Neden Aile Okulu?

                          Yeni yılda evlenecek çiftlerin bu evlilikten karşılıklı beklentıleri ile evlilik öncesi neler yapmaları gerektiği konusunda; sizlerle gelecekte yaşam düşlerimiz de olan sağlıklı ve mutlu bir aile evliliğinin nasıl oluşturulması konusunu işlemek istedim.                                                                                                                                                                                                        Aile kuracak eşlerden; evliliğin ilk aşamasında istenenler ile eşler arasında yapılan mal rejimi ve evlilik sözleşmesi neler,  onları maddeler halinde kısaca hatırlayalım;

                                               

  • Evlilik öncesi eş adayları nikah masasında evet demeden önce sağlık ocaklarında ücretsiz olarak sağlık durumunuz ile ilgili (kan grubu, hepatit, aids, akdeniz anemisi ve anne ile baba arasında olabilecek kan uyuşmazlıklarının) tespiti için yaptırılması gereken testlerdir.  

 

  • Mal rejimi sözleşmesinin - evlilik sözleşmesinde geçerli olması için resmi şekilde

( noterde ) yapılmalıdır.

 

  • Eşler aralarında evlilik sözleşmesi yapmak zorunda değillerdir. Ancak bu yapılmadığı takdirde eşler arasında yasal rejim olan “."edinilmiş mallara katılma rejimi ‘’ geçerli olacaktır.

 

  1. Gelelim evlilik için ayrıca önem arz eden, evliliğin kimyası olarak  da bilinen,  karşılıklı uyum’ da olmazsa olmazlarımız nelerdir?

 

  • Evlilikilk aşaması olan evlilik öncesi, evlilik dönemi ve sonrasında olumlu olumsuzlukların yanlarıyla bu konuda tam donanımlı evlilik ve sonrasındaki safhalarının çözüm merkezi olacak bir aile sosyal ve sağlık eğitim merkezi olan aile okulu adı altında bu hizmetlerin verilebilmesi için aile sosyal politikalar bakanlığı sağlık bakanlığı ile  belediyelerin ortak çalışması sonucu oluşturulacak;

 

  •   Bu eğitim okulu; evlilikteki boşanmalar, cicim ayı denilen dönemleri ile sorunlarının az hasarla atlatılabileceği sağlıklı evlilikler ile mutlu ve huzurlu yuvaların var olacak nesillerin yetiştirileceğine.

 

 

  •  Nasıl vucudumuzun her hangi bir yerinde ağrımız olduğunda koşarak doktora gidiyorsak, huzurlu bir evlilik içinde evlilik öncesi ve sonrasında uyumsuzluklar ile belirsizliklerin baş gösterdiği dönemlerde anne, baba çocuklarımız da dahil o dönemlerde oluşturulacak olan aile sosyal ve sağlık eğitim merkezi olan aile okuluna gitmeliyiz ki; bu birimlerde mevcut olan pedagok,  psikoloğ, psikiyatrist, sosyoloğ, doktor, hemşire ve avukatın var olduğu  ilgili birimdeki danişmanlarla yapılacak terapilere göre sonuç alınabilsin.

Birlikte siz, biz demeden ecdatımızın kanıyla var olan bu vatan topraklarında  ısılı ışığın bir arada olduğu sağlıklı mutlu ve huzurlu yarınlar dilerim.  Sevgi ve saygılarımla.   

                                                                                                                                             

     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kâzım İlhan Arşivi
SON YAZILAR