Neden ısrarla Kral Hazretleri?

Dün ziyaretime gelen Büyükşehir Belediyesi'nde oturduğum odanın benden önceki sahibi, Kral Hazretlerinin danışmanı Sayın Alaattin Güngören beyle birlikte hayli önemli olayları konuşma fırsatım oldu. Tabii ki benden önce Kral Hazretlerinin görev yapıp, kazık attığı o kadar çok insan var ki saymakla bitmez.

Eski parlamenterler Adem Yıldız"dan tutun, Mehmet Çakar"a, bürokratlardan Alaattin Güngörmüşten tutun, Ali Eronat"a, Dr. Köksal Piyade"den tutun, Adnan Bahadır"a bir sürü insanı kullanıp, posasını çıkarttıktan sonra, sümük mendili gibi sokağa koymaktan zevk alan bu adamın gerçek yüzünü toplumun tanıma zamanının geldiğini, hatta geçmekte olduğunu herkes farkında.

Bunu birinin çıkıp seslendirmesi gerekiyordu, bu da hamdolsun bize nasip oldu.

Peki bu insanların hepsi kötü, hepsi kendi bildiklerini yapıp, Kral Hazretlerine ihanet mi ettiler? Yoksa bu görev yapan insanların tamamı sırf Kral Hazretlerinin yükünü hafifletmek, hizmetlerin daha verimli olmasını sağlamak için ellerini taşın altına koyup, gelen tepkileri üzerlerine alıp, Kral'ın iyi adam rollerinde girmesine yardımcı mı oldular? Bunu iyi tahlil etmek gerekir.

Yazı yazmaya başladığım günden bugüne kadar Kral Hazretlerinin kişiliği ile ilgili tanıtım yaptım. Bundan sonra yaptığı hizmetlerle ilgili tespitlerimi siz değerli okurlarımızla paylaşacağım.

Örneğin, katı atık depolama tesisinden tutun da, atık su tesisleri, eski otogarın yerinde yapılacak olan 5 yıldızlı otel, sahil çalışmaları, sebze meyve hali, balık pazarı ve diğer yapılan çalışmalarda harcanan fuzuli paralar. Hangi milletvekili yakınının, hangi ihaleyi aldığını. Hangi milletvekilinin hangi ihaleden komisyon alıp, kimlere verdirmek istediğini. Belediyedeki üst düzey görevlilerin hangi yakınlarını zengin ettiklerini. Daha 2-3 yıl öncesine kadar yemeye ekmek bulamazken, altlarında son model arabalarla kimlerin dolaştığını. Kral Hazretleri ile yaşadığı ilişkiden ötürü yuvası yıkılanların kimler olduğunu. Belediye görevlisinin eşinin altında belediyenin kiralık aracının nasıl tahsis edildiğini ve o araçla o görevli eşinin zamparalık yapmaya nerelere gittiğini. Hangi belediye çalışanının Kral Hazretlerinin tüm giysilerinin, en ince detayına kadar numarasından, rengine kadar bildiğini.. Yurtdışı gezilerinde neler döndüğünü, yapılan gayrimenkul satışlarında kimlerin aracılık ettiğini ve neden yardımcı olduğunu. İŞGEM, SABEK, TÜGİB gibi kuruluşların asıl kuruluş amaçlarının neler olduğunu. Kimlerin bu kuruluşlardan nasıl sebeplendiğini. Bu müesseselerde temel amacın hizmet mi, yoksa birilerine iş bulmak mı olduğunu. Kral Hazretlerinin etrafında bulunanların çoğunun, neden kendisini terk ettiğini, kalan azınlığın neden kaldığını tek tek tüm ayrıntıları ile yazarak toplumumuzun Kral Hazretlerini daha iyi tanıyıp, oy vermesi için! Yazacağız.


Gelelim dünkü yazıyla ilgili arkadaşlarımızın yorumlarına. Her zaman söylediğim bir şey vardır; '25 kuruşa şoför mahalli dönemi bitti' diye. Neden söylediğimi merak edenler için tekrarlamakta yarar var. Herkes işine geleni yapacak, partisine, devletin memuruna dümdüz gidecek birileri onları kollayacak ama başkalarının azıcık ayağı yan basınca feryadı figanı basacaklar. Ellerinden gelse o insanları bu şehirden çıkartacaklar.

Biz doğrudan ve haklıdan yana tarafız. O nedenle de yanlışlığı kim yaparsa yapsın, tüm açıklığı ile toplumla paylaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Öyle olmasaydı kendi hemşerim olan, hatta uzaktan akrabam olan insanların yaptıkları yanlışı yazabilir miydim?

Merak etmeyin yakında parti yönetimindeki büyük iş adamının hem sakal bırakıp, hem zamparalık yaptığını da biz yazacağız. Sakallarla Allah"ı mı, yoksa hatunları mı kandırdığını da bu toplum görecek. Kalın sağlıcakla 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR