsın, bizde anlayalım.

BİR ŞEYİN HAKLI OLDUĞUNU BİLDİĞİN HALDE, O ŞEYDEN YANA ÇIKMAZSAN, KORKAKSIN DEMEKTİR.

                                                                                KONFİÇYÜS

                                                                                    

         Bazen düşünüyorum..!Acaba, adam gibi adam olanlara değermi vermiyoruz.Yoksa niye bu adam gibi adam olmayan türler çoğalıp duruyor.Sanki prim alıyorlarda ondan mı?

         Görevden alınanlar, seçim kazanamayanlar ve ölüp gidenlerin arkasından 'Adam Gibi Adamdı' derizde, görevden alınan ve seçim kazanamayanların yanında yer alıp, haklarını savunup onlara destek verirmiyiz, tartışılır.Kişi ölüp gitmeden, adam gibi adam olduğunu söyleyip, ona destek vermeyizde, tabutunun ardından aramızdaki sohbetlerde adam gibi adamdı deriz.Neye yarardıki sağlığında hak ettiği değeri alamayan insanların, öldükten sonra arkasından değerini vermek.Versen ne olur?Vermesen ne olurdu?Her şey sözde..!

         Ben adam gibi adamım demekle, adam olunmaz.Mühendis, ekonomist, terzi,şoför ve doktor vs. Ne olursanız olun, işinizi doğru ve ciddi yapacaksınız.Yani adam gibi adam olacaksınız.Adam Gibi Adam Olmak; Söylemle değil, hareketlerinizle, tavırlarınızla, hayata bakış açınızla, bilginizle ve dürüstlüğünüzle adam gibi adam olursunuz.Gerisi hikaye..!

         Her şey gönlünüzce olsun

         SEVGİLERİMLE

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR