LİSTELERLE İLGİLİ YAPILAN...

LİSTELERLE İLGİLİ YAPILAN YORUMLAR ÜZERİNE

Önceki gün saat 17.00 de yayınlanan milletvekili aday listeleri ile  ilgili  bir hayli arayan, soran ve yorum yazan oldu. Listelerden memnun olmayanların yanında bir hayli  memnun olan da var, listelerle ilgili en önemli tepki şehrin doğusu  ve güneyinden geldi. Bu konuda AK Parti ve MHP'yi sıkıntılı bir süreç bekliyor. Lokal bölgecilik konusunda hassas olan bazı  çevreler ciddi anlamda tepki gösterse de zamanla bu tepinin azalacağı kanaatindeyim.

            AK Parti aday  listesinde Fatih Öztürk ve Bekir Parlak bana göre olması gereken iki isimdi  bu iki ismin  yerini alan adayların çalışma  temposu  ve halkla diyalogu sorunları çözer mi onu zaman gösterecek. AK Parti'de yaşanan en güzel ve olumlu gelişme eski İl Başkanlarının liste dışı kalmasıdır. Belki bazıları bu konuda rahatsızlık duymuş olabilir ancak AK Parti teşkilatlarının içerisinde bulunduğu sıkıntılı  durumun mimarları bu üç arkadaştır. Bazılarının Başbakan'ın teşkilatları ciddiye almadığını söylemeleri doğru bir yaklaşım değil, bana göre tam tersine Başbakan teşkilatların yapmış olduğu hataları düzeltti.

            Rize'de, Ordu'da AK Parti listelerinde eski il başkanları varken Samsun'da olmamasının   sorumlusu  Başbakan değil, tam aksine üç eski il başkanıdır. 2009 mahalli seçimlerinde şehrin üçte ikisine hükmeden İlkadım ve Atakum Belediye Başkanlıklarının kaybedilmesi Ali Akyüz, Adem Güney, Uğur Hacıkerimoğlu yönetimindeki teşkilatın iş başında olduğu dönemde olması bu  insanların başarısızlığı değil de nedir? Fuat Köktaş'ın il başkanı olduğu dönemde il yönetimini Mustafa Demir'in kurduğu il yönetim kurulunun oluşturduğunu da unutmamak gerekir. Fuat Köktaş'ın beşeri münasebetleri, iletişimi,  insanlara tavrı ve ticari hayatındaki sıkıntıları listeye girmesine engel teşkil ettiği kanaatindeyim.

            Ak Parti teşkilat temayülünde ilk beş sırada çıkanların listeye girememiş olması  daha önce yazdığım yazıların haklılığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Ahbap, çavuş ilişkileri ile, sırf istedikleri gibi partiyi yönetebilmek  adına  teşkilatlarda hiç olmaması gereken insanların teşkilatlara  alınmasının sonuçları bugün ortaya çıkmıştır. Yaptığı işi sırf kendi çıkarları için kullananların sonunun nasıl hezimet olduğunu hep birlikte gördük. Kanaatimce bu insanların teşkilatlara soktukları ehliyetsiz kişiler de önümüzdeki süreçte ayıklanacaktır.

            Milletvekili listelerinde  ciddi anlamda hata yapanlardan birisi de MHP olmuştur. Daha önce de yazdığım  gibi Osman Çakır ne teşkilatlar  tarafından, ne de halk tarafından sevilen bir isim olmadığı için bir milletvekilliğinin üzerine çıkma şansı yoktur. Devlet Bahçeli'nin küçük olsun benim olsun hesabını yaptığı kanaatindeyim. Bu arada gazetelere boy, boy reklamlar veren Erkan Avcı gibi devletlü bir aday adayının listede olmamasına çok üzüldüm!...

            Milletvekili sıralamasını en güzel yapan partinin CHP olduğu kanaatindeyim. Kemal Kılıçdaroğlu ekibinde olmamasına rağmen Haluk Koç'un liste başı yapılması profesyonel siyasetin gereğidir bunu yapanları tebrik etmek gerekir. Listenin iki numarasında bulunan İhsan Kalkavan teşkilatlar tarafından benimsenmemiş olsa bile her kesimden oy alabilecek sempatik bir kişiliği olan arkadaşımız olduğundan çok doğru bir tercihtir. Listenin üçüncü sırasında olan Kemal  Zeybek yaklaşık yirmi yıldır tanıdığım, Havza, Ladik, Vezirköprü  civarında sevilen bir iş adamıdır. Kanaatimce Kemal Zeybek o bölgeyi toparlar. Gerek Ak Parti'nin, gerekse MHP'nin bölgede seçilecek sıradan aday göstermemiş olması Kemal Zeybek şahsında CHP'ye büyük bir avantaj sağlayacağı kanaatindeyim.

            Dün adeta telefonlarım kilitlendi, sanki ben aday olmuşum da insanlar arayıp, tebrik ediyorlar, demek ki insanların canı o kadar yanmış ki karşısında durduğumuz adayların listeye girmemiş olmalarından ötürü adeta bayram yapanlar var. Gazete olarak paradan yana değil, ilkeli olmaktan yana tavır koymanın ödülünü aldık. Bizzat beni telefonla arayarak ziyaretime gelmek isteyenler olmasına rağmen reddettim. Reddettiklerimden birisi de Sultan Seynan'dı adamın Ak Parti ile ne ilgisi olduğunu da çok merak etmiyor değilim, bu tür adamların aday adayı olmasına o kadar sinirleniyorum ki anlatamam. Sırf iktidarın nimetlerinden yararlanmak için kendi düşüncelerinden vazgeçenlere pes demekten başka söylenecek bir şey bulamıyorum. Kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR