Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

UHDUD VAK’ASI (3)

Orada bebeği kucağında genç bir kadının sırası geldiğinde, kadının çocuğuna acıyarak onu kurtarmak için yalan da olsa ZUNUVAS demeyi aklından geçirirken Kadının bebegi  dile gelip, “Anne sabret, sen hak üzerindesin “ demesi ve kadının Firavunun, Rablık iddiasını ret etmesi üzerine ateşe atıldı. (Müslim Zühd l7. No 3005.4/2301. Tirmizi Tefsir 77 No.3340 5/437

Bunun üzerine, o sırada ateş yükselerek , yakılan müminleri özel localarında izleyen FİRAVUN ve avanesini kuşatarak hepsini helak etti.

Bu olayda OTUZBİN müminin yakıldığı rivayet edilmektedir.

KUR’AN-I KERİM - BURUÇ SURESİ

Rahman ve Rahim olan Allah’ın ismiyle!

1-Burçlar (yüksek köşk gibi görünen oniki yıldız kümesi,gezegenler ve büyük yıldızlar) sahibi göğe yemin olsun

2-O söz verilen (kıyamet) gün (ün) e de.

3-O (gün)şahitlik yapacak olana da .(hakkında)şahitlik yapılacak olan a da (mahşer de)hazır bulunana da, (orada) görülecek olan (müthis ve ilginç olaylar) a da (andolsun ki)

4-Gebertilmiştir,/lânetlensin/halkı o hendeklerin;

5-O çok fazlaca yakılacak şeylere sahip (olup, içine atılan odunlar ve insanlarla dolu bulunan) ateşin (yakıcıları:

6-Hani onlar onun etrafında oturucu kimselerdi.

7-Üstelik onlar müminlere yapmakta oldukları şeyi (hakkıyla icra ettiklerin) e dair (hükümdarın huzurunda birbirlerine) şahitlerdi.

8-O ( kâfir ola)nlar bu (Müslüman)ların (hiçbir vasfını değil) ancak, O Aziz ve Hamid olan Allah’a (imanları) ( ndan ibaret en üstün vasıfları) nı beğenmemişlerdi.

 9-O Zât ki, göklerin ve yerin mülkü sadece Kendisine aittir! Zaten Allah her şeye (hakkıyla şahitlik yapan bir) Şehid’dir.

10-O kimseler ki, inanan erkeklerle inanan kadınları (dinleri uğrunda, çeşitli eziyetlerle) sıkıntıya sokmuşlardı/YAKMIŞLARDIR/sonra da tevbe etmemişlerdir. Bu sebeple gerçekten de cehennem in türlü türlü) azab (lar) I, özellikle onlar içindir.o çok yakıcı olan farklı bir) azap da sadece onlara aittir.

11-Süphesiz o kimseler ki; İman etmişlerdir ve salih amel işlemişlerdir.(ağaçlarının) altlarından surekli ırmaklar akmakta olan pek değerli cennetler sadece onlar içindir. İste sana! Ancak bu pek büyük kurtuluştur.

12-Gerçekten senin Rabbinin sertçe yakalaması elbette pek şiddetlidir.

(SON YAZI YARIN)

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR