PEKİ KUŞ CENNETİ'NE NASIL GİDİLECEK?

Yerel yönetimlerin en önemli görevleri, toplumun temel ihtiyacı olan yol su, kanalizasyon ve imar planlarını yapmaktır, bu görevlerin dışındaki görevlerin tamamı tali görevlerdir. Yaşanabilir şehrin temel sorunları çamur olmayan asfalt veya beton yol, foseptik çukuru değil kanalizasyon bağlantısı, kaçak imar değil planlanmış imarlı arsalardan oluşur. Bu görevler Belediyenin olmazsa olmaz asli görevleridir. Bunların dışındaki görevler sosyal Belediyeciliğe girer. Yapılırsa güzel olur ama yapılmaması durumunda da şehirler yaşanılabilirlikten çıkmazlar. Kemal Vehbi Gül ile başlayıp Merhum Muzaffer Önder'le devam eden altyapı çalışmaları şimdiki idare tarafından da devam ettirildi ancak ta 2000'li yılların başında İller Bankası tarafından başlatılıp hâlâ daha Altınkum, Çatalçam, Taflan bölgelerinin kanalizasyon çalışmaları bir türlü bitmediği gibi yapılıp biten kısmlarının yolları bozulmuş ama bir türlü yapılamamıştır.

Turizm elbette çok önemli bir sektördür, ister yerli olsun ister yabancı olsun turizmin her çeşidi ülkeye yarar sağlar, buna kimsenin itirazı yoktur ama Atalarımız 'Evde lazım olan meclise haramdır' derler. Yani evde lazım olan bir şeyi meclise sunmak doğru değildir. Kuş Cenneti elbette önemli bir yerdir, her ne kadar henüz gidip görme imkânım olmadıysa da oraya yapılan yatırıma itirazım yok ama öncelikli olan Kuş Cenneti'ne giden yolların yapılmasıdır, yolu olmayan bir bölgeye çamur içerisinde kim gider çok merak ediyorum!
Yaklaşık üç yıldır Yazlıkçılar adeta perişan bir haldeler. Bırakın yazlıklarına rahatça gitmeyi çukurlardan araçları perişan oldu bu insanların. Sadece bu mu peki derseniz, yaz ayında Allah rızası için Altınkum, Çatalçam, Taflan bölgesine bir gelip bakın. Foseptik kuyuları tıkanan insanlar, vidanjörlerle foseptiklerini boşalttıklarında o bölgelerdeki pislik, koku, sivrisinek nasıl almış başını gidiyor görmeniz lazım.
Sizin en lüks semtiniz olan yazlıkçılar bölgesinde insanlar, foseptik çukurları ile yaşamak zorunda kalıyor iseler ve siz hâlâ daha bu sorunu bitirmeden kalkıp Kuş Cenneti'ne yatırım yapıp orayı cazip hale getirmeye çalışıyorsanız, burada bir sıkıntı var demektir. Tamam Kuş Cenneti güzelleştirilsin, turizme kazandırılsın ama dışarıdan gelip oraya gidecek olan insanlar Altınkum, Çatalçam, Taflan bölgelerinden geçmeyecekler mi? Belki transit geçeceklerini düşünebilirsiniz ama unutmayın ki kimse ahmak değil, herkes geldiği bölgenin sosyal yapısına göre orada konaklar ve yatırım yapar. Sizin yollarınız çamurdan ve çukurdan geçilmiyorken kalkıp Kuş Cenneti'nden bahsedebiliyor iseniz ve şehre prestij getireceğini söylüyorsanız buna kimse inanmaz. Siz önce şehrin en önemli yerleşim bölgelerinden biri olan ve Kuş Cenneti'nin güzergahında olan bölgenin altyapısını tamamlayın, yollarını asfaltlayın, insanları pislik kokusundan kurtarın, ondan sonra Kuş Cenneti'ne mi gidersiniz yoksa Cehenneme mi gidersiniz ona toplum karar verecek!
Üzülerek ifade etmek gerekirse, Belediyeler istihdam yaratıp işgücüne ihtiyaç duyulacak işler yapmak yerine ağırlıklı olarak sosyal içerikli ve istihdam sağlamayan işlerle uğraşıp, popülist politikalar üretmeleri gerçekten enteresan ve akla ziyan işler. Oralara onca yatırımları yapmadan önce şehrindeki işsizliğe çözüm getirecek işler yapsana be kardeşim! Konuşmaya sıra gelince işsizlikten ağlayan insanlara acıdığınızı söylüyorsunuz da icraata sıra gelince neden istihdam oluşturmayacak işlerle uğraşıyorsunuz. Turizm çok önemli bir sektördür tamam buna kimsenin itirazı yok ama Kuş Cennetine gidecek turist sayısı ne kadardır? Yapılan yatırımla getirisini kıyasladığımızda artısı mı fazla eksisi mi, buna bakmak lazım. Sözlerimi daha fazla uzatmadan öncelikli olarak şehrin altyapısını bitirip daha sonra bu tür işlerle uğraşılmasının daha yararlı olacağını belirtmek suretiyle sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR