Seçimler Bitti

Ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir,dış siyasal gelişmelerin doğrultusunda iç siyasette ortaya çıkan  gelişmeler, beklentiler, hayallerin hiç birisi ülkenin kalkınmasına yönelik değil bilakis son sürat kaosa sürüklenmek için herkesin bir odun atarak ateşi diri tutma çalışmasından başka bir şey değildir. Hiç kimse nereye gidiyoruzu sorgulamıyor, gerilen ortamda herkes ne elde ederimin hesabını yapmakta. Ülke geneline bakıldığında , muhalefet bir tarafa çekmekte, iktidar başka tarafa, cemaat kendine yontmakta, pkk başka bir hazırlığın peşinde. Ortamdaki görüntü seçim olacak ve her şey düzelecekti. Aslında hiçbir şey düzelmeyecek gerginlik hat safhaya çıkacak. Yerel seçimlerde herkesin planı başka idi önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var ki Allah sonumuzu hayır etsin.

Yerel seçimler için oluşturulmaya çalışılan hava  aslında halkın öfkesine  neden oldu. Seçim havasına girmişken ortamda dolaşan, dinleme,kaset,montaj,projeler,karalamalar,kumpas aklınıza gelecek her türlü olumsuzluk halk tarafından tepki ile karşılandı. Şimdi eski güdülen halkın yerini daha bilinçli bir halkın aldığını göremeyenler umarım seçimden ders almıştır.Unutulmamalıdır ki bu ülkede bir bölümün destekleyip karşısındaki insanları dışlama siyaseti sürekli dışlananı kullanana  artı olarak dönmüştür. Örnek mi ?  Cumhuriyet mitingleri % 30'larda olan halk desteğini  % 50 bandına çıkarmıştır. Yaratılan hava, Cumhuriyet sevgisi sadece oradaki veya o toplumun temsil ettiği ideolojiye aittir. Halk bu tür yaklaşıma hiçbir zaman kayıtsız kalmamış artık tepkisini göstermektedir. Halkın bu tepkisinden ders almayarak aynı politik yaklaşımı sergilemek nasıl adlandırılır bilmiyorum ama, büyük hayallerle başlayan günün gece yarısı hayal kırıklığına dönüşmesi tüm çalışmanın ve emeğin boşa gittiğinin göstergesidir.

Yerel seçimler öncesi başlatılan bir takım operasyonlardan sonra ki beklenti ,iktidarın güç kaybına uğrayacağı yönündeydi. İktidarın arkasındaki güç olarak görülen cemaat ile yollar ayrılmış, cemaatin destek vermeye çalıştığı veya oluşturulan ittifakların  karşısında tek başına kalan iktidarın yenilgiyi tadacağı beklenirken, çıkan sonuç karşısında şaşkınlık geçirmenin nedeni ya geçmişten ders almamak veya halkı tanımamaktan geçmektedir. Çünkü halk, eski halk değil, bazı şeyleri sorgulayabiliyor.  Ortaya atılan iddealara halkın yaklaşımı, neden şimdi ? yönündedir. Öyle ya vatanı çok seviyorsanız bu olayların uzun zamandır yapıldığı ve kimsenin ses çıkarmadığı,seçim zamanı bunun bir koz olarak kullanılmaya çalışılması halk tarafından benimsenmemektedir. Vatanını seviyorsan neden yolsuzlukları tespit ettiğinde müdehale etmedin diyor halk.

Yerel seçimler sonuçlandı, iktidar partisinin eli daha çok kuvvetlenerek bu seçimlerden çıkmıştır. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler vardır. Muhalefetin izleyeceği politik yöntem daha sonraki siyasal çekişmelere yön verecektir. Yerel seçim sonuçlarına göre 284 milletvekili çıkartabilecek bir oy oranı yakalayan iktidarın geleceğe daha emin baktığını görmemek eksiklik olacaktır. O nedenle şapkaların öne konarak nerede hata yaptık diye düşünme zamanı gelmiştir.

Genel kanaatim bir sonraki seçimlerde hangi parti veya siyasi güç, birleştirici yönde halka yaklaşırsa seçimde belli bir düzeye tek başına geleceğidir. Gerilen toplumun mutlak  bir çatıda birleştirilmesi ve zedelenen beraberliğin düzeltilmesi sadece iktidarın değil tüm siyasi partilerin ve basın yayın kuruluşlarının birinci öncelikli görevi olmalıdır.

Ülke kısır çekişmelerle değil, ileriye dönük yapıcı yaklaşımlarla bir hedef doğrultusunda hareket eder ve hedef tüm siyasi görüşler tarafından desteklenirse, ülkenin geleceği için yatırım yapılmış olur. Bu tür bir yaklaşımda halk hedefe kimin doğru yürüdüğüne kendi karar verecektir. Başarılı gördüğüne devam veya tamam diyecektir. Böylesi bir oluşumda seçim öncesi milyarlarca lira sokaklara dökülmez ve  ihaleler yandaşlara veriliyor söylemlerinin ardına saklanılmaz. Unutulmamalıdır ki çıkar grupları siyasette önemli bir yeri işgal etmektedirler, seçim boyunca size maddi ,manevi destek sağlayıpta bunun karşılığını görmeyecek bir oluşumu hayal edebiliyormusunuz ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR