Reşit Öztürk

Reşit Öztürk

Selam Samsun'uma

Memleketimin güzel insanlarıyla buluşmamızda emeği ve rızası olan herkese öncelikle teşekkürü bir borç bilirim, kendilerine bu memleket için, güzel şeyler söyleyeceğime söz veriyorum. Rabbim, çıktığımız bu güzel yolda, mahcup etmez inşallah diyorum.

Daha önceden bizleri takip eden okurlarıma, kendilerini birkaç aylık bir zaman kadar beklettiğimiz için, hoşgörülerine sığınıyorum. Artık her salı, sizlerle bu köşede birlikte olacağız. Sizlerin sıkıntılarını, elimizden geldiği ölçüde yansıtmaya, insanımıza tercüman olmaya çalışacağız.

Aramıza yeni katılan okurlarımıza da hoş geldiniz diyor, zevkli okumalar temenni ediyorum. Bu yıl, daha geniş bir kitleye hitap etmenin zorluğunu yaşamayacak değilim ama yazarlık zaten başlı başına zor bir iş olduğundan, problem olmayacaktır eminim.
Aramıza yeni katılan okurlarımız dedik, onlara da selamlar gönderelim ve merhaba diyelim. Selamlar İlkadım Atakum Canik, selamlar Tekkeköy Çarşamba Terme, merhaba Ayvacık Salıpazarı, selamlar Kavak Havza Vezirköprü, merhaba Ladik Asarcık, selamlar Ondokuzmayıs Bafra Alaçam Yakakent. Ve yine internet üzerinden bizleri takip eden dostlarımıza da sevgi ve muhabbetlerimizi sunarak sözlerimize başlayalım.

Okula yeni başlayan yavrularımıza, işlerine yeni başlayan arkadaşlarımıza başarılı ve mutlu bir yıl diliyorum. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız bir konu olmayacağını, artık hepimiz biliyor ve söylüyoruz. Sevginin daha üstünde olan yalnızca inançlarımızdır herhalde. Esasında inanç da bir sevginin eseridir, sevgi üzerine yaratılmadık mı? Tüm yapılması gereken iş, birbirimizi sevmekten ibaret ama bu sevmek denen iş de, o kadar denildiği gibi kolay olacak bir iş, hiçbir zaman olmamıştır. Ama bazı güzel gayretler bu sevgi işinin önünü hep açagelmiştir ve bundan sonra da sizler gibi, bizler gibi insanlar olduğu sürece yeryüzünde sevginin sihirli gücü, birçok güçlüğü yenmede bizlere yardımcı olacaktır.

Zor bir iştir sevmek, tecrübe gerektirir, sabır gerektirir, sıkıntı yaşarsınız ama sonunda elde ettiğiniz hep güzel ve faydalı bir iş olur. Aynen ticarette kazanılan para gibidir, hep üstüne koyar, birikir dağ olur ve siz hep ondan nemalanır ve yaşamınızı temiz yönünden idame ettirirsiniz. İyilik dalgasıdır sevgi. Böylelikle örnek, gözde, imrenilen, konuşulan bir kişilik olursunuz ama bu ateşten bir gömlek de oluverebilir. Giymesini bilmek gerek, bazen üstünüzü yakabilir ama zamanla, o yeni gömleğinizle yaşamaya da alışırsınız.

Peki, siz neler yazacaksınız? diye merak edenlerin de meraklarını giderecek birkaç kelam da ettikten sonra yavaş yavaş yazımızı tamamlayalım. İnsana dair, yaşam dair birçok şeyi yazdım ve de yazmaya devam edeceğim. Maddi ve siyasi çıkar elde etmeden, insan ve insanlık için, sizlerin güzel yazı okumasısağlamak amacıyla, ben her hafta klavyenin başına geçeceğim arkadaşlar. Görüş ve sorunlarınızı iletişim adreslerimizden bana ulaştırabilir, dilerseniz buradan, isim vermeden, kimseyi kırmadan dökmeden, yapıcı bir dille bize yakışanı yapmaya devam edeceğiz, güzel şeylerin olduğunu hep birlikte göreceğiz.
rmadan dökmeden yazarlık mı olur demeyin, biz bunu başardık. Tabiî ki birazcık alınanlar oldu ama o kadar da olsun artık. Sıkıntı yaşayanların sıkıntısı giderildikten sonra alınanlar birazcık alınıversinler. Hem kuzular sağ kalacak, hem de kurtların karnı doyacak, bu mümkün değildir. Ama dediğim gibi, güzel bir iş yaparken önemli olan çirkin bir iş yapmamaktır. Ben hep bunu bilir, bunu söylerim. Yoksa herkes güzel iş yapabilir, ama en az külfetle güzel iş yapmak zordur, bu iş sanattır, yetenek işidir. Biz işte bu zor olanın peşindeyiz, bunu icra ediyoruz, onun içindir ki sayımız az ve işimiz zordur.

Bu memleket için insanlar canlarını verirken, çeşitli nedenlerle, eğitimli insanların söyleyecek sözü ortada yoksa, bu çok düşündürücüdür. Doğruyu hep destekleyelim ve doğru yoldan ayrılmayalım. Güzel dileklerimizi ileteceğimiz günlerimiz, eksik olmasın sevgili arkadaşlar, kalın sağlıcakla.

E-mail : [email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Reşit Öztürk Arşivi
SON YAZILAR