O Gece

Ülkenin ,göz bebeği, geçmişiyle gururlandığımız  peygamber ocağı ,yenilmez armadamız gurur kaynağımız ordumuz .

İçinden çıktığı, bayraklarla karşısında duran o halka mermi atan vatan hainlerinin sahne aldığı o gece, ne karanlık, ne buhranlı geceydi. Sabaha karşı darbe ihtimali ortadan kalktığında şükür namazı kıldıran o gece.

Darbeye karşı durmak için tankın, merminin önüne, bedenini koyan halkın gerçek ordusu bugün Suriye'de 

O gece, kandırılmış ,beyni yıkanmış askerler, zırhlı araçlarla, tanklarla halkını karşısına almış, Güneydoğu'da canı pahasına savaşan polislerini, bayrak ile onu durdurmaya çalışan vatandaşlarını şehit etmekten çekinmeyen vatan hainlerine rağmen, ordu Suriye topraklarında boy gösterdiğinde, uçaklar, obüsler hedeflerini vurdukça, kalbimizdeki yeri değişmeyen kutsal  ocak ile gururlandık.

 Yıllar önce görev yaptığım karakolun Batı sorumluluk sahasında gece karanlığında devriye gezerken Suriye tarafından gelip, mayınlı saha içerisindeki kayalıklardan mermi atan adamlar ile uğraşırken, hemen yanımızda bizim olan Kelloş Köyünden mermi yağıyordu üzerimize .

Olay bitti ve yasak olan bir şeyi yapıyorum, önce mayınlı sahaya bize mermi atılan kayalıkların olduğu yere girdim . 60 -70 metre aşağıdan  siyasi sınırı belirleyen tren yolu geçiyordu, mayınlı sahayı  geçip rayların üzerine çıktım beş metre sonrası Suriye toprağı. İçimde dayanılmaz bir his o toprağa ayağımı basacağım. Yüzyıllar öncesinde toprakları feth eden atalarımızı hissedeceğim. Yıllar öncesi bizim olan toprağa mutlaka basmalıyım takıntısına girdim. Raydan geçip ilk kez bastığın bu toprak, yasak olmasının verdiği heyecan, yaşanılan çatışmanın etkisi ile sanırım duygusal bir hava oluşturmuş, ülkemin toprağından farkı olmayan bu toprağa basmak  huzur vermişti bana. 

Emperyalizmin planlarının esiri olan bu topraklarda, şimdi ülkemi vuran terörün kaynağı vardı ve ülkem oraya giremiyordu. Oysa Okyanus ötesinden gelip o toprakları karıştıranlar, istediği gibi at koşturuyordu o topraklar üzerinde. 

Son yaşanan terör olaylarından ve o bölgeden sık sık ülkemize atılan roket ve mermilerden  sonra ülkem o topraklara yürüdü. Satılmış vatan hainleri, kendi halkına bomba, mermi atarken, gerçek vatan evlatları oradaki terör yuvalarını vurmaya başladı. Ardından atalarının toprağında belirlenen bölgeye kadar hareket başladı.

Tüm kalbimiz, dualarımız oradaydı artık. Bu vatanın gerçek evlatları o topraklarda  alan açıyor, eğittiği Özgür Suriye Ordusu onların açtığı alandan hareket ediyor ve hızla hedefe gidiyordu. Ben o gece ki heyecanı yaşıyordum.

Ülkemiz büyük,  ordumuz kahraman bir orduydu . 

 Belki de büyük sorunlar yaşayacağız, belki de şehitlerimiz gelecek ama her ne olursa olsun o gece vatana ihanet edenlere rağmen  bu Ordu milletin yine baş tacıdır ve  baş tacı olmaya da devam edecektir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR