YOLUNACAK KAZ

Dolar kuru, dış mihrakların müdahalesi, stokçuların kabaran para kazanma hırsı derken vatandaş tüm bu oyunlara gelmemek için yek vücut halinde devletinin yanında yer almaya devam ediyor. Türkiyenin yerinde başka bir Avrupa ülkesi olsaydı çoktan ayaklanmalar başlamıştır. Ama Türk milleti devletine hele hele dik duran bir yönetimin her daim arkasında olmuştur.

Devletinin de yanında olmasını beklemek en doğal hakkıdır.

İhale neden yapılır?

Bir ürünü veya bir hizmeti kaliteli bir şekilde en uyguna almak için yapılır. Burada amaç vatandaşın haklarını gözetmektir.

17 Eylül 2018 İtibarı ile okullar başladı. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl okul yönetimi okul servisleri için ihale açmış ve tek bir servisin okula gelmesini sağlamış. Güzel ve yerinde bir davranış İhale açılmış ise velilerin daha uyguna hizmet alacağı algısı oluşmaktadır.

Fakat kazın ayağı öyle değil maalesef.

En kısa mesafe yani 1 km lik mesafe 170,00 TL den başlıyor. Geçen yıl bu ücret 90 TL idi. 100 TL lik mesafeler bu yıl 200,00 - 220,00 TL olmuş. Peki benzine mazota %100 zam mı geldi de servis ücretleri bu kadar arttı?

Aradaki fark kimlere gidiyor çok merak ediyorum.

Kayıt sırasında standart her öğrenci adına 3 top A4 kağıdı talep ediliyor. Bir A4 kağıdında 500 kağıt var. Öğrenciler on ders almış olsalar her dersten 4 kez sınav olsalar iki dönem de 8 sınav yıl boyunca 80 kağıt eder. 80 de cevap kağıdı olsa 160 eder. Hadi biz buna hatırlayamadığımız ara çalışmaları da dahil edelim 100 kağıt da oraya gitse 100 de biz fazladan yazalım eder sana 360 kağıt. Geriye kalan 1140 kağıdı neden istiyorsun?

Başkanımızın dediği gibi her aile de 3 çocuk olsa çocuk başına ödenecek olan servis ücreti 200,00 TL den 600,00 TL yapar. Okullar evlerin yakınında değil ki yürüyerek gitsin çocuklarımız. Elimizden gelse silahlı korumayla göndereceğimiz hele bu devirde.

Bir diğer konu da işportadan rahatlıkla 10,00-15,00 TL ye alabileceğimiz okul önlükleri bazı tekstil firmaları ile anlaşmalar yapılarak fahiş fiyatlara velilere satılmaktadır. Okula gittiğinizde zaten hemen o firmalara yönlendiriliyorsunuz. Normalde 50,00 TL ye çok rahatlıkla alabileceğiniz okul elbiselerini 150,00 TL den aşağıya alamıyorsunuz.

Okulun ilk günü olması nedeniyle servisler olmadığı için her veli çocuğunu kendi özel arabasıyla götürmeye çalıştığı için sabah trafiği tam bir çileye döndü. 1 km lik mesafede kemerini takmadığın zaman anında başında biten trafik polislerini pazartesi sabahı gözlerimiz çok aradı. Hiçbir kavşakta veya trafiğin yoğun olduğu yerlerde Trafik polisi göremedik. Tranvay duraklarında ki görevliler ellerinden geldiği kadar trafiği açmaya çalışıyorlar. Bazı vatandaşlar da araçlarından inerek trafik polisi görevini üstlenmiş sıkışan trafiği çözme gayreti içerisine girmişler.

İşte Türk Halkı böyledir. Kendi yarasını kendisi sarar. Her daim devlet başa demiştir.

Ama vatandaşı yolunacak kaz gibi görmeye devam eden zihniyete de bir çift lafımız olacak.

Sakin atın çiftesi sert olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Sancak Arşivi
SON YAZILAR