YIL DÖNÜMLERİ

Gelenek haline gelmiştir olumsuz olayların yıl dönümü adı altında o günü anma eylemleri. Önümüzde ki günlerde gezi olaylarının yıl dönümü diye ortaya çıkacak arkadaşlar olacak mutlaka, bir kaç gün kaldı,

Gezi olaylarına en başından itibaren  karşıyım, eylemlerde koşturan veya savunanlar sizler ne gördünüz bilmem diyemeyeceğim, size ne gösterildi, sizin hırsınız kime idi bunu biliyorum,

Gayet normaldir, insanların bir takım şeylere inanması, herkes herkesi sevmeye bilir, sizin dışınızda ki bir ideolojik yaklaşıma ters olabilirsiniz ,herkesin hayat görüşü başkadır. Aynı fikirde olan insanların ortak tavrı bir noktada kesişip bu olaylara karşı duruş sergilerken, onların karşı olduğu düşünceyi destekleyenlerde mutlak suretle kendi fikirlerini savunurlar. Yıllar boyu bu karşıtlık değişmemiş fakat başkaları tarafından  çok iyi kullanılmıştır.

Siz bir bütünün %50 sini temsil ediyorsunuz,ama karşınızda bir başka %50 var, sizin istediğinizi onlar istemeyecek, siz haklı olduğunuzu nereden biliyorsunuz, doğal olarak karşıtlarınıza göre de onlar haklı.

Sizin karşıtlık adına  takip ettiğiniz yolu yarın karşıtlarınız takip edecektir. sizin yaptığınızı yapacak. sizin istediğinize onlar karşı gelecek.

Bu  kutuplaşma toplu yaşamda huzur getirir mi ? Kesinlikle hayır. Ancak kaşınıp kanatılacak yaralar açtırır, kabuk bağlar yara, yarın biri onu kanatır.

Vurmayla,kırmayla,yıkıp dökmeyle fikrinizi kabul ettiremezsiniz sadece kendinize karşıt oluşturursunuz.

Güney Afrika’da azınlık beyaz zenci çoğunluğa hükmediyordu, o zaman haklıdır Mandela’nın mücadelesi, unutulmamalıdır ki, azınlıkta kendini koruyacak onlara göre de kendileri haklıdır. Kime göre belirlenecek hak. O zaman yapı temelden değiştirilecek. o değişimi Irak ve Suriye'de gördük, sonuç, değişim öncesi aranıyor, kan akıyor, göz yaşı akıyor, seni buna zorlayanlar, sırtından geçinerek uzak coğrafyalar da  huzur içinde yaşıyor.

Sizin iyi niyetle başlattığınız olayları ( Gezi olayları, yeşili koruma adında eylem yapanlar sonra olayların içinden uzaklaşmıştır) birileri provoke ediyor,doğal olarak güvenlik önlemleri alınıyor, güvenlik güçlerine karşı direnç oluşuyor, onlar direnci kırmak için mücadele ediyor, polis size göre yanlış yapıyor.

Yarın sizin  savunduğunuz düşüncenize uygun bir idarenin  başa geçtiğini kabul edelim. Polis teşkilatını sıfırdan mı değiştireceksiniz? Hayır. Peki en mantıklısı güvenlik güçlerinin olaya yaklaşımını değiştirmenizdir, mantık olarak süper. Yarın  sizin karşıtlarınız da onlara ters olan bir konuda polis ile çatışmaya başladı, polis çiçek mi dağıtacak ?  Arkadaşlar gerçekten ayıp oluyor evinize dönün mü diyecek? Bu dili kullansa insanların yaklaşımında nasıl bir değişim olacak sizce?

Senin ülkende bir huzursuzluk var, Dış basın canlı yayını sokakta ki insanlarla  yapıyor, aynı olaylar  Almanya'da oldu, Amerika'da oldu, Fransa'da devam ediyor. Neden sen canlı bağlanamıyorsun olaylara. Senin meselen onları ilgilendiriyor da, onların meselesi neden seni ilgilendirmiyor ?

O zaman ortaya bir gerçek çıkıyor, yöneten güç ile yönetilen güç? Neden yönetenle birliktesin,? Neden kahrolsun emperyalizm diye yıllardır bağırdın?

İktidar kim olduğu beni  ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren yarın iktidar olabilecek bir yapı kalacak mı ülkemde. En güzel değişim sandıkta ve o sandıkta çıkan sonuca saygı duymaktadır.

Gezi olay amaçsız başladı, yönlendirilmeye çalışıldı, ipleri oynatanların iplerini oynatanlar vardı, bunun vatana hiç bir yararı olmadı zararı oldu. O nedenle herkes bayrağın yanında olsun, partiler iktidar olmak için mücadele etsinler, birbiriyle yarışsınlar, size yakın olan ideolojiyi  destekleyin, seçim sonrası başkalarının kuklası olmadan vatan için el ele olmayı unutmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR