SAMSUNSPOR’un Dünü ve Bugünü

     Samsun Basketbol Kulübü, Büyükşehir Belediye Başkanını makamında ziyaret etmiş ve Başkan kendilerine 9000 kişilik salon müjdesi vermiş!.
Şayet Samsun Basketbol Kulübü şampiyon olup birinci lige çıkmasaydı aynı hüsnü kabulü görme şansı var mıydı?..

     Samsunspor Kulübü Başkanı Sezgin Gümüş"ü makamına kabul etmedi de SBK "yı kabul etti... Hep çıkanın veya kazananın yanında mı olmak gerek yoksa düşenin yanında da olmak gerekmiyor mu?

      Diyeceksiniz ki "olduk da  ne oldu?" Şimdi ne olduğunu sizlere teker teker izah edeceğim.
      Ancak bu bir günde veya bir yazıda olmaz, dizi halinde zaman zaman yayımlayacağım. Beni izlemeye sabırla devam ederseniz Samsunspor Kulübü'nün hangi noktadan hangi noktaya nasıl geldiğini  ve  kimlerin  başrollerde  oynadıklarını daha net bir biçimde tüm ayrıntıları ile öğrenmiş olacaksınız...

      Öncelikle Sayın İsmail Uyanık döneminden başlamak gerek; ben İsmail Uyanık"ı ne tanırım ne bir arkadaşlığım var ne de aynı dünyanın insanıyım. Ancak gerçekleri söylemek için insanların dostu olmak veya ona yakın olmak gerekmiyor.

     1999 mahalli seçimlerinde İsmail Uyanık ve Yusuf Yılmaz varını, yoğunu ortaya koyarak Y. Ziya Yılmaz"ın seçilmesi için olanca güçleriyle çalıştılar ve Y. Ziya Yılmaz seçildi. İsmail Uyanık bu gayreti gösterirken gayesinin, kendi nam ve hesabına ekonomik bir çıkar sağlamak olduğunu asla düşünmüyorum.
      Bana göre kulübün ayağa kalkması için Büyükşehir Belediyesi'nin desteğine ihtiyacı vardı. O nedenle bunca uğraş verdi. Belediye Başkanlığının ikinci yılında Kulüp Başkanlığını devr alan Y. Ziya Yılmaz ilk önce kulüp hesaplarını incelemeye aldırttı... Maliye Bakanlığı hesap inceleme uzmanları kulübe yüklü miktarda ceza yazınca ilk mali darboğaz buradan patlak verdi.

     Hepimizin hatırlayacağı gibi o yıl, Samsunspor  Süperlig'de, çok kritik şartlarda kalabildi. Bu işi beceremediğini gören Y. Ziya Yılmaz, kulübü devr aldığı borcun tam üç katına çıkararak tekrar İsmail Uyanık"a devretti ve tüm ekonomik desteği çekti...

     İsmail Uyanık o günden sonra bir kuruşluk destek almadan işi götürmeye çalıştı; iki yıl daha dayanabilen Uyanık 2004-2005 yılı futbol sezonu sonunda istifa etmek zorunda kaldı... Zira ne yaptıysa şehir ona sahip çıkmadı .Artık dayanacak gücü de kalmayınca son çareyi istifa etmekte buldu.

     Bana göre İsmail Uyanık Samsunspor"a en büyük hizmeti vermiş bir futbol adamıdır. Peki ondan sonra ne oldu, onu da önümüzdeki yazılarda okuyacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR