A.A. NIN 92. KURULUŞ....

A.A. NIN 92. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLARKEN

Hayatımın hiç bir döneminde laf olsun torba dolsun diye konuşmadığım gibi, köşeme taşıdığım olayları da boşuna taşımam. Bu güne kadar yazdığım yazıların yüzde doksanı hakkında gerekli yasal işlemler yapılmış, sonuca ulaşmıştır. Kalan yüzde onluk bölümü ise birilerinin devreye girip suçluları koruması sonucu kapatılma cihetine gidilmiştir. Ama onlarla ilgili de gerekli çalışmalarım devam ediyor… Kimin kimi neden koruduğunu açığa çıkardığımda aklınız duracak.

Samsunspor kulübünün paralarını iç edip dosyayı kapatanları tam on yıl sonra yeniden yargı önüne taşımanın mutluluğunu yaşamaktayım. Benim derdim, üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Bu şehirde yıllar yılı güçlüler yemiş, içmiş, çalıp çırpmış ama kimse hesap sormamış, soramamış. Şimdi devran değişince adamlar kendi kafalarına göre satılık kalemler bulup feryatlarını onların üzerinden dile getirmeye çalışıyorlar ama boşuna uğraşmasınlar artık 'kel göründü' haberleri olsun. Zira biz yaptığımız işi adam gibi yaparız. Elimizde belge olmadan haber de yapmayız, köşe de yazmayız. Allah sizi inandırsın kendilerini egemen güç olarak görüp foyaları ortaya çıkanlar o kadar bocaladı ki adeta kaçacak yer arıyorlar.

Gelelim asıl konumuza; malumunuz bugün A.A. nın 92. Kuruluş yıldönümü. Atatürk Cumhuriyeti kurmadan üç yıl önce, TBMM yi kurmadan 17 gün önce A.A. yı kurdu. Atatürk'ün ne kadar ileri görüşlü bir Devlet adamı olduğunu buradan bir kez daha anlıyoruz Cumhuriyeti ve TBMM yi kurmadan önce A.A. yı kuruyor, haberciliğin önemini Cumhuriyetten daha fazla önemsiyor, bana göre de doğrusunu yapıyor. Bir ülkeyi kurmadan haber kanalını kurması onun ne kadar ileri görüşlü bir lider olduğunun kanıtıdır.

Gazeteyi ilk kurduğumda iki haber ajansına abone olmuştum, bu ajanslardan birisi de A.A. idi, A.A nın yaptığı haberler o kadar yetersizdi ki anlatamam… Atılan haberlerde resim yok, muhabirler kafalarına göre haber yaparlar, denetim yok, nerede bir Allahsız kitapsız varsa ajansta idi. İlk aboneliğimizin ardından baktım ki gelen haberler çok komik, haber demeye elli şahit lazım. Bunun üzerine aradım o günkü bölge müdürünü önce nezaketli bir biçimde eleştirilerimi söyledim, ardından baktım en ufak bir değişiklik yok yeniden arayıp hem fırçamı attım hem de aboneliğimi iptal ettim. Diğer abone olduğum ajansın haberleri de şehirdeki güçler dengesine göre yapıldığını görünce onun da aboneliğini iptal ettim. Tam üç yıl herhangi bir ajansa bağlı olmaksızın tüm haberlerimizi kendimiz yaptık.

Geçtiğimiz yıl A.A. Bölge müdürlüğüne atanan Harun Çelik'e hayırlı olsun ziyaretine gittiğimde ajansın yapacağı yenilikleri anlatınca çok hoşuma gitti ve derhal abone olmaya karar verdim. Gerçekten ajans mükemmel bir performans göstererek habercilikte tüm ajansları solladı, ister inanın ister inanmayın, ajansın yaptığı haberler o kadar fazla ki bizim muhabirlere iş kalmıyor. Bu değişikliğin sadece bizim bölgemizde mi yoksa Türkiye genelinde mi olduğunu araştırdığımda tüm bölgelerde durumun aynı olduğunu öğrenince olayın Hükümet politikası ve Genel Müdürün icraatı olduğunu anladım.

A.A. Genel Müdürü Kemal Öztürk Bey daha önce Başbakan'ın basın müşavirliği ile Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın iletişim danışmanlığını yapmış, gazetecilik mesleği yanında belgesel yapımcılığı yapmış kaliteli, donanımlı, inançlı bir insan, hatta geçtiğimiz hafta bizzat arayıp kendisini tebrik ettim. Ajansı adeta uçurdu, dikkat ederseniz eskiden TV kanallarında haber yayınlandığında farklı ajansların imzası olurdu, şimdi ise durum çok farklı… Nerede ise tüm kanallarda yayınlanan önemli haberlerin altında A.A imzası var.

Peki durum sadece bu saydıklarımla sınırlı mı derseniz hiç de öyle değil, ajans 80 ülkede şube kurdu, Dünya genelinde 11 Bölge müdürlüğü kurdu, 92 yıldır tek dilde yayın yapan ajans 11 dilde yayın yapmaya hazırlanıyor, bu diller İngilizce, Arapça, Almanca, İtalyanca, Fransızca, Boşnakça, Sırpça, Hırvatça, Rusça gibi diller olup bu dillerde haberler yapmak çok kolay olmadığı belli ama Genel Müdürün gayretli çalışmaları sonucu bu güzel icraat da gerçekleşti. Kuruluşunun 92. Yılında Dünyanın en önemli ajansları arasına giren A.A nın başta Genel Müdürünü, ardından Bölgemizde bulunan değerli Bölge Müdürü Harun Çelik Bey'i tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR