Müslüman zalime de mazluma da....

Müslüman zalime de mazluma da yardım edendir

Bu söz âlemlerin efendisi HZ. Muhammed (S.A.V) efendimize ait,  mübarek kelamı  dinleyen ve yanında bulunan ashabı kiram; ya resulallah mazluma yardımı anladık da; Müslüman zalime nasıl yardım eder diye sorunca; " zalimin zulmünü ortadan kaldırarak," diye cevap verir.
Son birkaç günkü yazılarımla ilgili bazı iyi niyetli dostlarım arayarak, yazdıklarımdan partinin veya İl Başkanının zarar görüp, görmediğini soruyorlar, burada ne yapmak istediğimi merak ediyorlar. İşte cevabını Allah resulü"nün hadisi ile cevaplamış oldum.

Peki bu insanlar mensubu bulundukları teşkilata nasıl ihanet ediyorlar diye soracak olur iseniz, merak etmeyin onu da, detayları ile birlikte izah edeceğim. Son  AK Parti İl Kongresi  yapılıp, iş başına şimdiki yönetim gelince, bir kısım yöneticiler soluğu belediyelerin sosyal tesislerinde alarak, orada çalışanları kendi memuru imiş gibi sanıp, talimatlar yağdırmaya başladı. Bunlardan biri de İl Başkanlığı seçimine girip, kazanamayacağını anlayınca gidip şimdiki İl Başkanı ile pazarlığa oturup; ilk teklifi isterseniz Yönetim Kurulunun 49 tanesini siz yazın; ancak ben İl Başkanı olayım, başka bir talebim yoktur deyip, yanında yol arkadaşı olanları hiçe sayarak, onlarla herhangi bir görüşme dahi yapma ihtiyacı duymadan pazarlığa oturur ve teklifi kabul edilmeyincede yanına kayınbiraderi ile birkaç kişiyi alıp şimdiki il yönetimine yamanan Savaş Güven Bey"dir. Bu arkadaşımız daha önce Müsiad Başkanlığı yapmış; ancak orada umduğunu ve beklentilerini karşılayamayacağını görünce, siyasete soyunmuş birisidir. Siyasette de tabanın onu desteklemeyeceğini görünce, Ali Akyüz"ün listesine girmiş bir arkadaşımız olan Savaş Güven, İl Kongresinin ardından yeni seçilen Yönetim Kuruluna verilecek tanışma yemeği ile ilgili organizasyonu kendisi üstlenip, belediyeye ait sosyal tesislerin bağlı bulunduğu birim amirini arayarak, talimatlar yağdırıp, parti yemeğini organize etti, aradan belli bir zaman geçip, yemeğin parası ödenmeyince, görevli arkadaşlar konuyu bana ilettiler. Bizim muhteremin parayı değil ödemek, sözünün edilmesinden dahi rahatsız olduğunu öğrenince, konuyu ben halletmek zorunda kaldım.
Yine bundan iki yıl önce Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik ilimizde koordinasyon toplantısı yaparak ildeki eğitimle ilgili sorunları ve çözümlerini konuşur iken, il başkanının şehir dışında olması nedeniyle ona vekaleten toplantıya katılan bu arkadaşımız, şehrin öncelikli sorunları olan eğitim kampüsü, otopark, sınıf, bina gibi sorunlar konuşulur iken söz alıp, kendi çocuğunun okuduğu okulun yatılı pansiyonu için Cumhuriyet Meydanındaki eski askeri hastanenin bulunduğu binayı istemesi herkesi şoke etti. Yetmedi! Ben olmaz, orası şehrin en işlek ve tarihi bir yeri oraya pansiyon yapmak şehre ihanet olur dediğimde; orada bulunan tüm şehrin yöneticilerinin önünde, Büyükşehir Belediye Başkanını eğitim düşmanı olarak ilan edince bu duruma  Milli Eğitim Bakanı daha fazla tahammül edemeyip kenidisini tersleyerek susturdu.Böylelikle Samsun AK Parti İl Başkan Yardımcısı olan Savaş Güven, ilimizde Parti Teşkilatı içerisinde yaşanmış en büyük skandala imza atmış oldu. Şimdi böyle bir ismin AK Parti Teşkilatında iki numara olması sizce ne kadar doğru takdirlerinize bırakıyorum. Efendim ben bu arkadaşlarımızla ilgili yazdığım için benden rahatsız olmuşlar!...Şu arkadaşlardaki hassasiyeti görüyor musunuz kendilerinin her yaptığı meşru ve doğru, bunu söyleyenler ise yanlış. Hiç unutmuyorum Of"ta imamlık yaparken, ağa dayının eşi vefat etti, kandil gecesi bizleri oraya Kur"an okumaya davet ettiler, cemaatten bazıları bana gelip, tespih namazı kılmak istediklerini ancak bilmediklerini bu konuda kendilerine yardımcı olmamı söyleyince, kendilerine tespih namazı kıldırıp, ağa dayının eşinin merasimine gidemedim.

Ertesi gün müftülükten beni çağırtıp; sen ne yaptın arkadaş; bidat olan namazı cemaatle kıldırdın, olmaz böyle şey savunmanı vereceksin deyince, döndüm dedim ki; siz( ulemai metekaddimine göre) haram olan Kur"an okuyup para aldınız, sevap işlediniz, sevap aldınız!.. Ben ise bidat olan namazı bu insanlara Allah rızası için kıldırıp günah işledim öylemi, varsa cehenneminiz atın beni oraya dedim ve yanlarından ayrıldım. Şimdi bu bizim teşkilat mensubu arkadaşlarımız her türlü hezeyanı karıştıracaklar; ancak hiç kimse bunu seslendirmeyecek öylemi!  Varsa cehenneminiz atmazsanız beni oraya namertsiniz, bende yazmazsam namerdim, siz o altını oyduğunuz parti ve İl Başkanının ne kadar daha altını oyabileceksiniz bu toplumda görecek.

 Hepimize kolay gelsin!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR