Meclis üyeliği için aday olmak isteyenlerde olması...

Meclis üyeliği için aday olmak isteyenlerde olması gereken vasıflar ve böğüren etekli

Önümüzdeki hafta başında meclis üyeliklerine müracaat edecek olan teşkilat mensuplarının istifa etmeleri gerekmektedir. Belki devlet memuru olup, istifa edecek olanlar da çıkabilir.Ancak bu sayının kayda değer bir sayı olmayacağını düşündüğümden, o konuya girmeyeceğim.
İl Genel Meclisi ile Büyükşehir Belediye Meclisi işlev olarak birbirine yakın görevleri olan kuruluşlardır. İlçe belediye meclisleri ise yetki itibarı ile daha az yetkisi olan ve yaptığı çalışmaları Büyükşehir Belediye Meclisi"nde tekrar görüşülüp, onaylatmak zorunda kalan bir kuruluştur. İl Genel Meclisi adından da anlaşılacağı gibi il genelinde, Büyükşehir Belediye hudutları dışında bulunan köy, ilçe ve mücavirindeki alanların yol, su, köprü, imar, inşaat ve altyapı işlerinden sorumlu olan bir kuruluş iken, belediye dâhilinde eğitim, kültür, spor ve sosyal işlere bütçe ayırıp, her türlü desteği verebilmektedir.
Büyükşehir Belediye Meclisi ise Büyükşehir Belediyesi dâhilinde bulunan bölgenin her türlü imar planlarından tutun da alt yapı, su, yol, çevre düzeni, ulaşım gibi hayati önem taşıyan konuları ele alarak yapılandırır. Alt belediye meclisleri ise kendi ilçeleri ile sınırlı bir biçimde imar tadilatları, 14 metrenin altında kalan yolların yapım, bakım, imar ve onarımları ile ilgili planları yapar. Büyükşehir Belediye Meclisi"ne gönderir. Büyükşehir meclisi olduğu gibi onaylar veya eski haline getirerek reddeder.
Her üç meclis üyeliği mahalli idareler yasasının değişmesi ile birlikte önem arz ederek yetkileri artırılmış, daha önceleri üç ayda bir yapılan toplantıları her ay yapılacak şekilde parlamentolar olma noktasına getirilmiştir.
Bu meclislere seçilecek üyelerin bir takım özelliği olması gerektiği aşikardır. Belli bir eğitim süzgecinden geçmeyen veya belli dönem bürokrasi terbiyesi almayan ya da kendisini yetiştirmiş olmayan insanların buralara aday gösterilip, seçilmesi ülkeye ihanet olur kanaatindeyim. Kriter olarak liyakat değil de siyasi güç veya denge hesabı yapılır ise vay geldi ülkemizin başına! Yasa koyucular yapabilecekleri yasayı yapmışlar, uygulaması partilerin teşkilatlarının vicdanına kalmış durumda.
 Kulağıma gelen duyumlar doğru ise AK Parti il yönetiminden pek çok kişi istifa edip, meclislere aday olmayı düşünüyor imiş. Bunlardan bazıları, daha önce belediye başkan adayı olmaya niyetlenmiş olup, defosu nedeniyle aday olamamış, işi gücü iş takipçiliği ve menfaat olan  insanlardır. Kendi binalarının kanalizasyon bağlatma bedellerini ödememek için beni arayıp rica eden insanlardan tutun da,  siyaseti sırf ticaretine alet etmek ve kardeş, enişte, akrabalarını bürokraside bir yerlere getirmek için büyük uğraşlar veren, kapasitesiz, iş üretmekten mahrum insanların olduğunu üzülerek müşahede ediyorum. Teşkilatların bu insanları aday yapmaları halinde  bu insanların tanıtım görevini üstleneceğimi herkes bilmeli.
Bu arada bizim cemiyet başkanının etekli pos bıyığı yeni patronu tarafından köşesinde benimle ilgili yazı izni alamayınca başka çarelere başvurmuş. Şamanist olan bizim pos bıyıklı, barodan ve avukatlık mesleğinden atılmış nedenini de daha sonraki yazılarımda anlatacağım. Aslında etekli pos bıyık Sivas"tan gelir iken Müslümanlar İslama inanmadığından, aleviler H.z. Ali"yi sevmediğinden, ülkücüler de Şamanist olduğundan dışladıkları için şehrini terk ederek gelmek zorunda kalmış. Karakter itibarı ile uyuştuğu yeni amiri ve genel yayın yönetmeni de geldikleri gazeteyi bitirmek için ellerinden geleni yaptıklarından, bizim gazeteyi yıkamayacağını görünce tercihini yıkım ekibinden yana kullanmış. Kendisine de o yakışırdı zaten. Ben insanların anaları, bacıları, ailelerini hayatta ağzıma alacak kadar namusumu, şerefimi ve onurumu kaybetmedim. Bir şey yapacaksam adamın kendisini kenara çeker, bir köşeye sıkıştırır, öyle yaparım. Bizim etekli pos bıyığa da aynısını yaptığıma İsmail Balcı kardeşim şahittir. Herhalde birazcık acıtmış olmalı ki fazla böğürdü, bağırma eteklim bir dahakinde söz veriyorum acıtmam.
Bu günlük herkese bu kadar yeter, anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.   Hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR