Mobese sistemi .....

Mobese sistemi ihalesinden farklı şeyler duyulmaya başlandı

 

  İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri ile ilgili listelere olan itirazım, listelere giren kişilerin kişiliğinden ziyade, yaptıkları yanlış işlerin doğru gibi kabul edilmesini, adet haline getirmiş olan insanlaraydı. Şimdi yazıyı okuyunca birilerinin, soluğu yine savcılıkta alacağından emin olarak bu yazıyı yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim. Ne zaman ki bu insanları toplum tanır ve gerçek kişiliklerini öğrenirse işte o zaman yazı yazmama gerek kalmaz.

            İnsanlar hata işleyip, ört, bas edilmesinden rahatsız olmuyor da, bu hatalardan pişman olup, bende insanın yaptım bir hata Allah affetsin deme olgunluğunu göstermeleri gerekirken, yazılan yazılardan vazife çıkarıp, “Beni kast etti, bu işi ben yapmıştım” deyip, utanmadan, sıkılmadan savcılığa gidip, şikâyet etmeleri adamların ne kadar pişkin, ne kadar vurdumduymaz insanlar olduklarını göstermektedir.

            Yazdığımız yazılarla veya yaptığımız haberlerle ilgili belge olmadan insanların adını verip, onları karalama cihetine hiçbir zaman gitmedik. Gitmek de doğru değil, ancak bazı işler vardır ki, bu işlerin belgesi olmaz, sadece iki kişi arasında geçer veya işi A şahsı alır, B şahsı yapar, burada toplumu yanıltmak söz konusu olduğundan, bu tür olayları yazıp, toplumu aydınlatmak gerekmektedir.

            Malumunuz şehrimizde MOBESE Sistemi kurulması için İl Özel idaresi ihale açtı. Bu ihaleyi şehir dışından bir firma kazandı, ancak ihalenin taşeronluk işini bir İl Genel Meclisi üyesi ile bir milletvekilinin babası birlikte yürütüyorlarmış. Bu taşeronluğun anılan şahıslara verilebilmesi için, bazı üst düzey bürokratların şirket yetkililerini arayarak, baskı yaptığı dilden, dile dolaşıyor.

            Daha önce İl Genel Meclisi üyesi ile ilgili söylenmedik söz bırakmayan bazı eski parti yöneticilerine konuyla ilgili ne düşündükleri sorulduğunda “ O işi karıştırmayın” cevabının verildiği de gelen muhkem rivayetler arasında!..  Neden böyle bir cevap verildiği yönündeki yorumlar ise şöyle; Olayın içerisinde Vekilin Babası var. Demir, çimento falancadan alınıyor, nakliyeyi ise, feşmanca yapıyormuş!.. İşte bu nedenledir ki kimseciklerin ağzını bıçak açmıyor, sizin anlayacağınız tencere yuvarlanıp, kapağını bulmuş.

            “Fakirin umudu ekmek ye Mehmet ye!” misali insanlar işsiz, aç, sefil dolaşırken birileri tezgahı kurmuş. İşine gelmediği zaman dürüstlük abidesi kesilen bu insanlar, sıra kendi menfaatlerine gelince herkesle birlikte ortak olmaktan mutlu olacak kadar uyumlu!.. Ve vatanperver insanlar oluyorlar. Ne diyelim Allah birlikteliğinizi, ortaklığınızı ahretinizi bir eylesin demekten başka bir şey demeyiz.

            MOBESE  Sistemi"nin kurulduğu illerde suç işleme oranlarında ciddi bir azalma olduğu gözlenmekte olduğundan, bu sistemin kurulmasına geç bile kalınmış. Zira diğer çevre illerin birçoğu geçtiğimiz yıllarda kurmuş, sonuçlarını da almaya başlamışlar bile. Bizde bu ihalenin bir an önce bitirilmesinden yanayız. Ancak, kamunun malını heba etmeden, araya hatırlı siyasetçiler ve bürokratlar girip, üç kuruşluk işi beş kuruşa mal etmeden yapılmasından yanayız.

            Siyasette karşı karşıya olan insanların, sıra menfaate gelince hemen yan yana gelip, birleşmeleri siyasetin ülkemizde ne hale geldiğinin göstergesidir. Siyaset yapan insanlar siyasetten alan değil de siyasete veren insanlar olması gerektiği bu olaydan sonra bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır.

            Tüm il kongrelerine müdahale eden Sayın Başbakan"ın Samsun"da önümüzdeki ay sonu yapılacak olan AK Parti İl Kongresine de müdahale edeceğine göre daha sağlıklı, daha verimli, daha ilkeli bir teşkilatın ortaya çıkacağı herkesin beklentisi haline gelmiştir. Başbakan"ın bu beklentilere cevap vereceğinden de endişem yoktur.

            Seçilmişleri, atanmışları, teşkilatları düzgün olan yönetimler her zaman muvaffak olacak yönetimlerdir. Bu hassasiyet göz önüne alınarak, yapılacak olan çalışmaların şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hoşçakalınız.

 

             

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR