Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

MANTALİTE

CHP nin temeli yapısındaki MANTALİTE DİKTATÖRLÜ esas almıştır. Her ne kadar DÜZMECE bazı kartpostallarda bu konu, tersine çevrilerek sunumlar yapılmasına rağmen esasta, bunun bir aldatmaca oldugudur. Çünkü L440 yıl evvel Hadis yolu ile verilen ihbar atta, SUFYANİYETİN ALDATMA ve YALAN üzerine kurulan düzeni budur.

Tek şeflik döneminde, ATAMA üsülü ile TBMM Meclisine atamalardan sonra, l938 de Meclis bir kısım Askeri zevat tarafından baskı altına alınarak, İsmet İnönünün Reisi Cumhur olması sağlanmıştır. Son dönemde Atatürk’ün görevden uzaklaştırdığı, İnönü, Hatta bazı tarihi kayıtlara göre, Öldürülmesini emrederek, Çocuklarına MAAŞ bağlattığı İnönü, Yataga bağımlı ATATÜRK’etrafındaki bazı zevat tarafından bu konuda yalan haber ve belgeler ( tek nusha bir gazete bastıralarak İnönü öldü) haberi ile yanıltılarak, işi geçiştirmişlerdir. O dönemde 2 Dünya harbi zuhur etmiş. Almanlar Fransayı 8 saatte işgal altına almış, Avusturya ve çevresindeki devletçikleride işgal ederek, İngiltere yi ağır bombardımana tabi tutmuştur.

Birinci Dünya harbinde muttefikimiz olan Almanya, bir çok zorlamalar ile bizi de kendi cephesine çekmek istemesine rağmen, Birinci dünya harbindeki İNSAN ZAYİATIMIZ’ dan arta kalan 10 milyon nufuslu Türkiye, bu savaşa ABD telkinleri ile dahil olmamış. Alman ordularının Türkiye üzerinden Rusyaya saldırısını, Alman Elçisi VON PAPEN ‘ in istihbaratları sayesinde bu yol terk edilerek, Türkiye savaş dışı olmuştur.

 

Atatürk döneminde, 1917 RUS BOLŞEVİK ihtilalinden etkilenen İNÖNÜ, ile ATATÜRK’ ün arasının bozulmasına sebep olan hadise ise, İnönünün bu tercihi ve bunu Atatürk’e söylemesidir. CELAL BAYAR’ın devreye girmesi bu hadisedir.

Ne varki, İNÖNÜ 2. Adam olarak sahneye çıkması, Yeni bir diktatörün başa geçmesi olarak görülmüştür. Birinciye silmek için, ilk icraatın, PARALARDAN ATATÜRK resimlerini kaldırtmak, Heykellerini diktirmek. Resmi dairelere kendi resmini ASTIRMAK olarak görülmüştür. EL ÖPTÜREN, HATTA AYAKLARINI ÖPTÜREN, HALKI ASKERE KORDON İLE KENDİNDEN UZAK TUTAN, bu ZAT, 1938, 1950 yılları arasında MİLLETİ AÇLIĞA, mahkum ederek, VEREM HASTALIĞI ve daha birçok ÖLÜMCÜ hastalıkların yayılmasına, Bir çok hastanın hastanelere dahi kabul edilmeyerek, EVLERİN KARANTİNA ALINDIĞI bir dönemi Türk milletine yaşatmıştır. SERBEST FIRKA hareketini bir çok entrikalar ile pasifize etmeye çalışılırken, Kurulan DEMOKRAK PARTİ hareketinin 1946 daki seçime girmesi, AÇIK OY – GİZLİ TASNİF şeklindeki tecellisi, CHP nin bir dönem daha şeklen iktidarını bağlamış. ZORLAMA ve DÜZMECE ile İktidarı ele geçiren CHP taraftarlarına ULUFE dağıtır gibi, Devlet mallarını dağıtarak, Kendine migdeden bağlı bir TOPLULUK oluşturmuştur. Dünkü, Bu günkü CHP nin MANTALİTESİ  aynen devam etmekte, Yetkiye ele geçirenlerin  mal varlıkları bunu göstermektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR